cebinde iphone 11 pro maxi ile hala xp kullanan adamlarin şuraya gelip boş boş konuşmasi yüzünden 2 doz kemoterapi aldim ... |
Windows kullanmayın (16. sayfa)

-
-
Laptopumda 1.linux mint 2. Windows 10 3. Macos catalina yüklü.
Hangisi lazımsa onu kullanıyorum. Ama windows yavaş çalışıyor demek komik olmuş. 8 GB ramli pcden ne bekliyorsun yani?
Asus fx753ve I7 7700k 16gb ram 1x M2 SSD 1tb 1x 1tb Evo 860 ssd 1x 1 tb hdd gtx 1050ti 4gb
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
En mantıklı ve makul birkaç mesajdan biri. Kesinlikle katılıyorum.
İnsanlar kendi değerlendirmesini yapar, ölçer biçer, ihtiyaç ve kaygılarını yanyana koyar ve bir seçim yapar. Kim neyi istiyorsa imkanları ve donanımları ölçüsünde onu kurup kullanır. Iphone ve Android versüsünde olduğu gibi ve her seferinde bu tip tartışmalar görüş paylaşımı yerine nedense HEP fanatiklik, karşılıklı atışma ve itham/kötüleme ile geçiyor. Çok boş bir tartışma. Microsoft milyar dolarları indiren dev bir firma, burada kullanan veya kullanmayan kimselerin birbirilerini yemesi bu firmayı zerre kadar ilgilendirmiyor :) İsteyen Linux isteyen Windows ve isteyen MacOS kullansın. Kime ne?
Ek not: İnsanlar üslubu koruyarak ve yararlı olma niyetiyle her üç OS'inde kötü ve iyi yanlarını birbirine söyleme veya tavsiyede bulunma, özellikle deneyim ve araştırmalara dayalı tespitte bulunma özgürlüğüne sahiptir. Neden kullanıcı kesimin bazısı bunu hakaret gibi kabul ediyor, anlamak mümkün değil. İyi forumlar.
Alıntıları GösterUlkenin sorunu zaten senin son paragrafta yazdigin sey o yazdigin sey oyle olmasaydi zaten burasi Turkiye olmazdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
linux deneme amacli hangi surum iyidir? ubuntu mesela?
-
sitesinde sağ bölümde top list var. Her ne kadar MX Linux liste başı olsa da uzun zamandır, bunun kasıtlı olduğunu düşünüyorum. İğrenç geldi bana o dağıtım.
Geri kalanları listeye göre deneybilirsin. Ubuntu masaüstü ortamı deneme amaçlı garip gelebilir. Xfce ortamı bana göre basit yalın ve yeterli gelmiştir hep.
Eski sistemin var sa, lxqd ubuntu sürümü olabilir.
-
tesekkurler, benim nadir kullandigim eski bir laptopum var ona simdi ubunutuyu kurmaya basladim. biraz baktim osx e benziyor terminalle fazla ugrasitirmadan youtube internette gezinme vs diye hafif bisey lazim. bakalim deneyim nasil olacak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: asyagrafiksitesinde sağ bölümde top list var. Her ne kadar MX Linux liste başı olsa da uzun zamandır, bunun kasıtlı olduğunu düşünüyorum. İğrenç geldi bana o dağıtım.
Geri kalanları listeye göre deneybilirsin. Ubuntu masaüstü ortamı deneme amaçlı garip gelebilir. Xfce ortamı bana göre basit yalın ve yeterli gelmiştir hep.
Eski sistemin var sa, lxqd ubuntu sürümü olabilir.
Bence şu an icin en güzel masaüstü kesinlikle budgie. Solus'un kendi dağıtımı için geliştirdiği bu masaüstünü ubuntuda da kullanabiliyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: orhanyortesekkurler, benim nadir kullandigim eski bir laptopum var ona simdi ubunutuyu kurmaya basladim. biraz baktim osx e benziyor terminalle fazla ugrasitirmadan youtube internette gezinme vs diye hafif bisey lazim. bakalim deneyim nasil olacak.
