Şimdi Ara

Windows Phone nasıl adam olur işte plan!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft için tavsiye niteliğindeki basit planımı açıklıyorum :)
    Üç yöntem uygulanabilir:
    1. Ekibini oluştur uygulamaları onlara hazırlat gerektiğinde git şirketlere kampanyamız var size bedavaya uygulama yapacağız de.
    2. Uygulama geliştiricilere bas parayı yaptır istediğin uygulamayı yine şirketlerle ortak hazırlat ki uygulamalar resmi uygulama olsun
    3. Her ikisini birden uygula

    Elinizde Dünyanın en iyi yazılım uzmanları var en iyi bilgisayar mühendisleri var Dünyanın en zeki insanları sizin için çalışıyor değil mi? Evet bu doğru ortada Windows 10 gibi mükemmel bir sistemi hazırlamış bir ekip var. Pekiyi bunu verimli kullanabiliyor musunuz? Microsoft bugüne kafar pek çok getirisi olmayan projeye milyar dolarlar harcadı. Skype için 8.5 dolar verildi daha gelişimi için ne harcandı bilmiyorum ama WP'de Skype'nin hali içler acısı.

    Neyse lafı uzatmadan plana geçelim:
    Uygulama geliştiricilere ve uygulama hazırlayan şirketlere para ile uygulama yaptırın diyorum. Bunun yanında sizde bir ekip oluşturun madem en zeki çalışanlar sizde artık yeteneklerini göstersinler derim. Her ülkede yerel uygulamalar hazırlayabilirler bankacılık, eğitim, turizm, ulaşım vs. Ayrıca çok sayıda global uygulama İngilizce dilinde hazırlanabilir.

    Son durum nedir diye markete webden girip baktım içler acısı. Uygulamalar çokta umurumda değil tarayıcıdan çoğu işimi hallediyorum ama bankacılık uygulamaları gerekli bir baktım Akbank haricindekilerin hepsi problemli bazılarına giriş bile yapılamıyormuş yorumlara göre yuh! Ben 2 sene önce Lumia 920'yi kardeşime verdiğimde neredeyse aynı düzeydeydi bu bankacılık uygulamaları olduğu yerde sayıyor. Microsoft'un yapması gereken topla kardeşim birkaç yüz kişilik bir ekip bankalara gönder uygulamaları bedavaya hazırlasınlar çok ciddiyim. Başka türlü o market uygulama geliştiricilere bırakılırsa daha yıllarca yerinde saymaya devam eder. Popüler 100 uygulama adam gibi çalışsa ülkemiz için yeter.

    Parayı konuşturacaksın arkadaş!


    50 büyük ülke için her ülkeye özel 100 uygulama hazırlat toplamda 5.000 çok kaliteli uygulama yapılırsa tanesi 1 milyon dolardan 5 milyar dolar yapar. Bunlar bankacılık, turizm, ulaşım gibi her ülkeye özel çok gerekli programlar olmalı.

    10.000 kaliteli uygulama haber, eğlence, video, müzik vs
    tanesi 100 bin dolara yaptırsan 1 milyar dolara malolur.

    50 ülke için 200'er yerel uygulama toplamda 10.000 uygulama buna da yukardaki gibi 1 milyar dolar harcarsın.

    100.000 basit ama işe yarar uygulama:
    Amatör seviye diyebileceğim geliştiricilere tanesi 10 bin dolara yaptır 1 milyar dolarda bu tutar.

    toplamda yerel dilllerde ve İngilizce olmak üzere 125.000 yeni uygulama yapılmış olacak. Ama bunlar çer çöp değil adam gibi uygulama olacaklar. Yoksa ver geliştiricilere biner dolar marketi el feneri uygulamalarıyla doldururlar ayrı konu.

    Toplam maliyet:
    8 milyar dolar yapıyor.

    Pekiyi Microsoft Skype'yi kaça satın aldı?
    Cevap: 8.5 milyar dolar!


