|
Windows’taki 10 yıllık ‘Güncelle ve Kapat’ sorunu nihayet çözüldü
-
-
Şu bile başlı başına nasıl beceriksiz olduklarını gösteriyor.
-
PC'nin güç ayarlarında sıkıntı var herhalde diyordum, Windows bug'ı olabileceğine ihtimal bile vermemiştim. Bayadır bu sorun var çünkü.
-
Az daha bekleselermiş, bu ne acele...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
yalan. daha dün başıma geldi. bütün güncelleştirmeler yapılı halde. :D
-
microsoftun kurumsal alandaki fiyaskolarını, nasıl acemice işler yapıldığından son kullanıcı bi haber.
-
Hindistanli lise mezunu sahte diplomalı pajeetlerin dolduruldugu şirketten hayır gelmez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Haberi dikkatli okursan; bu hata sadece Windows 10'da değil Windows 11'de de var. Windows 10 desteği sona erdi ama Windows 11 devam ediyor.
_____________________________ -
Enteresan, ben de bayağı bir süredir bu sorun yok, demek ki çok şanslıyım, D.
Demek ki 10 senede anca çözebiliyorlar, neyse geç olsun güç olmasın.
Şaka maka ben böyle bir hata aldığımı hiç hatırlamıyorum. Almışsam da hatırlamıyorum yani. Hep güncelleme yaparken kapanıyordu kerata.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Kasım 2025; 7:18:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Eskiden ana bilgisayar olarak Apple iMac kullanıyordum. Çok uzun süre kullandım. Yani 10 sene boyunca sadece 2 farklı iMac cihaz kullandım. Apple kullanıp fazla övenler, genellikle birkaç senelik Apple kullanıcısı oluyorlar, bir yerden bir para bulmuslar, macbook almıslar, moda girmisler. Mesela bir keresinde güncelleme ile birlikte, sorunsuz çalışan Wifi, sürekli kopar hale gelmisti. Yine bazı güncellemelerde, performans sorunları oluyordu, ayrıca bazen mouse cursor, mesgul duruma gecip, sürekli dönüyordu ve sistem yanıt vermiyordu, cihazı fisten cekmem gerekiyordu. Üstelik bunlar MacOS'un daha iyi oldugu dönemlerdeydi.
Daha cihazlardaki kronik donanımsal sorunlardan bahsetmedim bile. Mesela köselerden iceri toz alan LCD panel, masaya biraz sert bırakınca bağlantıyı kopartan Magic Mouse, 3 ayda bozulan optik sürücü falan gibi. Yani eski modelleri ve hatta yenileri uzun süre kullananlar gercek sorunları biliyor.
Mesela su an, nadiren kullandıgım bir apple silicon Macbook, 4K ekrana bağlayınca Windows kadar keskin görünmüyor, ölcekleme garip cünkü, ayrıca m1 yeni cıktıgında, sistemi basitce formatlamak, ayrı bir chip yerine internal SSD'de bulunan firmware önyükleme bölümünü ucuruyordu sonradan yama yaptılar falan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Kasım 2025; 8:10:12 >_____________________________
-
Nasıl ya sen şimdi aklımdaki bütün Mac imajını yerle yeksan ettin şu anda. Hani Mac'lerde hiç hata olmazdı, hep stabildi, hani Mac'lerde innoveyşın vardı, hani Mac'ler kusursuzdu.
hiç olmadı bende hepde o seçeneği kullanıyorum. uyumaya gidince güncelle ve kapat
-
Acele etmeseydiniz bi 10 daha beklerdik
Winfows 10 desteği bitti.
valla bende de sorun yoktu, öyle bir sorun olduğunu ilk defa duydum ki öyle 1 pc de değil, 5 pc ve hiç birinde öyle bir sorun görmedim.