Ubuntu budgie bence. Ya da ikinci seçenek manjaro
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4Ubuntu budgie bence. Ya da ikinci seçenek manjaro
Alıntıları Gösterlinux unda boyle bir suru secenegi var kafa karistiriyor ben simdiden acaba yanlis mi sectim diye dusunmeye basladim. o linklediklerinde guzel duruyor. ozaman biraz kullanayim cok kisisel bisey yuklemeden yarin obur gunde manjaro ile o digerini denerim herhalde.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4O yanıp sönen cursor olayı bence sürücüyle ilgili değildir. Bilgisayarı resetleyip bir bakın isletim sistemi çalısıyor mu bir bakın? Bilgisayar da Windows var mı Linux tek sistem mi? Grub belki kurulamamıs olabilir.. Bu linkten bu iso yu indirip yazın
Sonra şuradaki adımları aynen uygulayarak yeniden deneyin.
Not: Sürücülerin tikini kaldırın mutlaka bug var installer dan çıkabiliyor çünkü kurduktan sonra nvidia sürücüsü yüklemeyi ayrıca anlatırım
Alıntıları GösterHocam Ubuntu kurdum fakat Windows silindi, şimdi Ubuntu dan Windows için bir bölüm ayırıp Windows kurabilir miyim ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: insaatmüh.Hocam Ubuntu kurdum fakat Windows silindi, şimdi Ubuntu dan Windows için bir bölüm ayırıp Windows kurabilir miyim ?
Alıntıları GösterNormalde kurarken windows'u silmeseydiniz grub otomatik tanıyıp Windows'u eklerdi bunun için önce windows'dan mini tool ile diski bölecektiniz. böldüğünüz bölümü ubuntu kurulum programından gelişmiş seçenekler kısmına girerek o pencerede tekrar bölecek, swap efi ve root kısımlarını ayarlayacaktınız. efi yi efiye root'u roota swap'ı swap'a ayarlayıp kurulumu başlatacaktınız. sonuçta grub bunları otomatik tanıyıp windows dahil hepsini menuye ekleyecekti.
ama disk silindiyse isler değişir. Disk tek parça halinde ve ubuntu yüklenmiş ise, yapılacak şey diski tekrar bölmek olacaktır. Ubuntu'da gparted programı eğer menu'de varsa çalıştırın. Eğer yoksa konsol açıp yükleyip
sudo su
şifre
apt-get install gparted ve enter
E tuşuna basın ve kabul edin
Daha sonra uygulama menusune gparted yazıp, gparted'ı çalıştırın
Gparted üzerinden diski küçültüp, kullanılmayan bir yeni partition yaratın
Windows 10 kuruluma geçin. Windows'u o partition'a yükleyin.
Windows 10 kurulduktan sonra boot bozulacaktır ve sadece Windows başlayacaktır
Daha sonra Ubuntuyu USB'den başlatın
konsol açın
aşağıdakileri sırasıyla girin
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair sudo apt-get update sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repairKod
Yığını:karşınıza grafiksel pencere gelecektir
other options > place the boot flag on karşısında linux diskini seçip apply diyeceksiniz
Fakat bu yöntemin LiveCD'den çalışmasına garanti veremem. Garanti yöntem için burada anlatılanları uygulayın
Ben zaten bunun için yazının ta en başında yeni kullanıcıya dualboot önermedim. Dualboot kurmak kolay bir sey değildir. Buradakilerin de çoğu zaten deneyip windows'u uçurmuştur ve sonra daha linux falan tövbe edip buraya kötü yorumlar yazmışlardır.. Kendim yeni kullanıcı değilim ama ben bile dualboot kullanmıyorum. Çünkü uğraşmaya değmez.. Distro değiştirirken çok hızlı şekilde sorunsuz kurulum yapabiliyorum bu şekilde ve Çift SSD önerme sebebim 120 GB'lık bir SSD'nin fiyatının 200 TL altına düşmüş olmasıdır.