    Özet: Microsoft, Skype için harcadığı paradan daha azını marketi için harcasa bu market başa oynar ve büyük ilgi görür demek istiyorum. Kardeşim kasanız para dolu siz oturmuş geliştiriciler adeta bedavaya uygulama yapsın diye bekliyorsunuz adam para kazanmayacağı işe ter döker mi? Basıcan parayı alıcan fıstığı vurucan kırbacı vurucan kırbacı :)


    Neden ülkelerde ücretsiz birkaç saat seminerler verip ufak eğitimlerle vakit kaybedeceklerine bu tarz bir planı uygulamıyorlar cidden anlayamıyorum neden? Windows Phone projesi batsın mı istiyorsunuz?

    İnsanlar bu forumda basbas bağırıyor Nokia'nın modellerini özlüyoruz diye. Eski Lumia'lar nerede diye. Bunları okumuyor musunuz? Şu taleplerimizi üst yönetime bildirmiyor musunuz? Veya bu büyüklükteki firmanızın bu tür forumları tarayıp durum teşhisi koyan bir ekibi yok mu?

    Ben uzun zamandır Windows Phone kullancısı değilim şahsen benim için çokta önemli değil. Ben Galaxy S6 ile birlikte son derece stabil bir kullanıcı deneyimi yaşıyorum. Ama Windows Mobile yıllarından kalma Microsoft'a bir sevgimiz var. Bunun içinde bu tavsiyeyi yazma gereği duydum ha ciddiye alırsınız almazsınız o sizin probleminiz.

    WP forumunda görüyorum arkadaşlarımız firmalara, sitelere mesajlar atıp duruyor "lütfen WP içinde uygulama yazın" diye. Pekiyi onlar ne cevap veriyor? Diğer sistemler WP'nin 20 katı daha fazla kullanılıyor sistemi takip ediyoruz gerekli olduğunu düşündüğümüzde uygulama hazırlayabiliriz. Yani adamlar ne demek istiyor kibarca kardeşim sizin gibi 3-5 kişi için para ve zaman harcayamayız demek istiyorlar o halde bu işi yapmak Microsoft'a düşmeli diyorum. Kendi işini kendi yapmalı!

    Edit: Bu mesajımı yazarken amacım ne kadar zeki parlak fikirli biri olduğumu göstermek değildir. Amacım windows mobile 2003 sürümünden beridir kullanıcısı olduğum bir sistemin adam olması adamları tetiklemek onları gazlamak için yazılmış bir uyarıdır. Kaç senedir ülkemizde seminerler eğitimler veriyorlar hani uygulamalar nedere? Dünyada nerede? Olmuyor böyle olmuyor arkadaş ittire ittire bedavaya bu işi yap-tı-ra-mı-yor-su-nuz! O halde parayla yaptırın dedim. Elbetteki daha çok fikir bulunur ben WP'yi kurtarırım demiyorum yukardakileri uygulasalar bile çokta birşey değişmez ha ne olur WP pazar payı %1 lerden 4-5'lere çıkar bu kadar. Daha iyi telefonlar, diğerlerinde olmayan özellikler çıkmadan WP yerlerde sürünmeye devam edecektir herşey uygulamada değildir. Fikri olmayıp sadece b.k atmaya gelenler vaktini burada boşa harcamasın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanxml -- 1 Aralık 2015; 13:20:41 >







  • Uzun uzun yazmışsın, emeğine sağlık.

    Microsoft şuan mobil platformda ciddi değil, bundan ötürü pek bir atakta bulunmuyor. Sadece uygulamalarla olacak iş değil zaten, Song, LG, Samsung, HTC gibi üreticilerin destek çıkması lazım. Orada da 1-2 milyarlar konuşulmuyor maalesef. Mesela S-Pen, S-Pen yazılımlı ve Windows 10 Mobile olan bir cihaz düşünsenize, arkasında .NET yazılım gücü sayesinde PC'deki çoğu program mobile geçirilebilir ve harika bir oluşum çıkar ortaya. Yada HTC'nin bir zamanlar ki ses kalitesi vs. aslında çözümü uzakta aramaya gerek yok Telefonu satan öncellikle donanımı ve tasarımıdır. Biraz satsa zaten geliştiriciler kendi ayaklarıyla gelecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft ilk önce cihaz üretmek yerine sadece yazılım yapmalı.

    Cihaz çıkarmasın sadece yazılım üretsin ve tüm gücünü yazılıma versin bakın bakalım neler oluyor. Xbox haricinde Surface, Lumia vb. cihazlara gerek yok bana kalırsa.

    Bunun dışında bulut depolama ve mail işinde kimse kusura bakmasın ama Microsoft bir numaradır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    Uzun uzun yazmışsın, emeğine sağlık.

    Microsoft şuan mobil platformda ciddi değil, bundan ötürü pek bir atakta bulunmuyor. Sadece uygulamalarla olacak iş değil zaten, Song, LG, Samsung, HTC gibi üreticilerin destek çıkması lazım. Orada da 1-2 milyarlar konuşulmuyor maalesef. Mesela S-Pen, S-Pen yazılımlı ve Windows 10 Mobile olan bir cihaz düşünsenize, arkasında .NET yazılım gücü sayesinde PC'deki çoğu program mobile geçirilebilir ve harika bir oluşum çıkar ortaya. Yada HTC'nin bir zamanlar ki ses kalitesi vs. aslında çözümü uzakta aramaya gerek yok Telefonu satan öncellikle donanımı ve tasarımıdır. Biraz satsa zaten geliştiriciler kendi ayaklarıyla gelecekler.

    Haklısınız sadece uygulamalarla olacak iş değil bunun cihaz ayağıda var ama sizinde dediğiniz gibi Microsoft bunuda önemsemiyor ama ülkemize 2500-3000 arasında yeni telefonlarını satacak değil mi? Madem önemsemiyorsun o halde 2500 liraya kim satın alsın önemsenmeyen telefonu? Alt seviyede 500-1000 liraya model yapıp çok önemsemese adamlara hak veririm ama hem üst seviye telefon yaptım deyip iphone 6 ve galaxy s6 ile aynı fiyata telefon sat hemde önemseme işte buna gülerler değil mi?
    Haklısınız S-Pen gibi birşeyler olsa süper olurdu ama bu dediklerinizi bu firma ben iddia ediyorum önümüzdeki 1-2 senede daha yapamaz! Çünkü o kadar gevşek davranıyorlarki akıllara zarar. Yıllardır ço kaz yol katettiler mobilde. Androidin ara güncellemelerde verdiği özellikleri bunlar yıllardır tam veremedi. Hala reklam engelleyicili bir tarayıcısı yok eklenti desteği daha gelmedi bile Edge tarayıcıya ne zaman gelecek 2016 yılı sonu falan felan bekle babam bekle. Geçen 2 senede millet WP 8.1 güncellemesini bekleyip durdu sonuç 5-6 ufak değişiklik o kadar.

    Şu da bir ihtimal belkide bazı şirketlerde olduğu gibi içerde birşeyler dönüyorda olabilir birileri yatırımcıların parasını gelir getirmeyecek işlerde bilerek harcıyor olabilir ve dolaylı yoldan kendine gelir elde ediyorda olabilir bu da bir ihtimal. Çünkü çok zeki adamların olduğu bir yerde ortaya yıllarca birşey çıkmıyorsa ben o işten şüphe duyarım yatırımcıların yerinde olsam hesap sorarım siz kaç senedir ne yapıyorsunuz diye. O derece kaliteli çalışanları var ama sonuç daha Android 3 seviyelerinde bir yazılım. O bile bundan daha kullanışlıydı ve sıkıcı değildi.




  • Bunu Microsoft ta hissesi olmayan biri düşündü de Microsoft mu düşünemedi ?

    Demek ki bu işler bu kadar kolay değil senin benim dediğim gibi olsa çoktan yapmaz mıydı bu adamlar daha çok satış yapmak istemiyor mudur sence ? Bence istiyorlardır o yüzden onların her şeyi planlıdır.

    Şuan belki 5 sene boyunca neler yapacaklarının planı vardır yoksa en basitinden doldururlar telefona bir dünya özellik kendisi reklam her yer haber sitelerinde Microsoft ta bir reklam yapar üstüne market boş olsa bile sırf meraktan satışı olur o telefonun.

    Kısacası Firmaların yaptığı her hareket ve yapacağı her hareket planlıdır ek olarak şunu söyleyeyim daha bir araba satışa çıkmadan önce makyajlı modelinin nasıl olacağına karar veriliyor ve ona göre çıkacak modelden eksiltmeler yapılıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orktas

    Bunu Microsoft ta hissesi olmayan biri düşündü de Microsoft mu düşünemedi ?

    Demek ki bu işler bu kadar kolay değil senin benim dediğim gibi olsa çoktan yapmaz mıydı bu adamlar daha çok satış yapmak istemiyor mudur sence ? Bence istiyorlardır o yüzden onların her şeyi planlıdır.

    Şuan belki 5 sene boyunca neler yapacaklarının planı vardır yoksa en basitinden doldururlar telefona bir dünya özellik kendisi reklam her yer haber sitelerinde Microsoft ta bir reklam yapar üstüne market boş olsa bile sırf meraktan satışı olur o telefonun.

    Kısacası Firmaların yaptığı her hareket ve yapacağı her hareket planlıdır ek olarak şunu söyleyeyim daha bir araba satışa çıkmadan önce makyajlı modelinin nasıl olacağına karar veriliyor ve ona göre çıkacak modelden eksiltmeler yapılıyor.

    Ah be güzel kardeşim Lumia 920 kullanırken bende senin gibi diyordum vardır bir planları eninde sonunda birşeyler yaparlar bir planları vardır diyordum ama bitmek bilmeyen beta sürümlerle vakit geçince anladım gerçeği. Şuraya yazıyorum göreceksin ki bu adamlar birşey yapamayacaklar bunun en büyük ispatı WP7'den bu yana birşey yapamayışlarıdır. Wp 7.5 gelecek düzelecek bekleyin, Wp8 gelecek bekleyin, WP 8.1 gelecek bekleyin herşey değişecek! Dediler hani nerede değişim? WP adım adım ilerlerken maalesefki Android koşarak ilerliyor.

    Edit: Microsoft KIN faciasını hatırlıyor musun? Büyük beklentilerle beklemiştik windows mobile zamanında büyük değişim olacaktı ama birkaç bin adet satıldı ve piyasadan çekildi bunuda ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Her tğrlü bahse girerimki Microsoft geçen sene Nokia'nın sattığı kadar Lumia satamayacak.

    Edit 2: Şunun acısını hiç unutmam. Yıllar önce daha Türkiye'de WP yokken ben keriz gibi gittim galaxy s2 ile Samsung Focus S cihazını takas etmiştim ve acı gerçeği yaşadım gördüm arada varya dağlar kadar fark vardı. Focus S stabildi yağ gibiydi ama o kadar başka birşey yoktu. Sonra Lumia 920 kullandım ama bankacılık uygulamalarında büyük sıkıntı yaşadım. Neredeyse hiçbir uygulama Androiddeki gibi değildi. Mesela evernote'a giriyorum çok ağır açılıyor oysaki Androidde şak diye yapıyordum işlemleri. Kısaca uygulamalar sıkıntılıydı güncel değildi. Telefon süper ayrı konu ama uygulamalar yetersiz acemice hazırlanmış gerçek bu dostum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanxml -- 30 Kasım 2015; 22:05:19 >




