Şimdi Ara

Windows Phone Hakkında İpuçları (Pil ömrü, facebook, whatsapp ayrıntılı rehber)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Forumda araştırdığım kadarıyla WP kullanan arkadaşların birçoğu whatsapp ve facebook bildirimleri konusunda sıkıntı yaşamakta. Şarjın çabuk bitmesinde de yakınan arkadaşlar var. Ben Lumia 925 kullanıyorum ve hiçbir sıkıntım yok. İşletim sisteminin mantığını çözdüğümü düşünüyorum. Şimdi yeni arkadaşlara ve bazı konularda sıkıntı yaşayan arkadaşlara elimden geldiğince birşeyler anlatmaya çalışacağım.

    Facebook ile başlayalım

    Arkadaşlar önce Facebook uygulaması konusuna bir açıklık getirelim. Android, Google tabanlı bir işletim sistemi olduğu için mağazada tam kapsamlı bir Facebook uygulaması mevcut. Bizim de kafamızı karıştıran sorun burası. WP, Microsoft tabanlı olduğu için Facebook telefonun içinde gömülü olarak sunulmuş durumda. Fark ettiyseniz telefonu ilk açtığımzda Hotmail ve Facebook hesaplarımızı tanımlıyoruz.

    Facebook Sohbet

    Bu sebepten dolayı ben Facebook uygulaması kullanmıyorum. Mesajlar kısmında çevrimiçi olursanız, Facebook arkadaşlarınızla çok seri ve rahat bir şekilde sohbet edebilrsiniz.

    Bildirimler

    Bildirimleriniz "Ben" kısmına düşecektir. Bu kısıma "Kişiler" sekmesinden ulaşabilirsiniz. İsterseniz ana ekrana pinleyebilirsiniz. Şunu belirteyim ki bildirim düştüğünde sizi uyaran bir ses yada ekranda bir mesaj gözükmüyor. En büyük handikap burası diyebiliriz. Ama zaten mağazadaki hiçbir uygulamada bu sağlanmıyor. Yeni güncelleme ile bunun giderilebileciğini düşünüyorum.

    Facebook Fotoğraflar

    Facebook, telefonumuza sadece mesaj ve bildirim açısından gömülü değil. "Fotoğraflar" kısmından kişileri seçerseniz, listenizdeki istediğiniz kişinin Facebook ve Hotmail albümlerine ve fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

    Haber Kaynağı

    Şimdi gelelim "Kişiler" kısmına. Dikkat edin Fotoğraflar kısmının kişiler sekmesinden bahsetmiyorum. Ana ekranda mevcuttur herkeste. Kişiler kısmına girip ekranı kaydırdığımzda karşımıza haber kaynağı çıkmakta. Burası görsel olarak benim çok hoşuma gidiyor. Eğer telefonunuza Twitter hesabınız tanımlı ise, bu alanda arkadaşlarınızın attığı tweetler de gözüceketir. Ben Twitter uygulamasından memnun olduğum için burayı filtreledim ve sadece facebook haberler kaynağı gözüküyor. Hem de anlık olarak düşüyor. İsterseniz de kişileriniz üzerine tek tek tıklayarak ve sayfaları kaydırarak, kişinin facebookta en son neler yaptığını ve neler paylaştığını görebilirsiniz.

    Not: Bir de şunu belirteyim, eğer derseniz ki ben hepsini tek bir yerde yapmak istiyorum, Internet Explorer'dan gireceğiniz mobil Facebook sayfası, mağazadaki en kral uygulamadan daha hızlı ve kullanışlıdır. Facebook beta ve Facebook 8 uygulamalarını kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, bu uygulamalarda haber kaynağında bile birçok şey gösterilmiyor.

    Arka Plan Görevleri ve Whatsapp Bildirim Sorunu

    Telefonumuzun sol alt köşesindeki geri tuşuna basılı tuttuğumzda, aktif olarak arkada açık progları gösterir bize. Ancak arka plan programları onlar değildir arkadaşlar. Bu menü bize sadece, uygulamayı kullanırken Windows tuşuna bastığımızda arkaya attığı açık uygulamaları gösterir. Bu programların içine girip geri tuşuna basarak çıkabiliriz.

    Bu ufak bilgilendirmeden sonra asıl konumuz olan şarj düşmanı arka plan görevlerine dönelim. Bu alana girmek için:

    1.Ayarlar kısmına girilir.
    2.Ekran sağa kaydırılır.
    3.Arka Plan Görevleri başlığına tıklanır.