Bu sayede diske direkt dualbootsuz kurup, UEFI bios'u kullanarak geçiş yapıyorum bios boot menuden istersem windows'u istersem linux'u seçiyorum
-
Bu video size daha fazla yardımcı olacaktır. Bu videoyu izleyip dual boot kurmayı iyice öğrenin bence
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4Bu video size daha fazla yardımcı olacaktır. Bu videoyu izleyip dual boot kurmayı iyice öğrenin bence
cevabiniz icin tesekkurler hocam, ama yaptiktan sonra gördüm. Tekrar windows kurdum kurarken 30 gb ek alan biraktim. Sonra Ubuntu kurarken bu alani böldüm oldu. Ekran kartindan dolayi bot yapmiyordu onuda netten buldum. Suan sorunsuz aciliyor.
-
xfce hafif diye çok övülse de ben de hiç sevmem. Mx linux'un kde'li versiyonu çıktı yenilerde şu an onu kullanıyorum çok memnunum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
En mantıklı ve makul birkaç mesajdan biri. Kesinlikle katılıyorum.
İnsanlar kendi değerlendirmesini yapar, ölçer biçer, ihtiyaç ve kaygılarını yanyana koyar ve bir seçim yapar. Kim neyi istiyorsa imkanları ve donanımları ölçüsünde onu kurup kullanır. Iphone ve Android versüsünde olduğu gibi ve her seferinde bu tip tartışmalar görüş paylaşımı yerine nedense HEP fanatiklik, karşılıklı atışma ve itham/kötüleme ile geçiyor. Çok boş bir tartışma. Microsoft milyar dolarları indiren dev bir firma, burada kullanan veya kullanmayan kimselerin birbirilerini yemesi bu firmayı zerre kadar ilgilendirmiyor :) İsteyen Linux isteyen Windows ve isteyen MacOS kullansın. Kime ne?
Ek not: İnsanlar üslubu koruyarak ve yararlı olma niyetiyle her üç OS'inde kötü ve iyi yanlarını birbirine söyleme veya tavsiyede bulunma, özellikle deneyim ve araştırmalara dayalı tespitte bulunma özgürlüğüne sahiptir. Neden kullanıcı kesimin bazısı bunu hakaret gibi kabul ediyor, anlamak mümkün değil. İyi forumlar.
Alıntıları Göster@programmer_onur son kısıma katılıyorum. Birçok sıkıntının yaşanma sebebi tartışma kültürümüzün eksik oluşundan kaynaklanıyor. İnsanlar, diğer insanlarında fikirlerine saygı göstererek kendi fikirlerinin hararetli bir şekilde savunabilir ama bunu yaparken çok fazla ses yükseltmek, bağırmak, karşındakini küçük düşürecek hareketlerde bulunmak, hakarete varan sözler sarf etmek doğru değil.
İşletim sistemi karşılaştırmasına gelirsek hepsini ve burada yazılmayan ufak alternatifleri de kullanan biri olarak kim nerede rahat ediyorsa onu kullanmalı görüşünü savunuyorum. Benim en rahat ettiğim alan BSD'dir, başkasının ki Linux, Windows, MacOS veya diğer alternatifler olabilir. Artı ve eksi yönlerini tartışırken birbirimizi kırmaya, üzmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.
-
Suan Ubuntu o kadar rahat ki insallah sorun cikarmaz ilerde. Pc de Win10 varken fan susmuyordu. Sürekli arkada bir islem dönüyor. Simdi Dualboot yaptim. Windows'a gerekli programlari yükledim. Ubuntuyu`da gündelik icin kullaniyorum.
Linux`ta Autocad falan calissa hic donmem. Bir tane CAD programi buldum o da isimi gorur en azindan.
PC ozellikleride Ryzen 5 4600H 512 SSD 8 Gb Ram su sistemde windows zorlayarak calisiyor. 8 gb ram neyine yetmiyor anlamiyorum.
-
Zaten bill gates windows 7 den sonra ms den ayrıldı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X