Şimdi Ara

Windows krizi büyüyor: 1 milyar PC Windows 10'da (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
5.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Windows 98/2000 Me vs hepsini kullandım. Cidden hiçbir windows sürümünde kullanılamayacak kadar sorun yaşamadım. Niye bu kadar abartılıyor bu işler anlamıyorum. Açılıyor, iş görüyor , kapanıyor.

Not: Vista kullanmadım.

• Biz advanced user ve hatta programmer olarak bakiyoruz dunyada windows kullanan tonla insan var sonucta, hepsi de kullaniyor, OS'den, bilgisayardan, yazilim mimarisinden anlamazsan sana iyi gelir tabii kullanirsin ve hatta eyidir eyidir bile dersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Aralık 2025; 18:42:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Find The Way
    Give The Love
    Get The Power

O'Sensei Morihei Ueshiba
  • onurkse088 O kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemci yoruluyorsa demek ki yeterli değil. Benim i5 14400f işlemcim win11 çalışırken boşta yüzde 1 ila 3, bişeyler yaparken yüzde 15 civarında seyrediyor. Donanımın yetmiyorsa diyecek lafım yok elbettte

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tamam doğrudur. Windowsta 30 sekme Chrome açık. 4k video izlerken örnek veriyorum bu işlemci yüzde 80 kullanımda aynı işlemleri linuxta yap yüzde 30 kullanımda demek istediğim 1-3 performans farkı var.

7 yıllık Apple telefon bile mükemmel hızda çalışıyorsa işlemcinin mükemmel olmasına gerek yok. Mesele elindeki donanımı yazılımla destekleyebilmek. Senin dediğin işlemci 2 yıllık, ben demiyorum 10 yıllık işlemciye yeni işlemci muamalesi yapan bir sistem olmalı diye... Ancak asıl mesele yazılım. Amd mesela,nVidia dan daha iyi donanımı daha uyguna veriyorken sırf yazılımda ya sürücü de geri de kaldığın için örnek olarak dlss vs fsr konusunu al, fg ı al. Nvidia yazılımda Amd den daha iyi olduğu için, daha iyi!

• Ben iki sistemi de çok güçlü ve çok güçsüz sistemlere kurmuş biri olarak, windows 11 i baz alayım. Gereksiz windows uygulamalarının çıkarıldığı bir iso ile format attığınız zaman, örnek olarak intel 2.nesil giriş seviyesi g2020 cpu, 4 gb ddr 3 ram, hd 2000 onboard igpu, 120 gb 15 yıllık sata ssd ile pc de 15 tane sekme açıp her şeyi yapabiliyorum. Babama muhasebe için 2011, 2012 başı gibi kurmuştum sistemi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Onu windows 10 kursan yine yaparsın. tamamen bosalt, servisleri disable et hepsi aynı sonucu verir.

Ne kadar cok servis, o kadar ağırlaşır. Tabii Windows'da bunun bir sınırı var yani istediğin kadar boşalt mesela bir Arch Linux sadeliğinde kuramazsın yine de.

Simdi Core 2 duo ve 2 gb ram'de calısan Arch build olustururum mesela, senin o dediginden de hızlı calısır, SSD ile biirlikte, ozellikle menulerde, sanki son model cep telefonu gibi hissedersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Aralık 2025; 10:20:48 >

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.