    Benim bu kısımda sadece Insider, Whatsapp ve Lockmix uygulamaları izinlidir arkadaşlar. Yani burada pil uygulamanız ve Whatsapp kesinlikle izinli olmadır. Eğer ki bildirim ve güncelleme isteyen uygulamalar kullanıyorsanız onları da izinli yapmanız gerekir. Örneğin maçkolik gibi skor bildirimi gönderen bir uygulama açık olmalıdır ki arka planda güncelleme alıp size bildirim verebilsin. Yada hava durumu vs... Ancak mağazda çok seri bildirim gönderen bir uygulamaya rastlamadığım için, boşuna pil tüketmesin diye hiçbirine izin vermedim. Özellikle Here Drive, Youtube HD, Bing Weather vs gibi arka planda bize hiçbir faydası olmayacak uygulamaları kesinlikle izinsiz yapın. Boşuna pil yemesinler.

    Whatsapp sorunun bir çözümü bu olmakla beraber, ara sıra Wi-Fi bağlantısında da sorun yapabiliyor. Maximum performans almak için en az 2G'yi açık tutarak bildirim konusunda sıkıntı yaşamazsınız arkadaşlar. Şunu belirteyim ki telefonu 3 aydır kullanıyorum ve sadece 1 kez Wi-Fi ile ilgili sorun yaşadım Whatsapp konusunda.

    Bu yöntemlerle, telefonumdaki bütün özellikler açık olacak şekilde (çift tıklama ile uyandırma, glance screen, yüksek dokunma hassasiyeti, güneş ışığında görünebilirlik vs) ve kız arkadaşımın telefonumda sürekli oyun oynadığını da düşünürsek şarjım tam 1 gün gidiyor.


    Arkadaşın yorumda beni uyarması sonucu bir hatamı da düzelteyim. Telefonlarımızda Li-on piller mevcuttur. Genel olarak bilinenin aksine bu pilleri tamamen boşaltmak pil kapasitesini düşürebilir. Şarj seviyesi kaç olursa olsun fişe takabilir ve çekebilirsiniz. Bu pil kapasitesine zarar vermez. Ayrıca bu piller Lityum bazlı olduklarından her yıl %20 geri dönüşümsüz kapasite kaybı yaşarlar. Tabi bu telefondan daha çok laptop pilleri için geçerlidir. Sürekli fişe takılı olduklarından dolayı.

    Biraz uzun oldu arkadaşlar ama yardımcı olduysam ne mutlu bana. Takıldığınız yerleri sorarsanız resimlerle de açıklayabilirim.

    Bir üye...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The PentaTonic -- 17 Kasım 2013; 23:00:28 >







  • Bilgiler cok yararli ve acik. Guzel paylasim dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son güncellemelerle birlikte whatsapp bildirimleri sıkıntısız olmaya başladı sonunda bide androiddeki whatsapp özellikleri gelse daha iyi olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 17 Kasım 2013; 15:31:43 >
  • Şekilsiniz ya kullanıcısına yanıt
    Evet bende de bir düzelme mevcut whatsapp'da. Yalnız şöyle de bişey var vodafone hat kullanıyorum. İnternet ayarlarımı Vodafone İnternet'ten, Vodafone Live'a geçirmiştim. Onunda etkisi olabilir diye düşündüm. Vodafone hat kullanan windows phone kullanıcıları bi tatbik ederse sevinirim
  • Arkadaşın şarj olması hakkındaki dedikleri yanlış. İnsanları yalan yanlış bilgilendirmeyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FenereSevdalı

    Arkadaşın şarj olması hakkındaki dedikleri yanlış. İnsanları yalan yanlış bilgilendirmeyelim.

    yanlış bilgi nerede? söylersen düzeltebilirim konuda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tracygrady

    quote:

    Orijinalden alıntı: FenereSevdalı

    Arkadaşın şarj olması hakkındaki dedikleri yanlış. İnsanları yalan yanlış bilgilendirmeyelim.

    yanlış bilgi nerede? söylersen düzeltebilirim konuda

    Telefonun şarjı tamamen bitmemesi batarya sağlığı açısından daha iyi sen tamamen bitmeden takmayın demişsin
    bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsin

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=79907239

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FenereSevdalı


    quote:

    Orijinalden alıntı: tracygrady

    quote:

    Orijinalden alıntı: FenereSevdalı

    Arkadaşın şarj olması hakkındaki dedikleri yanlış. İnsanları yalan yanlış bilgilendirmeyelim.

    yanlış bilgi nerede? söylersen düzeltebilirim konuda

    Telefonun şarjı tamamen bitmemesi batarya sağlığı açısından daha iyi sen tamamen bitmeden takmayın demişsin
    bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsin

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=79907239

    Bilgi için teşekkür ederim ancak birçok yerde de tam tersini söyleyenleri gördüm. Bu benim kullanış şeklim ve 3 aydır herhangi bir performans düşmesi görmedim pilde. Tabi kesin bilgiyi ben de bilmek isterdim...

    Edit: konu düzeltilmiştir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The PentaTonic -- 17 Kasım 2013; 18:30:25 >




  • Gerekli bir konuydu. Güzel bir başlangıç olmuş.
  • Dostum teldeki dahili facebook uygulamasindan otutum actigim zaman sohbetteki kisilerin tamami gozukmuyor yani gozukenler sadece tel rehberimdeki kisilerle facebook kisileri ayni isimle kaydedilmisse oluyor yani facebookda mehmetse ve ben rehbere memo diye kaydettiysem sohbette gozukmuyor sadece kisi listemde facebook arkadaslarim varsa gozukuyor fakat bu seferde kisi listem cok karisik ve kabarik oluyor biraz karisik oldu umarim anlatabilmisimdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Facebook uygulamasını sildim, yıllardır arkadaşın dediği şekilde kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aarda06

    Dostum teldeki dahili facebook uygulamasindan otutum actigim zaman sohbetteki kisilerin tamami gozukmuyor yani gozukenler sadece tel rehberimdeki kisilerle facebook kisileri ayni isimle kaydedilmisse oluyor yani facebookda mehmetse ve ben rehbere memo diye kaydettiysem sohbette gozukmuyor sadece kisi listemde facebook arkadaslarim varsa gozukuyor fakat bu seferde kisi listem cok karisik ve kabarik oluyor biraz karisik oldu umarim anlatabilmisimdir

    Anladığım kadarıyla kişi listene filtre koymuysun ve facebook arkadaşların kişi listende gözükmüyor. Ama sorunun bununla ilgisi yok hocam. Ben telefonu ilk aldığımda hesapları ilişkilendirebilmek için bütün isimleri tek tek büyük küçük harflere bile uyarak eşitlemiştim. 2 günümü almıştı ancak şimdi rehberim çok düzenli. Ama sorunun ben bununla da ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

    Merak ettiğim bir şey var. Mesela memo diye kaydettiğn arkadaşın hiçbir zaman mı çevrimiçi kişilerde gözükmüyor?




  • Pil konusunda benimde bir iki sözüm olucak. Li-on piller aslında lipo pillerin iyonize edilmiş halleri değilmidir.
    Ben model 1/8 trophy aracımda kullandığım lipo pilimi sonuna kadar deşarj etmez isem bir dahaki şarjda daha az kapasite yuklendiğine çok defa şahit oldum.
    Örnek vermek gerekirse imax b6 akıllı şarj aletimde baktıgımda 4.2 full hucre bası voltajına ulasması gereken pil 4.0 larda kalıyordu
    Ama sonuna kadar kullandıgımda( lipolarda sonuna kadar kullanmak die birşey yoktur burada son die kastedilen 3.0 volt seviyeleridir) pilim 4.2 seviyesine gelip daha fazla amper yukleniyordu.

    Sonuç olarak benim deneyimlerim sonuna kadar bitirmenin daha iyi oldugu sonucu doguruyor.
    Çok alakalı olmasada nimh pillerinde sonuna kadar bitirilmesi önerilir mesela.
    Bu söylediklerim kesin doğruluk payı içermez kendi deneyimlerimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrah3684

    Pil konusunda benimde bir iki sözüm olucak. Li-on piller aslında lipo pillerin iyonize edilmiş halleri değilmidir.
    Ben model 1/8 trophy aracımda kullandığım lipo pilimi sonuna kadar deşarj etmez isem bir dahaki şarjda daha az kapasite yuklendiğine çok defa şahit oldum.
    Örnek vermek gerekirse imax b6 akıllı şarj aletimde baktıgımda 4.2 full hucre bası voltajına ulasması gereken pil 4.0 larda kalıyordu
    Ama sonuna kadar kullandıgımda( lipolarda sonuna kadar kullanmak die birşey yoktur burada son die kastedilen 3.0 volt seviyeleridir) pilim 4.2 seviyesine gelip daha fazla amper yukleniyordu.

    Sonuç olarak benim deneyimlerim sonuna kadar bitirmenin daha iyi oldugu sonucu doguruyor.
    Çok alakalı olmasada nimh pillerinde sonuna kadar bitirilmesi önerilir mesela.
    Bu söylediklerim kesin doğruluk payı içermez kendi deneyimlerimdir.

    Ben de senin gibi düşünüyordum hocam hatta konuya tamamen bitirip fişe takın yazmıştım. Ama biraz araştırdım ve pil üreticileri de tamamen bitirmeyin demekte. Tabi burda oluşacak sorun pilin ne kadar sure boş durumda kaldığı. Yani pil bitti telefon kapandı ve hemen şarja taktık. Bu durumda zarar görmez hemen. Ancak uzun sure boş beklediğinde şişme yaparak kapasiteyi azaltıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dedikleriniz doğru yalnız kendi edindiğim tecrubeler sonucu konusuyor ve kesindir demiyorum.
    Pillerin ölmemesi için içlerinde elbette bir kısım kalmalıdırki zaten bunu telefon kendisi ayarlıyor.
    Pili hayatta tutan içindeki voltajdır uzun sure voltajsız kalması pili öldürür ve telefon ureticileri tuketicilerin yanlıs yonde kullanımının onune geçmek için daha toleransız öneriler sunarlar.
    Ama ben pil bitme seviyesine gelip telefonu hemen şarja taktıgımda boyle bir sorun olacagını dusunmuyorum.

