Şimdi Ara

Windows çöktüyse...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hergün çalışan masaüstü bir anda çalışmaz oldu. Bilgisayarı kapat dedim, "windowsunuz hazırlanıyor, lütfen bilgisayarınızı kapatmayın" yazısı çıktı. Neredeyse 1 saat boyunca aynı yükleme ekranında kaldığı ve herhangi bir ilerleme işareti belirtisi olmadığı için güç düğmesinden kapattım (muhtemelen birşey olmaz diyerek). Ertesi gün pc'yi açtığımda bozuk disk taraması gerçekleştirdi. Sonucunda hiçbir şey olmadı. Başlarda siyah ekran üzerinde yükleme ibaresinde kalıyordu uzun süre yani açılmıyordu bir türlü. En son windows onarım ekranı gelmeye başladı birkaç aç-kapadan sonra. Güvenli modda başlat seçeneği dışında diğer tüm seçeneklerde kullanıcı şifresi istiyordu. Normalde pc'de herhangi bir şifre yok, hadi microsoft hesabımın şifresini istiyor desem onları da denedim ancak şifre yanlış deyip durduğu için birşey yapamadım. Eğer onlar işe yarasaydı onarma işlemlerinin hepsini denerdim buna sıfırlama da dahil. Güvenli mod'da açayım oradan hallederim dedim ama bu seçeneğe tıkladığımda siyah ekranda kalıyor. Monitörde ışık belli ama windows ekranı gelmiyor haliyle bu şekilde de işlem yapamadım. Youtube'da ya da tarayıcıda aradığım çözümler sonucu yalnızca "windows açılmıyorsa güvenli modda açma ya da onarım ekranı üzerinden açma" şeklinde ilerliyor ancak ya güvenli mod ekranı dahi açılmıyorsa? Buna çözüm yok ya da eşi benzeri demekki görülmemiş.
    Soru şu: pc üzerinden madem bir işlem yapamayacağım, hdd'yi söküp bilgisayarcıda format attırsam sorun düzelir mi? Sonuçta windows onda yüklü ve windows işlem yaparken benden kaynaklanan bir sorun yüzünden windows sistemi bozulmuşsa hdd'ye format atıp tekrar windows 10 yüklenirse sorun düzelir mi? Bios ekranından format atılır mı? (usb erişimiyle). Pc içindekileri kaybetmeyi göze aldım yeterki açılsın istiyorum artık.
    Sistem özellikleri: amd athlon x4 860k işlemci
    Gigabyte A68 hm anakart
    8gb corsair bellek
    Amd radeon rx 460 ekran kartı
    Windows 10 pro
    Wd blue 1tb hdd

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba, geçmiş olsun. 11 yükseltmesi yapıyordu sanırım işlem yarım kalmış.

Format atılabilir, Rufus ile Windows ISO imajı yazdırırsın, Bios ekranından USB ile başlat yaparak başlatıp temiz windows kurulumu yaparsın. Ama bunlardan önce mevcut giriş ekranı sorununa çözüm için şunları denedin mi?

1 - Giriş ekranı çıktığında klavyendeki SHIFT tuşuna basılı tutarken sağ alttaki güç simgesi > yeniden başlat'a tıkla

2 - Sonra kurtarma seçenekleri çıktığında Gelişmiş seçenekler > Command Prompt / Komut İstemi seç.

3 - Şunu yazıp enterla:

net user administrator /active:yes

4 - Exit yazıp çıkış yap, bilgisayarı yeniden başlat. Yeniden başladığında şifresi olmayan gizli süper admin hesabı görürsün oradan devam edersin. Mevcut hesabının şifresini kaldırırsın, dosyalarını kurtarırsın veya işte yeni Windows iso yazdırırsın. Not: Bu yönetici hesabı kaldırmak istiyorsan aynı komutun sonunu yes yerine no yazıp çalıştır.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, dediklerinizi deneyeceğim. Anakart windows 11 ile uyumlu değildi sanırım. Daha önce yükseltmeyi denedim çünkü ama olmamıştı.

• Windows 11'i bilmiyorum ama SSD olmadan Windows 10 kurulmaz. Harddiske Windows kurmak bilgisayarı yavaşlatır. Muhtemelen 11 de 10 gibi ağırlaştırır.

Diskiniz kaç yıllık bilmiyorum ancak HD Tune ile uzun versiyon bad sector taraması yapmanızı öneririm. Diskiniz bozuluyor olabilir. Bad sector çıkarsa önemli verilerinizi yeni bir diske yedekleyin.

• sreylare kullanıcısına yanıt
    Daha önce disk, komut ekranı gibi bir ekranda sistem taraması yaptı ancak sonuçta herhangi bir değişiklik olmadı. Yükleme ekranında her kalışında birkaç resetle onarım ekranını getirebildim bu sefer de güvenli modla açmaya çalışınca siyah ekranda kalıyor. Windows açılsa geri kalanını halledeceğim ama nafile. O yüzden harddiski kasadan söküp bilgisayarcıda format attırmayı düşünüyorum eğer sadece harddiske format atınca düzelebiliyorsa. Tahminimce windows çöktü.

• Bilgisayarcıya disk taraması yapmasını da söyleyin. Komut ekranıyla zannetmiyorum bad sector bulunamaz.

Benim bir diskim de benzer sebeplerle açılmıyordu diskte bad sectorler olduğunu taratınca görmüştüm. Sistem dosyalarının olduğu yerde 1 tane bile oluşmuş bad sector Windows'un düzgün çalışmasına mani olabilir. Diskim 6 yaşındaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 17 Eylül 2022; 16:7:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.