Şimdi Ara

Windows Phone 7.8 işletim sistemli Nokia Lumia 505 resmiyet kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Windows Phone 7.8 işletim sistemli Nokia Lumia 505 resmiyet kazandı


     

    Hakkındaki ilk bilgiler yaklaşık 10 gün önce ortaya çıkan Nokia Lumia 505, bugün itibarıyla resmiyet kazandı. Meksika'nın operatörlerinden Telcel'in, ilerleyen günlerde tüketicilerle buluşturmayı planladığı akıllı telefonun fiyatı üzerindeki sır perdesi henüz kaldırılmış değil.




    Fiziksel özelliklerle başlayacak olursak, Lumia 505, 118.1 mm uzunluğunda, 61.2 mm genişliğinde, 11.3 mm kalınlığında ve 131 gram ağırlığında köşeli bir tasarıma sahip. Siyah, kırmızı ve pembe renk seçenekleri bulunan akıllı telefon, 800 MHz saat hızında çalışan tek çekirdekli işlemciyi, 256 MB RAM'i ve 4 GB dahili flash belleği bünyesinde barındırıyor; Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone 7.8'i kullanıyor. Lumia 505'in depolama alanı, microSD kartlar aracılığıyla arttırılamamakla beraber Microsoft'un bulut tabanlı SkyDrive çözümünden (7 GB) faydalanabiliyoruz.
     
    HSPA (HSDPA: 7.2 Mbps) alt yapısına destek veren akıllı telefonda, 3.7-inç boyutunda ve 480 x 800 piksel (WVGA) çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif AMOLED (ClearBlack) ekrana yer verilmiş.
     

    Wi-Fi 802.11 b/g/n, A-GPS, Bluetooth 2.1 + EDR üçlüsüne ev sahipliği yapan Lumia 505'in arka yüzüne 8 megapiksel çözünürlüğünde kamera yerleştilmiş. f/2.8 diyafram açıklığına sahip olan bu kamera, 640 x 480 piksel (VGA) çözünürlüğünde, saniyede 30 kare hareketli görüntü kaydı yapabiliyor. Akıllı telefonun ön yüzünde ise kameraya gerek görülmemiş.
     
    Lumia 505'in 1300 mAh'lik bataryası 3G şebekesi göz önünde bulundurulduğunda 600 saate varan bekleme süresi, 7.2 saate varan konuşma süresi ve 36 saat müzik dinleme süresi iddiası taşıyor.


     

    Nokia Lumia 505'in, Meksika sınırları dışına çıkıp çıkmayacağı şu an için bilinmiyor.



     


    Windows Phone 7.8 işletim sistemli Nokia Lumia 505 resmiyet kazandı


     


    Windows Phone 7.8 işletim sistemli Nokia Lumia 505 resmiyet kazandı








  • Nokia megapiksel çıtasını yükseltici adım atıyor.5'ler flashsız gelebilirken flashsız bir 8 geliyor.

  • Renkleri çok hoş görünüyor ama Windows Phone 7.8 Türkçe desteklemediği için Türkiye'de satılmayacak.
  • Tasarım hoş güzelde,kasa büyüklüğü ve ekran boyutu acayip sırıtıyor.tuğla gibi yahu

  • 7.8 olması dikkatimi çekti. WP8 vaken bence gerek yok 7.8'e. Gerçi gördüğüm yoruma göre Türkiye'de satışa sunulmayacakmış. Tip olarak fena değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eP_362

    Renkleri çok hoş görünüyor ama Windows Phone 7.8 Türkçe desteklemediği için Türkiye'de satılmayacak.

    Türkçe destekleyecek diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Ultimate Insider

    quote:

    Orijinalden alıntı: eP_362

    Renkleri çok hoş görünüyor ama Windows Phone 7.8 Türkçe desteklemediği için Türkiye'de satılmayacak.

    Türkçe destekleyecek diye biliyorum.

    Bende öyle biliyordum ama şu an sızıntı sürümü kullananlar Türkçe yok diyor ona göre yorum yapmıştım
  • nokia icin guzel adimlar ne kadar ekmek o kadar kofte olmus piyasa. sen nekadar model cikarirsan o kadar cok kullanicin olur.

  • lumia 800 ün reklamı yapılmış hali
  • kısaca wp a girmek için ideal bir tel

  • kimse kusura bakmasın ama 4gb sabit hafızalı bir telefon çöp olmaktan öteye gidemez.gereksiz bir cihaz.bedava verse kullanmam bile diyemiyorum zira cihazı 4gb hafıza ile kullanamam.size kalan net gb miktarını düşünmek bile istemiyorum. nokia bu adamlar yeri geliyor n97 gibi bir cihaza 32gb hafıza koymasınıda biliyor
  • Nokianın son yaptığı telefonlar tasarım olarak muhteşem.
  • Windows Phone işletim sisteminin mucizesi bu cihaz, 256 ram 800 işlemci ile hala stabil akıcı telefonlar üretebiliyorlar. Görsellik ve animasyon açısından bu kadar sanatsal işletim sistemi nasıl az donanımla bu kadar stabil çalışır anlamış değilim. Sanırım bu sebepten yıllardır Microsoft değişmeyen yazılım devi hala.

  • tek kelimeyle çöp

    donanimi fazlasıyla kisitli, tasarimi klasik takoz, 4gb arttirilamayan hafiza 2gb kullaniciya birakir polifonik müzikler, java oyunlar, 3gp videolar için yeterli : P

  • Nokia da bu telefonu zaten yeni nesil amiral gemisi olarak tanıttı. Hani o yuzden butun eleştirilerinizi fazlasıyla hakediyor.

    Yahu kardesim Nokia'nin bu telefonla hedef aldığı kullanıcı kitlesi zaten biz değiliz ki. Neyin kafasındasınız anlamış değilim açıkçası

  • quote:

    Orijinalden alıntı: electROck35

    Windows Phone işletim sisteminin mucizesi bu cihaz, 256 ram 800 işlemci ile hala stabil akıcı telefonlar üretebiliyorlar. Görsellik ve animasyon açısından bu kadar sanatsal işletim sistemi nasıl az donanımla bu kadar stabil çalışır anlamış değilim. Sanırım bu sebepten yıllardır Microsoft değişmeyen yazılım devi hala.

    Koptum bu yaziya, MS'de calisan pazarlamacilar gibi arkadas.

    Gorende Microsoft urunlerinin stabilitede essiz oldugunu dusunur.
  • Ben gereksiz bir model olarak görüyorum bunu.Her ne kadar iyi bir tasarıma sahip olsada 8mp kamera koyduğun bir telefona flash koyamıyorsan bir sıkıntı var demektir.

  • 256 mb lık windows phoneları kesinlikle tercih etmeyin.Zamanında çok büyük tartışmalar olmuştur.256 Mb ram ile uygulamaların ve özellikle oyunların çoğunu açamazsınız.Kısaca çöp bir cihaz olmuş

  • Hedef kitlesi belli.Meksika gibi pazarlarda giriş seviyesi,yerel,uygun fiyat seçenekli model olmaktan öteye gidemeyecek gibi.
  • Türkiye'ye gelir bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.