Selam arkadaslar . Gecenlerde toparlama amcli bilgisayarimin kablolarini falan söktüm bu esnada arkadasin bilgisayarina format attik . Tabi benim ekrani kullandik . Formatin ardindan XP ye ekran kalitesini otomatik ayarlattik . Daha sonra kendi bilgisayarima bütün kablolari tekrar bagladim . Actim ve mavi bir ekran ile karsilastim . Yazilim veya donanim sorunum oldugunu belirtiyordu zannederim . Bende bilgisayari resetledim bundan sonra hep ayni sey oluyor . Pentium amblemi geliyor daha sonra XP amblemi ve siyah ekran . Siyah ekranda degisik acma modlarini denedim . Yine ayni . ram lari cikarip yine taktim yine ayni . Acaba sorun ekran olabilir mi ?Yardim lütfen..
eğer safe mode(güvenli kip) te acamıyosan işletim sistemi cdnden boot edip repair (onar) malısıın sorunun nedenini bilemicem ama ekranda sorun kesinlikle yoktur sonuçta görüntü alabiliyosun kolay gelsin..
XP CD sini takip repair yaptim . bir sure 2-3 dk suresince ekranin alt kisminda yazilar geldi gitti daha sonra takildi kaldi . 2. defada aynisini yapti . Boot etme islemi nedir bilmiyorum yapamadim . yazarsan sevinirim.
Biostan fist boot device olarak cd rom seçin. CD'den başlayacaktır.
kabloları iyice taktığınızdan yada kabloların sağlam olduğundan emin olun anakart hard diski görmüyor olabilir...
arkadaslar sagolun ama bilgisayar cd den aciliyor zaten bugün tam ormat yapmaya calistim aynen repair deki gibi durdu . altta ID:0 BUS:0 falan yaziyor.Sorunum dondnim gibi .
kasanın arkasından güç kablosunu çıkar sonra bios pilini çıkartıp yeniden tak.
denegecegim tesekkürler .
arkadaslarin dedigini bence yap guzel seyhler yasmislar ama sunu unutma mavi ekran hatisi herseyden olur kullangikin modemden dahi olabilir o yusden baglantilari dogru yere taktikindan emin ol tmm kardesim. umarim sorunun cozulur.
sorun büyük ihtimalle hdd den kaynaklı bende de aynı problem oldu.. ama bu parçanın bozuk olduğunu göstermiyor.. iyi bir biçimde format atabilirsen düzelecektir
pili cikartip taktim sonuc vermedi. Tamirciye götürmekten de korkuyorum bir yerini yapip on yerini bozuyorlar . Sasirdim kaldim internet üzerinden bilgi alabilecegim iyi bir site bilen varmi ?
tonla site var. vatan dan topla. evine kargolasınlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme