Şimdi Ara

Windows Startup Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
46
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımın HDD’sinde bir iki tane badsector oluşmaya başladığı için gittim bir ssd bir de cdrom yuvasına dönüştürücü aldım. SSD’ye eski bir bilgisayarda Windows kurdum. Bilgisayarımdaki HDD’yi çıkartıp oradaki yuvaya SSD’yi taktım CDRom yuvasına ise HDD’yi taktım. Ancak SSD ana yuvaya takılı olmasına rağmen Windows gidip HDD’den açılıyor. bios’tan disk sıralamasını değiştirmeyi denedim olmadı. Bunun bir çözüm yolu var mıdır ? HDD’de yüksek boyutlu oyunlar ve programlar mevcut. akk sıkıntısından dolayı tekrar indirmem mümkün değil. Bu sorunun bir çözüm yolu var mıdır?
    Windows Startup Sorunu
    Windows Startup Sorunu
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1383607/61dc70e8-2735-4aa1-b2df-4508f39e01bc.jpeg[/
    Windows Startup Sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sadece ssd takılı iken sistem açılıyormu ?
  • Ssd'ye eski bir bilgisayarda windows kuracağınıza ssd'yi tek başına bilgisayarınıza bağlayın ve orada kurulum yapın. Bilgisayarınız ssd'den büyük ihtimalle açılackatır.

Şu halde Windows kurulu iken tek başına bağlarsanız bu başka bir bilgisayarda kurulum yaptığınız için kurulum yani windows, sürücüleri başlangıç ayarlarını o bilgisayara göre yaptığı için kendi bilgisayarınıza taktığınızda sıkıntı çıkma olasılığı var. O yüzden kendi bilgisayarınızıda kurulum yapın ssd'ye tabiki sadece ssd takılı iken.

Eski diskinizde windows olduğu için iki tane windowsu kurulu diskten bilgisayarınız birini seçiyor. Açıkçası bu durumda eski diskinizdeki windows kayıtları nasıl silinir bilmiyorum. İki tane windows yüklü olduğu zaman bilgisayar açılışta hangi windowsu açmak istediğinizi sorar. İki disk bağlı iken windowslardan biri açıldığında o windowsta iken bilgisayarım sağ tık özelikler açılan sayfada gelişmiş sistem özelikleri ve yine o sekmede başlangıç ve kurtarma yerine basarak işletim sistemlerinin orada gözüküp gözükmediğini ve gözükme sürelerini ayarlayın.

Aynı bilgisayara farklı disklerde iki tane windows kurulumu yapıldığında iki disk içindeki windowsların da açılışta gözükmesi lazım. Belki işte sizin durumunuzda ssd'yi farklı bilde kurduğunuz için sizin bilgisayarda otomatik olarak windows açılımı yapmıyor.

Siz ssd'yi ayrı olarak bilgisayarınıza bağlayıp kurulum yapın ve daha sonra ise;

-Ssd ve hdd bağlı iken bilgisayar hangisinden açılıyor kontrol edin.
    -ssd'den açılıyorsa ki ssd c sürücüsü olarak gözüküyor. B sefer sıkıntınız kalmaz o şekilde devam edersiniz.
    -Ssd'den açılmıyor ise hdd'den açılıyorsa o zaman hdd'nizi başka bir bilgisayara takarak içindeki verileri ayrı bir yere yedeklemeniz gerekecek daha sonra hdd'nize format atıp o verileri yeniden hdd'ye atarsınız bu sefer içinde windows kurulumu olmadığı için sıkıntısız ssd'den kurulum yaptığınız bile taktığınızda ssd'den açılacaktır windows.

Son olarak ise yukarıdakiler dışında şunu deneyebilirsiniz ssd ve hdd takılı iken windows kurulumuna girip windows kurulumu için ssd'yi seçip windows ona kurulduktan sonra ssd'den mi hdd'den mi başlayıp başlamadığını kontrol edip duruma göre ne yapacağınıza bakarsınız. Genelde iki tane windows kurulumu olduğunu görüp ikisinden birini başlatmanızı isteyecektir.

Biraz karmaşık bir anlatım oldu ama yapabilecekleriniz daha doğrusu ihtimaller çok fazla olduğu için en basit hali ile anlatsam da bu hale geliyor işte. :)

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.