Şimdi Ara

Windows Phone Cep telefonu Almak Mantıklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows Phone marka cep telefonları hızla yaygınlaşmakta. Her hafta farklı bir cep telefonu üreticisinin yeni bir Windows Phone 8.1 cep telefonu üreteceğini duyurması artık olağan bir olay haline geldi. Peki Windows Phone işletim sistemi uygulamaları, şarjı ve temek özellikleri olarak Android ve Ios ile rakabet edebilecek noktaya geldi mi?

     Windows Phone Cep telefonu Almak Mantıklı mı

    Öncelikle Windows Phone kullananların ve savunucuların neden bu işletim sistemini kullandıklarını nedenleri ile kavrayalım. Öncelikle Windows Phone‘yi rakiplerinden ayıran etmenler nelerdir? Neden Windows Phone sistemi kasmayan işletim sistemi olarak adlandırılıyor. Hem olumlu hemde olumsuz eleştirileri inceleyip sonuç çıkartacağız. Windows Phone yüklü cep telefonu alacakların veya kullanacakların aratırma yapmadan mutlaka okumaları gereken bir yazı olacak.
    Öncelikle Windows Phone +1 puan verdirten maddelerden başlayalılım.

    1- Android ve Ios Pazar Payını Azaltmak +1 Puan

    Windows Phone’nin en akıllıca hamlesi belki de Microsoft’un en takdir edilesi hamlesi Android ve Ios’un eksik yanlarını görerek bunlara çözüm geliştirme amacı gütmesidir. Microsoft2un Amerika’da” Iphone’yi getir Lumia’yı Götür” kampanyası kampanyası bu amacını açıkca gösterir. Hikayeyi bir kenara bırakmak gerekirse. Rakiplerinin eksik yönlerini kapatarak sivrilmeyi ve kullanıcıların gözüne girmeyi hedeflemiştir. Elbette bunu ne ölçüde gerçekleştirdiğini negatif eleştiri kısmında okuyacaksınız.
    Yeni bir işletim sistemi olmasının avantajını Haritalar servisi ile kapatmayı hedeflemiştir. Nokia’nın gayet başarılı bir Here Drive uygulamasını hatırlarsanız.
    2- Sistem Kaynaklarını Cimri Kullanması ve Cep Telefonunu Kasmaması +1 Puan

    Windows Phone 8.1 Cep telefonu alacasanız ve kısa bir araştırma yaptıysanız ilk duyacağınız ve size entellektüelce gelen kelime stabilite. Peki nedir bu insanların anlaşmışçasına tekrarladığı stabil çalışması durumu. Windows Phone işletim sistemi tıpkı Windows 8 de olduğu gibi kodları kapalı bir yazılımdır. Demek istenilen kaynak kodunun açık olmamasıdır. Bunun etkisi ile Android de olduğu gibi Rom atılmamaktadır. Windows Phone tıpkı rakibi Ios gibi kodları gizler ve daha sınırlı özelleştirmelere izin verir. Bu sebepten dolayı yazılımcılar cep telefonu belleğini tamamen kullanamaz.
    Bunun yanı sıra Windows Phone Android’e kıyasla daha az sistem belleği (Ram) kullanır. Android’in 1 gb Ram sahip cep telefonu, Windows Phone’nin 512 Mb Ram sahip cep telefonuna eşittir. Bu sebepten dolayı DA 600 Tl altı cep telefonu piyasasında oldukça çok satılmaktadır. Örneğin : Nokia lumia 520, Nokia lumia 620, Nokia Lumia 720 gibi.
    600 Tl’ye satın alınabilecek bir Android cep telefonu kullanıcıların kasma dedikleri takılmalar olabilir. Fakat aynı fiyattaki bir Windows Phone cep telefonu takılmadan kullanılabilir.
    3- Güncelleme Garantisinin Olması Windows Phone +1 Puan
    Windows Phone’yi sektörün lideri Android işletim sisteminden bir adım önce çıkaran konu güncelleme desteğidir. Microsoft çok akıllıca bir karar ile Windows Phone 8 yüklü gelen cep telefonlarına 18 ay güncelleme vadediyor.
    Android cep telefonu kullanıcıların yakından bildiği ve pek çok kişinin kanayan yarası olan güncelleme nedir?

    Cep telefonları tıpkı bilgisayarlar gibi zararlı yazılım tehdidi altındadır. Aynı şekilde yazılımsal açıklar bulunabilir. Örneğin: Discovery marka cep telefonlarında ” = ” eşittir işaretine basıp mesaj attığınızda teşefonun kapanması gibi. Bu sebepten dolayı belli zamanlarda yazılım güncellellemesi alırlar. Android cep telefonlarında bu güncellemeyi her firma kendi dağıtmaktadır. Örneğin Samsung Android Kitkat güncellemesini yayınlarken, bir Discovery Mobile firması yayınlaması durumudur. Kısacası cep telefonu güncelleme gelmesi tamamen telefon firmasının insafına kalmıştır.
    İşte burada Microsoft burada windows Phone 8 yüklü tüm telefonlara güncelleme dağıtacağını belirterek güvenlik konusunda kullanıcılarının sırtını okşamıştır.
    4- Windows Phone cep telefonları Fiyat – Performans (f/p) Lideridir. +1 Puan
    Windows Phone Türkiye cep telefonu piyasasında en düşük fiyatı ile boyg östermektedir. Elbette sürekli türkü söyleyip eğlenen televizyon kanallarında satılan Çin malı cep telefonları hariç tutulmaktadır. Nokia Lumia 520 cep telefonu 300 ile 450 Tl arasında değişen fiyatıyla f/p ürünü sıfatını haketmektedir.
    Windows Phone 8 telefonlar alt seviyede tavsiye gören telefonlardır. Lumia 520 modeli yurtiçinde ve yurtdışında ekosistemin satış rekoruna imza atmıştır. Amerika’da 80 Dolar gibi bir fiyatının olduğunu belirtmemizin yeterli olacağını düşünüyorum.

    5- Özelleştirilen Canlı Kutucuklar +1 Puan
    Windows Phone’nin yaygınlaşmasında en büyük etmen canlı kutucuklardır. Windows Phone 8 tanıtımında da belirtilen canlı kutucukların boyutların ve renklerinin değiştirilebilmesiydi.
    Canlı kutucuklar nedir ?

    Canlı kutucuklar cep telefonu kilit ekranını açtığınızda ilk ekrana gelen ve istenildiği gibi kullanıcı tarafından güncellenebilen hareketli butonlardır. Her türlü kısayolu ekleyebilirsiniz.
    Dakika da bir sürekli kendini güncelleyen hareketli kutucuklar hem oldukça şık hemde kullanıcı dostu bir görüntüsü ile kullanıcıların kalplerini fethetti.
     Windows Phone Cep telefonu Almak Mantıklı mı

    6- Nokia Lumia Serisi Şık ve Renk Tercihi +1 Puan
    Ana konumuz olan yazılımdan çıkıp donanım tarafına hızlıca bakarsan Lumia modelleri tasarım harikasıdır. Her modelin en az 4 farklı renk çeşidi bulunmaktadır. Sarı, kırmızı, mavi, siyah, turuncu gibi modeller arasında tercih yapmak neredeyse hiç bir farklı markada bulunmayan bir özelliktir.

    Elbette bu 6 maddeyi okuduktan sonra şimdi sırada olumsuz eleştirilere geçelim
    Olumsuz eleştirileri okumak için
    http://www.fahocu.com/windows-phone-cep-telefonu-almak-mantikli-mi-madde-madde-siralama.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyeismi -- 30 Temmuz 2014; 8:17:21 >







  • Başlığı görünce biri dahamı wp alacak dedim bilgi amaçlıymış ama eksileride buraya yazman gerekir,güzel bir yazı olmuş dikkat çekici tipde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1zeus1

    Başlığı görünce biri dahamı wp alacak dedim bilgi amaçlıymış ama eksileride buraya yazman gerekir,güzel bir yazı olmuş dikkat çekici tipde.


    Yazı sonuna inceleyin. negatif eleştiriler yazıyor
  • eksiler de bu başlığa yazılmalı forum sakinleri yönlendirme sevmezler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir yazı olmuş uygulamalrın tam sürümlerinin olmamasından başka bir sorun yok bence

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala çok eksiği ve sorunu var şimdilik alınası bir telefon değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çokta stabil bir sistem değil olup olmadık yerlerde sürdürülüyor yazısını görmekten sıkıldım.
  • aragorn20 kullanıcısına yanıt
    PC gecınce eklerım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyeismi kullanıcısına yanıt
    Madem hiç yazmakla uraşmasaydın direk siteyi verseydin + ları yazıp - kere site vermek doğru değil yapıcaksan tam yapmalısın!...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende sürekli var bizde sıkıntı yok reset at hafıza kartı değiş.
  • üst model alınmaz da ucuz model alınabilir ,, aslında alt model alırken bile kaliteli androidler var artık. wp bazı alt modeller bile pahalı yahu... ucuz yapacaz diye herseyi kısmışlar...
  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    Hepsini yaptım hocam yine aynı 8.1 betada aynıydı şimdide değişen bişey yok :)
  • İlginç
  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    Cihazdan epey sıkıldım satmaya çalışıyorum alanda yok
  • Alınmaz aga 920 macerası yeterli geldi. Nexus 5 ile mutluyum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyeismi kullanıcısına yanıt
    Konunun bu kadar aranan bir konu olduğunu söyleseler inanmazdım. Cidden insanlae wp yi merak ediyor
  • İşlevsellik ve uygulamalar sizin için önemliyse kesinlikle wp şuan için tercih edilmemelidir swarm uygulamasını çıkardılar diye sevinirken uygulamanın çalışmadığı söylenince bir kez daha haklı olduğumu anladım ya programcılar beceriksiz yada wp çok karışık adamlar ayar tutturamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wp alınır androidde alınır ios da. ben şu bakış açısını getireyim o halde:android bence fifa 2010 pc versiyonu dolu içerik ama dinamikler eksik. Wp8 de pes 2010 dinamikler iyi ama içerik eksik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.