  • Sanırsam Windows Phone'nun sonu Samsung'un Bada işletim sistemi gibi olacak. Oda böyle stabildi, uçuyordu kaçıyordu ama Whatsapp bile yoktu. Zaten sonradan Samsung Google ile anlaştı projeyi iptal etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buralarda harcanıyorsun :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çaysigara

    Buralarda harcanıyorsun :D

    Sana şunu söyleyebilirim. Donanımhaberden 10 kişi seçsek ve bu adamları WP projesinin başına getirsek eminim şimdiki durumdan daha iyi olurdu! Sadeec stratejiyi bekirleseler yeterdi. Çünkü beceremiyorlar. Yapılacak çok sayıda proje olabilir sabaha kadar düşünsem birkaç tane daha bulurum. Aklıma gelen bol parayla ama az emekle olacak işi yazdım. Yalan mı arkadaş? Neredeyse hiçbir firma WP uygulaması yazmak istemiyor sallamıyor bile bende diyorumki microsoft ekibini kursun gitsin bu firmalara ücretsiz hazırlasın yoksa onlar yapacak diye daha çoook bekler. Android ve IOS almış başını gidiyor WP geriye doğru gidiyor %1'e kadar indi! Uyumaya ve salla başını al maaşı tarzına devam etsinler bakalım nereye kadar % 0.01 olunca nasıl açıklayacaklar bu rakamı. Ama saçma projelere milyar dolarlar harcayıp vazgeçtik deyip iptal edebiliyorlar yazık çok yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bada çok ayrı bir olaydı windowsla uzaktan yakından alakası yok. Şuanki mağaza bile Badadan en az 10 kat daha iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uçan Fin

    Bada çok ayrı bir olaydı windowsla uzaktan yakından alakası yok. Şuanki mağaza bile Badadan en az 10 kat daha iyi

    Pekiyi kardeşim hemen mağazadan yapıkredi uygulamasını indirip dener misin çalışıyorsa stabilse bir WP telefonda ben alayım. Veya finansbank uygulaması nerede veya HSBC ya da diğer pek çokları. Bir akbank adam gibi uygulama yapmış diğerlerinde hep eksikler var. Hala whatapptan şikayet edenler var soruyorum skype hala eskisi gibi mi yoksa artık srabil hale geldi mi androiddeki gibi çalışıyor mu? Sen kullanıyorsan beni bilgilendirirsen sevinirim ben 2 yıl önce bıraktığımda sype rezil durumdaydı utanç vericiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada amacım microsofta zarar vermek değil. Ben sadece forumdaki kullanıcıları fark etsinler istiyorum okumamaları imkansız! Bu işe ben milyar dolarlar harcasam tüm forumları inceleyen bir görevlim olurdu nabız yoklayan. Burada herke WP konusunda neler yapılmasını az çok biliyor yani tek akıllı ben değilim buradan akşama kadar bin tane fikir çıkar ama bu firma nedense işi çok ağırdan alıyor. Bakalım windows 10 mobil ne zaman çıkacak yine gecikecek mi 8.1 hikayesine dönecek mi? Bana sorarsanız adet devam eder derim. Umarım telefon sahipleri madur olmaz. Garibim WP kullanıcıları firmalar hergün mail atıp duruyorlar lütfen uygulamamızı geliştirin diye malesef onları ciddiye alan yok haklılar ama ciddiye alınmıyorlar. Bu durumda siz bu firmanın yerinde olsanız ne yaparsınız? Sizde fikirlerinizi yazın belki yeni ufuklar açılır kafalarında bir ampul yanar :)
    Edit:telefondan yazdım tüm mesajlarımdaki yazım hataları için özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanxml -- 1 Aralık 2015; 1:14:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir uygulamaya 1 milyon dolar biçmeni anlayamadım öncelikle. Biraz uçuk oldu sanki.

    Bankaların uygulama yapmaması büyük ihtimalle c#/xaml bilen olmaması daha doğrusu hep android/ios geliştirmeyi biliyorlar şu anda da mobil programlama öğrenmek isteyen direkt android diye araştırıyor bu da uygulama gelmemesinin sebeplerinden biri. Yani adam java biliyor obj c biliyor bu adama diyemezsin ki bi wp uygulaması yaz. Ülkedeki tum uygulama geliştiricileri topla %80'i sırf android. Wp bilen az. Ama bilmezler ki win uygulama geliştirmek hem daha basit hem de kullanacağın araçlar daha kaliteli çünkü arkasında microsoft var. Ama işte android pazarı daha büyük daha çok para geliyor androide yazarlar. Halbuki windowsa da yazsalar uygulama açığı kapanınca satışlar artacak kendileri de daha fazla kazanacak ama anlayamıyorlar. Şimdi ne yapalım yani ironiye bakar mısın herkes adam gibi uygulamasını yazsa wpye destek olmuş olacak ve kendilerine katkı sağlayacak ama yazmıyorlar anasını satayım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Microsoft Specialist

    Bir uygulamaya 1 milyon dolar biçmeni anlayamadım öncelikle. Biraz uçuk oldu sanki.

    Bankaların uygulama yapmaması büyük ihtimalle c#/xaml bilen olmaması daha doğrusu hep android/ios geliştirmeyi biliyorlar şu anda da mobil programlama öğrenmek isteyen direkt android diye araştırıyor bu da uygulama gelmemesinin sebeplerinden biri. Yani adam java biliyor obj c biliyor bu adama diyemezsin ki bi wp uygulaması yaz. Ülkedeki tum uygulama geliştiricileri topla %80'i sırf android. Wp bilen az. Ama bilmezler ki win uygulama geliştirmek hem daha basit hem de kullanacağın araçlar daha kaliteli çünkü arkasında microsoft var. Ama işte android pazarı daha büyük daha çok para geliyor androide yazarlar. Halbuki windowsa da yazsalar uygulama açığı kapanınca satışlar artacak kendileri de daha fazla kazanacak ama anlayamıyorlar. Şimdi ne yapalım yani ironiye bakar mısın herkes adam gibi uygulamasını yazsa wpye destek olmuş olacak ve kendilerine katkı sağlayacak ama yazmıyorlar anasını satayım.

    Bir uygulamaya 1 milyon dolar dedimki az yazmışsın diye bıdı bıdı etmesinler :) dostum burada belki binlerce kişi tıpkı benim gibi motorola mpx200'den beri windows mobile ve WP kullanıyoruz microsoft CEO'su bizim adar kullanmamıştır bu sistemi. Hergün saatlerce kullandık eksiklerini gördük keşke onlarda kullanıp görebilseydiler. Ama yap telefonu at kenara işte o zaman eksikliği yaşayarak göremiyorsun. Microsoftun kendi uygulamaları bile WPde yetesiz yahu! Skype ne alemde WO sahibi bir arkadaş yazabilir mi merak ettim androiddeki gibi stabil mi? Aynı özellikler mevcut mu? Yoksa hala benim 2 tıl önce bıraktığım yerde mi? Microsoft kendi yazılımlarını androidde stavil yaparken kendi sisteminde yapamıyorsa bize verdiği mesaj nedir? Sizi önemsemiyorum o halde bizde onları öenmsemeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml


    quote:

    Orijinalden alıntı: Microsoft Specialist

    Bir uygulamaya 1 milyon dolar biçmeni anlayamadım öncelikle. Biraz uçuk oldu sanki.

    Bankaların uygulama yapmaması büyük ihtimalle c#/xaml bilen olmaması daha doğrusu hep android/ios geliştirmeyi biliyorlar şu anda da mobil programlama öğrenmek isteyen direkt android diye araştırıyor bu da uygulama gelmemesinin sebeplerinden biri. Yani adam java biliyor obj c biliyor bu adama diyemezsin ki bi wp uygulaması yaz. Ülkedeki tum uygulama geliştiricileri topla %80'i sırf android. Wp bilen az. Ama bilmezler ki win uygulama geliştirmek hem daha basit hem de kullanacağın araçlar daha kaliteli çünkü arkasında microsoft var. Ama işte android pazarı daha büyük daha çok para geliyor androide yazarlar. Halbuki windowsa da yazsalar uygulama açığı kapanınca satışlar artacak kendileri de daha fazla kazanacak ama anlayamıyorlar. Şimdi ne yapalım yani ironiye bakar mısın herkes adam gibi uygulamasını yazsa wpye destek olmuş olacak ve kendilerine katkı sağlayacak ama yazmıyorlar anasını satayım.

    Bir uygulamaya 1 milyon dolar dedimki az yazmışsın diye bıdı bıdı etmesinler :) dostum burada belki binlerce kişi tıpkı benim gibi motorola mpx200'den beri windows mobile ve WP kullanıyoruz microsoft CEO'su bizim adar kullanmamıştır bu sistemi. Hergün saatlerce kullandık eksiklerini gördük keşke onlarda kullanıp görebilseydiler. Ama yap telefonu at kenara işte o zaman eksikliği yaşayarak göremiyorsun. Microsoftun kendi uygulamaları bile WPde yetesiz yahu! Skype ne alemde WO sahibi bir arkadaş yazabilir mi merak ettim androiddeki gibi stabil mi? Aynı özellikler mevcut mu? Yoksa hala benim 2 tıl önce bıraktığım yerde mi? Microsoft kendi yazılımlarını androidde stavil yaparken kendi sisteminde yapamıyorsa bize verdiği mesaj nedir? Sizi önemsemiyorum o halde bizde onları öenmsemeyiz.

    Ms mobili çok takmıyordu ama artık w10 ile değişiyor işler. O yüzden beklentimiz büyük zaten.("mobile-first cloud-first") Kendi uygulamaları evet çok kaliteli değildi androidde daha iyiydi hatta hala öyle olan uygulamalar var ama bunun nedeni daha w10 çıkmadı. Son surum çıkınca o uygulamalar da gelecektir aynı özelliklerle. Şöyle söyleyeyim ms sadece kendi platormuna uygulama yapma gibi bir derdi yok, herkese yazıyor uygulamayı. Ama w10 daha hazır olmadığı için onu beklerken androide yazıyor.

    Bu arada şunu da söyleyeyim w10 da gizli Default Locks Screen uygulaması var bu 3rd party kilit ekranlarına işaret ediyor. Ms artık windowsj geliştiricilere daha fazla açtı. Daha çok yetki verdi. Daha da gelecektir tabii güvenliğinden de odun vermeyeceğini düşünüyorum. Android kadar açılmasın da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatandA.Ş. -- 1 Aralık 2015; 2:02:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Microsoft Specialist

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml


    quote:

    Orijinalden alıntı: Microsoft Specialist

    Bir uygulamaya 1 milyon dolar biçmeni anlayamadım öncelikle. Biraz uçuk oldu sanki.

    Bankaların uygulama yapmaması büyük ihtimalle c#/xaml bilen olmaması daha doğrusu hep android/ios geliştirmeyi biliyorlar şu anda da mobil programlama öğrenmek isteyen direkt android diye araştırıyor bu da uygulama gelmemesinin sebeplerinden biri. Yani adam java biliyor obj c biliyor bu adama diyemezsin ki bi wp uygulaması yaz. Ülkedeki tum uygulama geliştiricileri topla %80'i sırf android. Wp bilen az. Ama bilmezler ki win uygulama geliştirmek hem daha basit hem de kullanacağın araçlar daha kaliteli çünkü arkasında microsoft var. Ama işte android pazarı daha büyük daha çok para geliyor androide yazarlar. Halbuki windowsa da yazsalar uygulama açığı kapanınca satışlar artacak kendileri de daha fazla kazanacak ama anlayamıyorlar. Şimdi ne yapalım yani ironiye bakar mısın herkes adam gibi uygulamasını yazsa wpye destek olmuş olacak ve kendilerine katkı sağlayacak ama yazmıyorlar anasını satayım.

    Bir uygulamaya 1 milyon dolar dedimki az yazmışsın diye bıdı bıdı etmesinler :) dostum burada belki binlerce kişi tıpkı benim gibi motorola mpx200'den beri windows mobile ve WP kullanıyoruz microsoft CEO'su bizim adar kullanmamıştır bu sistemi. Hergün saatlerce kullandık eksiklerini gördük keşke onlarda kullanıp görebilseydiler. Ama yap telefonu at kenara işte o zaman eksikliği yaşayarak göremiyorsun. Microsoftun kendi uygulamaları bile WPde yetesiz yahu! Skype ne alemde WO sahibi bir arkadaş yazabilir mi merak ettim androiddeki gibi stabil mi? Aynı özellikler mevcut mu? Yoksa hala benim 2 tıl önce bıraktığım yerde mi? Microsoft kendi yazılımlarını androidde stavil yaparken kendi sisteminde yapamıyorsa bize verdiği mesaj nedir? Sizi önemsemiyorum o halde bizde onları öenmsemeyiz.

    Ms mobili çok takmıyordu ama artık w10 ile değişiyor işler. O yüzden beklentimiz büyük zaten.("mobile-first cloud-first") Kendi uygulamaları evet çok kaliteli değildi androidde daha iyiydi hatta hala öyle olan uygulamalar var ama bunun nedeni daha w10 çıkmadı. Son surum çıkınca o uygulamalar da gelecektir aynı özelliklerle. Şöyle söyleyeyim ms sadece kendi platormuna uygulama yapma gibi bir derdi yok, herkese yazıyor uygulamayı. Ama w10 daha hazır olmadığı için onu beklerken androide yazıyor.

    Bu arada şunu da söyleyeyim w10 da gizli Default Locks Screen uygulaması var bu 3rd party kilit ekranlarına işaret ediyor. Ms artık windowsj geliştiricilere daha fazla açtı. Daha çok yetki verdi. Daha da gelecektir tabii güvenliğinden de odun vermeyeceğini düşünüyorum. Android kadar açılmasın da.

    Umarım dediğin gibi olurda piyasaya rekabet gelir kazanan biz oluruz. Benim bu adamlardan umudum yok artık ama umarım yanılırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows10 mobil in geleceğine yon veren kişi kimdir şirkette, satya mıdır bilmiyorum ama onunla bu konuda sohbet etmeyi isterdim cidden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wi Fi

    Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış...

    Ben bu firmanın uzun yıllardır müşterisiyim buraya yazan arkadaşlarda öyle. Biz diyoruzki size o kadar para kazandırıyoruz birazda bizim taleplerinizi fark edin. Zengin malı züğürt çenesi yormasına gelince o zaman forum komple züğürt kapatalım gitsin. Başbakanıda eleştirmeyelim ne haddimize biz kimiz ki? Önce o mevkiye gelmeliyiz sonra eleştirmeliyiz değil mi? Senin çeneni benen fazla yormuş bu konular bak sen 600 küsür mesaj atmışsın ben 400 küsür :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chtsydn

    Windows10 mobil in geleceğine yon veren kişi kimdir şirkette, satya mıdır bilmiyorum ama onunla bu konuda sohbet etmeyi isterdim cidden.

    Acaba satya windows phone'u senin benim kadar kullandı mı? Yılda toplam kaç saat kurcaladı acaba? Cidden kullnsa sistemde nelerin eksik olduğunu kısa sürede anlayabilir diyorum. 1 saat kullansa süper sistem der, 1 gün kullansa eksikler var ama olacak der, 1 yıl kullansa yok bu olmayacak galiba der :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.