    Tam tersi daha iyi sonuçlar alıyorum hem model aracımda hemde telefonumda.

    mr.h robotlarda kullandıgın lipolara voltaj alarmı takabilirsin hkdan uygun fiyata alabilirsin.(yuksek ihtimal biliyorsundur ama şişme durumunu goz onune alarak belki bilmiyorsundur die yazıyorum önerimi)
    @MR. H

    @tracygrady



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah3684 -- 17 Kasım 2013; 23:39:58 >
  • emrah3684 E kullanıcısına yanıt
    İşin teknik kısmını senin kadar bilmiyorum hocam ama eğer kullandığımız cihaz pilin tamamen tükenmesini engelliyorsa orta bir sorun yok kullanımla ilgili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrah3684 E kullanıcısına yanıt
    Robotların normal şatlarda pil seviyeleri zaten 3 voltun altına düşmediği için o tür şeylere gerek duyulmaz çünkü yarışmalarda ağırlık sınır vardır. Fakat belirttiğim gibi extrem durumlarda bunun önüne geçemezsiniz ve pil çöpe gider direk. Bundan dolayı şarj etmek için 3 volta yaklaşması beklenmez ne zaman isterseniz o zaman şarj edilir çünkü bu pillerin olayı o dur. Sizin belirttiğiniz pilde tam doluluk alamamanızın sebebi pilden kaynaklı olabilir.

    Bu arada bir önceki mesajımı kişisel fikirlerinizi belirttiğiniz için sildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay H -- 17 Kasım 2013; 23:47:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet hepsini kullanmamızı engelliyor. ancak sunu unutmamak gerek pil kapasitesinden her gecen saat kaybeder. yani telefondan çıkar yinede azalmaya devam eder. çok çok yavaşta olsa pil surekli guc kaybeder. pili neden tam bitirmemeliyiz sorusunun cevabı burada olabilir. boşa yakın bir pil dolu olan pilden daha kısa surede sıfırlanacaktır. sorun burada oluşmakta bence.

    Çünkü eğer pilimiz tamamen sıfırlanırsa pil ölmüş demektir. Ama bunu telefonlarımızda yapmak mumkun değildir. Tamamen bitmesini telefon engeller.
    Pil çok az dolu hali ile saklanırsa dolu pile göre daha hızlı boşalmaya devam eder ve ölür. benim olayı açıklamam budur. Bilindiği gibi pillerin bir raf ömrü vardır

    @tracygrady



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah3684 -- 17 Kasım 2013; 23:54:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MR. H

    Robotların normal şatlarda pil seviyeleri zaten 3 voltun altına düşmediği için o tür şeylere gerek duyulmaz çünkü yarışmalarda ağırlık sınır vardır. Fakat belirttiğim gibi extrem durumlarda bunun önüne geçemezsiniz ve pil çöpe gider direk. Bundan dolayı şarj etmek için 3 volta yaklaşması beklenmez ne zaman isterseniz o zaman şarj edilir çünkü bu pillerin olayı o dur. Sizin belirttiğiniz pilde tam doluluk alamamanızın sebebi pilden kaynaklı olabilir.

    Bu arada bir önceki mesajımı kişisel fikirlerinizi belirttiğiniz için sildim.

    Doğrudur hocam robot olayı bana uzak bir dunya ama lipolarınızı baska bir yerde guvenle kullanmak ıstersenız voltaj uyarısı alabılırsınız. tehlikelı seviyelerde sıze uyarı vererek 3.0 altına dusmenızı engeller. sonuçta 3s piller yaklasık 12 volt verır buda birçok yerde kullanabileceğiniz anlamına gelir. bu tarz kullanımlarda dediğim lipo buzzerlerdan alabilirsiniz




  • Arkadaşın dediği doğru, telefonun şarjı bitmiş gibi gözüksede pilde belli bir yüzdeyi bırakıyor. Fakat telefon yine de kapanıyor.
    Eskiden o kalan şarjı da kullanabilmek için programlar falan vardı ama o zamanda telefonun hafızasında yer etmesi gereken ve enerji gerektiren verilerin silinmesine yol açıyordu falan.
    Yani kısaca telefonun sarjı bittiğinde batarya tam bitmiş olmuyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.