Öyle bir sey yok. Onlar firmanın pazarlama stratejisi ve fanboy safsataları. MacOS, Windows'dan biraz daha robust ama mavi ekran yerine, spinning wheel of death verir, herhangi bir hata mesajı göstermez ama cakılır. Ayrıca UI basit ama çok kullanışsız
_____________________________ -
MacOS'e uygulama yükledikçe yavaşladığını biliyor muydun peki? Hani "MacOS yavaşlamaz" saçmalığı bile yalan esasen. 1 -2 sene hic format cekmeden, sürekli olarak, günlük MacOS kullanınca, nenem gibi calısmaya başlıyor kesinlikle.
Ha bu da var ama çok görünmez, fazla kafa bulmasınlar diye hata mesajı göstermiyor cogu zaman, wheel döner sadece ama şanslıysan bu da cıkabiliyor ahaha
Sanki 4 farklı dilde yazınca daha premium olmuş ahahaha
Ayrıca neden power button ile kapatıyoruz? Madem göçüyor bir reset button koysalardı

Vay arkadaş, demek ki fanboi'lar bizi yemiş yıllarca. Ben hayatımda hiç Mac kullanmadığım için bilmiyorum. Yani övenler stabil ve hızlı olmasını övüyorlardı. Adam şöyle diyordu mesela -o zamanlar Windows Xp var gerçi Win 7 de var ama neyse- işte Xp'yi ele alalım. Uygulama kurup kaldırdıkça, HDD'yi doldurdukça vs sistem yavsşlamaya başlıyor haliyle, Apple övücülerden bir arkadaş Mac'i istersen sabah akşam haftalarca filan açık tut yine aynı günkü gibi hızlı ve stabil olur ama PC kağnıya döner filan diyordu. Bizler de yıllarca bu hikayeleri dinledik. Bir de malum Apple Iphone'ları stabilite olarak ilk çıkan Android'lere göre de mucizeler yaratınca kendine özgü sınırlı sayıdaki donanımlarıyla Apple demek ki burda böyle bir sihir yaratıyor diye düşünmüştük. XP zamanları Windows evet önceki sürümlere göre yine iyi olsa da sorunları devam eden bir sistemdi. Herhalde tıpkı Android'in eski sorunlu sürümlerinde olduğu gibi Apple Mac'lerde de Windows'un eski sorunlu sistemlerine göre daha stabil olduğu için buradan sağlam yürüdü diye tahmin ediyorum. Bunu da iyi pazarladılar ve algılarda iyi yer edindi. Ama şunu söyleyebilirim ki zamanına göre Xp iyi bir OS idi. Ben Win 7'yi çok sevdim Win 10'dan sa memnundum. Win 10 kurunca 10 sene format atmadım zaten halen aynı sistem duruyor. Formatlarım diye düşünerekten yedek almıştım yedek de duruyor öyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
|
Şu bile başlı başına nasıl beceriksiz olduklarını gösteriyor.
|
|
PC'nin güç ayarlarında sıkıntı var herhalde diyordum, Windows bug'ı olabileceğine ihtimal bile vermemiştim. Bayadır bu sorun var çünkü.
|
|
Hindistanli lise mezunu sahte diplomalı pajeetlerin dolduruldugu şirketten hayır gelmez.
|
|
microsoftun kurumsal alandaki fiyaskolarını, nasıl acemice işler yapıldığından son kullanıcı bi haber.
|
|
Haberi dikkatli okursan; bu hata sadece Windows 10'da değil Windows 11'de de var. Windows 10 desteği sona erdi ama Windows 11 devam ediyor. |
|
Az daha bekleselermiş, bu ne acele...
|
|
yalan. daha dün başıma geldi. bütün güncelleştirmeler yapılı halde. :D
|
|
Enteresan, ben de bayağı bir süredir bu sorun yok, demek ki çok şanslıyım, D.
|
Benzer içerikler
- vodafone mobil imza
- afk ne demek sosyal medya
- tiktok hesap silme
- autocad sistem gereksinimleri
- twitter beğeni hilesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı