Şimdi Ara

Windows mu? Linux mu? Mac mı? hangisini kullanıyorsunuz. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
16.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

Windows mu? Linux mu? Mac mı? hangisini kullanıyorsunuz.


(En Son Oy Tarihi: 18.2.2022)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 2smoke
    Ama o da kullanıcıdan kullanıcaya değişir kanımca.

    Kişisel olarak evet. Teknik olmayan da zaten kişisel sorunum. Teknik sorun zaten kullanımla alakalı değil. Burada o konuya hiç girmek istemiyorum. Sonra Mach'ti XNU'ydu çıkamıyoruz işin içinden.
  • herşey pazarlamada ve büyük firmaların hangi işetim sistmeine yatırım yaptığında yatıyor.

    atıyorum crysis oyunu linuxa yazılmış olsa, yada adobe, discreet, yada ismi aklıma gelmeyen devasa firmlar linux uygulamaları çıkarsalar görün bakalım kullanıcı hangisine daha güzel diyor :)
  • valla açıkçası videolardaki şeyi yeni görüyorum ama sende şuna bir bak :)
    buraya seningibi videoeları gömemedim nasıl yapacağımı yaparsan sonrakilerde eklerimm


    http://www.youtube.com/watch?v=E4Fbk52Mk1w
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OnTEC

    valla açıkçası videolardaki şeyi yeni görüyorum ama sende şuna bir bak :)
    buraya seningibi videoeları gömemedim nasıl yapacağımı yaparsan sonrakilerde eklerimm

    http://www.youtube.com/watch?v=E4Fbk52Mk1w


    Biliyorum bunu görmüştüm. Video için adresi dhtube butonuna bastıktan sonra içine yaz.
  • ben xp kullanıyorum ve pardusda bilgisayara yükleyeceğim sonucta yerli bir işletim sistemi öğrenmekte fayda var yarınların ne olacağı belli olmaz
  • Windows, linux, mac bu tartışma hiç bir zaman bitmez :) Linux bilmiyorum açıkçası hiç kullanmadım ama pc ve mac deneyimim baya iyi. Yaklaşık 10 11 yıllık pc ve kısa bi süredirde mac os x tiger x86 kullanıyorum. İkisininde kullanım amaçları çok farklı. Mesela macte 3 boyutlu oyunları oynamanız olanaksızken pcde oynayabiliyorsunuz. Macte çalışan grafik çizim programları pcdede gayet güzel çalışıyor. Aralarındaki eksileri ve artıları çok az sanırım. Ben pcye mac os x 86 kurdum performans olarak gayet güzel hatta bi g5ten daha iyi photoshopta yapılan basit bir render olayını g5ten daha hızlı hatta 5 kat kadar daha hızlı yapıyor. Os x'in arayüzü ilk başta karışık geliyor ama biraz kurcalayınca ne kadar basit olduğu anlaşılıyor. Driver yükleme kaldırma tanıtmaya çalışma yok kendisi tanıyor (tabiiki kendi sistemlerinde, pcye kurunca sorun olabiliyor ama uyumlu bi anakarta kurulursa sorun yok) yada program kurma yada kaldırmak çok basit. Bi uygulama kitlendiğinden kırk tane tuşa aynı anda basmaya gerek yok uygulamaya sağ tık force quit olay bitmiştir. Antivirüs progrmına gerek bile yok çünkü saldırı tehtidi hemen hemen yok kendi ağımda bile bilgisayara bi türlü giremiyorum :) neyse saymakla bitmez bunlar pc kullananlar zaten artılarını eksilerini bilirler windowsun.




  • Xp Pro ve 2003 Server 64 kullanıyorum, niye kullanıyorum; sürücü, donanim, program uyumluluğu yüzünden.
    Bir kaç gün içinde Mac OS X Tiger 10.4.10. X86 versiyonunu kurmayi planlıyorum.
    Ama şuna inaniyorum, Windows çekirdeği açık kaynaklı olsaydı müthiş olurdu.
  • Up.
  • iş yerimde finalcut kullanıyorum haliyle mac haricinde başka birşey kullanmıyorum.
    evde ise ubuntu kullanıyorum ve oyun olmak üzere her türlü programı wine sayesinde çalıştırabiliyorum.
    windowsun yüzünü neredeyse unuttum diyebilirim.
  • oyun, web ve mail sunucusu olarak slackware linux kullanıyorum. sınırlı bant genişliğinde windows kullanmak mümkün değil çünkü antivirüs, antispyware olmadan çalışmaz. buda oyun sunucularında laga neden olur.

    linuxun uzaktan erişim yetenekleride beğendiğim yönüdür, windowsta benzer özellikler varmı bilmiyorum açıkçası. linux sürümlerinin hepsinde ssh mevcuttur diye biliyorum.

    masaüstü olarak windows kullanıyorum.

    bence işletim sistemlerinin hepsi yeterli olgunluğa erişmiştir. herkes ihtiyacına ve zevkine göre uygun sistemi kullanır. hepsinin artısı eksisi var, o iyi bu kötü demek mümkün değil.

    bu arada linuxta oyun oynamadığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, eğer online oyun oynuyorsanız bağlandığınız sunucu büyük ihtimalle linux sunucusudur. en azından oynasana linux kullanıyor bunu biliyorum.
  • kolayca bulunabilir binlerce alternatif program desteği nedeni ile günlük xp kullanıyorum.. sistemimde xp pro , vista ultimate , open suse , ve Mac OS X Tiger 10.4.6 mevcut...
  • xp sp3 ubuntu 8 mac os leopard 10.5.2 üçünü aynı pc de stabil şekilde kullanıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RicCo
    sınırlı bant genişliğinde windows kullanmak mümkün değil çünkü antivirüs, antispyware olmadan çalışmaz.


    Challenger duymasın... Bir tek bunu diyorum...
  • 8-9 aydır pardus kullanıyorum. 3-4 yıllık linux kullanıcısı olarak süper bir sitem yapmışlar. Eğer bu devlet bu sistemi desteklemese .......

    Bence bu sistem kamuda kullanılacak bir sistem. MS para vereceklerine bu paranın yarısını Geliştiricilere diğer yarısınıda Kullanıcı eğitimine harcasınlar. Paramız ülke dışına çıkana kadar memleket içinde kalır birileride bu işten para kazanır. Neden olmasın....

    Not: Adobe'nin ürünlerinin linux'da çalışır hale gelmesi halinde windowsa ilelebet elvada diyecem...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURATSPLAT -- 25 Mart 2009; 18:05:19 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

    http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php


    Hoş bir siteymiş..
  • quote:

    herşey pazarlamada ve büyük firmaların hangi işetim sistmeine yatırım yaptığında yatıyor.

    atıyorum crysis oyunu linuxa yazılmış olsa, yada adobe, discreet, yada ismi aklıma gelmeyen devasa firmlar linux uygulamaları çıkarsalar görün bakalım kullanıcı hangisine daha güzel diyor :)


    Buna katılabilirim:) Örn:Adobe flash player,Linuxta kararsız.
  • Windows(Vista) ve Linux(Ubuntu,Pardus) kullaniyorum , Bilgisayar basinda gecen zamanimin %95 i windows karsisinda geciyor .Bence windows oyle yerden yere vurulacak bir sistem degil zaten linux ve macintosunda gecmisi windows kadar var ama windowsu kullanim orani ikisini toplayip 10 la carpacak durumda buda sadece pazarlamadan oturu degil,kullanim linuxe gore oldukca kolay ve macintosh gibi donanim secmiyor. Linux bence kullanim kolayliginda son yillarda cok buyuk ilerlemeler kat etti ve su an windowsla rekabet edebilecek duzeyde hatta diger ozellikleride sayarsak bence windowstan daha onde ama gecti borun pazari sur essegini nigdeye. Pardus,Ubuntu vs. yokken linux kurabilmek icin baya kasmak gerekiyordu cogu dagitimin grafik kurulum ekrani bile yoktu! Kurduktan sonra sistemi ayarlamak icin evliya sabri lazimdi(dosyalari elle editle,uygun driverlar icin gunlerce arastir yok cekirdege modul ekle yok koddan derle.bir cok dagitimda program kurmak icin elli tane takla atmak gerekir o bagimlilik senin bu bagimlilik benim.Simdi linux bunlarin bedelini oduyor bu saatten sonrada gerekli yazilim destegini zor alir ha belki alternatif programlar bulunabilir ama cogu kimse icin alternatif kavrami gecersizdir

    Benim windows kullanma sebebim
    1)Proteus
    2)Multisim
    3)MATLAB
    bu programlarla isim bitincede linuxe gecmek icin tekrar restartlamak yerine windowsta devam ediyorum.Zaten onun disindada Flashget`e gercekten muadil olacak bir program bulamadim,yine windowstaki media oynaticilarin muadilinide bulamadim(VLC,Mplayer vs. isinamadim bir GOMplayer daki yada BSplayer daki islevsellik ve kolay kullanim yok) Yeni cikan her donanimda driver sikintisi cekmekte ayri bir dert.




  • Arkadaşlar,

    Ben Windows Vista kullanıyorum. Ayrıca son zamanlarda deneme amaçlı USB belleğe yüklediğim Ubuntu ile de keyifli vakit geçiriyorum ve kullanmaya da devam edeceğim. Kendimi geliştirmeye başladım diyebiliriz şimdilik.

    Diğer yandan bir arkadaşımın tavsiyesiyle Mac almayı düşünmeye başlamıştım ancak fiyatlarına bakınca şimdilik vazgeçer gibi oldum. Yalnız bu başlığın altında aynı bilgisayarda hemen hemen söylemiş olduğum bu 3 işletim sistemini de kullanabilenlerin olduğunu gördüm.

    Benim imzamdaki sisteme Mac OSX kurmam mümkün müdür? Gerçekten kullanmayı çok istiyorum. Özellikle merak ettiğim için. Gerçekten keyif alırsam ileride bir tane de Mac Book ya da Mac Book Pro alma planı yapabilirim.

    Kurulum için aynı Linux'teki gibi partition yaratarak kendisi mi kuruyordur?

    Bir de bu sistemdeki bir bilgisayarda tamamen sıfır bir disk üzerine kurulsa stabil çalışır mı? Bu konudaki fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.




  • Windows'um oyun platformum, Linux'um ise gündelik pis işlerimi (internet, müzik, film, ofis, çeviri & programlama) yaptığım işletim sistemim :D

    Genel olarak Linux'un artısı -bence-;

    (performans+kararlılık+güvenlik)*Üst Düzey = 0 TL

    gibi anormal bir denklemi sağlaması :D (beğenmediyseniz, yuhalayabilisiniz) E Linux bana bunları bu şekilde verebiliyorsa, Windows için neden anti-virüs, anti-rootkit, firewall, registry temizleme çilelerini çekeyim? İlginçtir, internete falan nadir girdiğim oyun platformum olan Windows'um için bunları halen yapıyorum. Sadece ve sadece "oyun oynamak" için girdiğim Windows'um için !!! Bi Xbox 360'ım olsa, heralde Windows'umu komple silmiş olurdum :D




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.