Şimdi Ara

Windows 8 Geç Kapanma, Yeniden Başlatma ve Açılma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar kullandığım bilgisayar bu. Özellikleri ortalamanın üstünde bir bilgisayar. W7 kullanırken açılmada, çalışmasında ve kapanmasında hiç bir sıkıntı yaşamıyordum. Daha sonra 31 Ocak'a kadar 29 TL olduğu için w8'i microsoftun sitesinden kurdum. Windows 8'in görselliğinden ve eğlenceli yanlarından şikayetim yok fakat kapatırken ve yeniden başlatırken "Kapatılıyor" ibaresi çıkıyor ve uzun bir süre bu şekilde kalıyor. Hatta çoğu zaman bilgisayarın power tuşundan basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum. Aynı şekilde açılırken de bilgisayarın tam olarak kullanılabilmesi için 2-3 dakika geçmesi gerekiyor.
    *Bilgisayarımda hala orjinal NORTON antivirüs yüklü ve hiç bir virüs yok
    *Tüm driverlarım güncel sürekli takip ediyorum
    *Windows Güncel
    *BIOS Güncel
    *Ccleaner ile temizliyorum sürekli
    *Güç Tuşu seçeneklerinden Hızlı Başlat butonunu kaldırıp denedim indirip denedim olmadı :)

Ve elimde güzel bir bilgisayar varken bu kadar geç kapanıp açılması beni çileden çıkartıyor
    Bu arada geç açılma olayı her zaman olmuyor. Genellikle, bilgisayarı power tuşundan kapatıp hemen açmaya çalıştığımda oluyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• %100 budur diyemem tabii, ama antivirus programı buna neden olabilir, güya Win 8 uyumlular, ama pratikte pek öyle değil, AVG Internet Security 2013 kurmuştum, pek memnun kalmadım, trial süre sonunda normal yoldan kaldıramadım, dosyalarının büyük kısmı sistemde kaldı uninstall sonrası, pc açılış kapanışını aynen sizinki gibi, hatta daha da beter yaptı, beni format noktasına kadar getirdi, güç bela uzun uğraşlardan sonra sistemden tamamen temizledim ve her şey normale döndü. Artık hayatta bir daha antivirus kurmam bir süre, Defender ile idare edeceğim..
  • Olabilir ama bu bilgisayarı aldığımda kurulu orjinal NORTON antivirüs o yüzden onun sıkıntı yarattığını düşünmedim ve açıkçası antivirüs olmadan da bilgisayarın güvende olmadığını düşünüyorum
  • Anladığım kadarı ile siz bilgisayarı Win 7 ile aldınız, bu durumda Norton Win 7 ye ait, bu durumda orijinallikten söz edilebilir, ama sistemi değiştirdiniz, artık eskiden olan hiç bir şey orijinal değil. Forumumuz dahil her yerde sorunsuz bir Win 8 in ancak sıfır kurulumla mümkün olabileceği hakkında görüşler ileri sürülüyor, ben de aynı fikirdeyim. Win 8 henüz her programa hazır değil, program kurmadan önce o programın Win 8 uyumluluğu hakkında internette araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Aynı şey sürücüler için de geçerli, asla herhangi bir sürücü bulucu program kullanmamak lazım, sürücü ile ilgili sorunların çözümünü MS ve sürücünün ait olduğu donanımın üreticisi dışında başka bir yerde kesinlikle aramamak lazım. özellikle Samsung laptop sahiplerinden çok sık sürücü şikayeti duyuyorum.

Bence sizin temiz bir kuruluma ihtiyacınız var, Win 7 den herhangi bir şey almayın, kurulumdan sonra programlarınızı Win 8 uyumluluğunu kontrol ederek kurun ve kurulumdan sonra sistemin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Mümkün olduğunca sürücü kurmayın, bu işi Windows güncellemelerine bırakın. Herhangi bir medya oynatıcı yüklemeyin, özellikle BS Player den uzak durun, Windows Player Classic ve VLC nin portable sürümü tüm medya ihtiyaçlarını karşılamaya yeter.

• bende samsungun sizinkinden byağı bir alt modeli olan np300 kullanıyorum. Her ne kadar açılışı etkilemesde norton 2013 sürümleri hariç win. 8 ile uyumsuz. Aynı şekilde samsungun kendi yayınlamış olduğu touchped ve bluetooth sürücüleride win. 8 ile uyumsuz . Hatta samsungun win. 8 için yayınladığı settings yazılımı yetersiz easy settings yazılımı ise uyumsuz. Tavsiyelerim;

1. touchped sürücüsü olarak snacptic sürücüsünü kaldrıp sadece elantec windows 8 sürücüsü yükleyin. sürücüyü diğer üreticilerin sitelerinde bulabilirsiniz.
    2. bluetooth sürücüsü olaran intel hihg speed 3.0 bluetooth win8 driver olarakarayıp intelin sitesinden indirip kurmalısınız. (aygıt yöneticisinden kontrol edin sizinkisi 4.0 da olablilir)
    3. setting yazılımını kurun.
    5. easys settings yazılımın 1.1.015 nolu sürümünü indirip kurun ve kuruluy olduğu dosyaya giderek tüm exe dosyalarına uyumluluk modu olarak windows 7 seçin ve yönetici olarak çalıştırmayı seçin. Yazılımdan hızlı önyükleme seçeneğini seçin ve çalıştırın. yeniden başlattıktan sonra açlışması için izin verin.

eğer açılış süreniz 10 sn. nin altına düşmesiyse bios yapıulandırmanızda sorun var demektir. Ayrıcıa kapanışın uzun sürmesinin sebebi kullanmakta olduğunuz uyumsuz yazılımlardan ve yüklenmekte olan güncellemelerden olabilir.

• arkadaşlar amcamın vestel i5 işlemcili bilgisayarı var yani laptopu windows 8 i yüklerken dosyalar kopyalandıktan sonra siyah ekran geliyo fakat LCD televizyona bağladığımızda bilgisayarın ekranı siyah oluyo fakat televizyonda ekran gitmiyo ve kuruluma devam ediyo ve windows 8 i kurmayı becerdik fakat şimdide normal çalışırken aynı sorunu yaşıyoruz lcd ye bağladığımızda sorun yok fakat bağlamadığımızda bilgisayarı kapatırken veya açarken ekran kapanıyo bu sorunun bir çözümü var mı?
  • Arkadaşlar bende Windows 8 pro kurdum iki gün önce çok da hızlı açılıp kapanıyordu yalnız dün advanced care ile tarama yaptım bilgisayarin başına geldiğimde kilit ekranında takılı kaldı hiçbir tuş işlemiyor sadece parlaklık ayarı yapabiliyorum birde kapatma tuşuna basılı tutup kapatıyorum benim pc nin sıkıntısı nedir acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz geç bir mesaj oldu fakat aynı sorunu devam edenler için faydalı olabilir düşüncesiyle yazıyorum.

Bu tür problemler sanırım sonradan kurulan k****k programlardan dolayı veya diğer bir program ile çakışma sonucu ortaya çıkıyor. Bu nedenle bilgisayarınızı ''temiz önyükleme'' ile yeniden başlatabilirsiniz.

Temiz ön yükleme nasıl yapılır? sorusunun cevabı

http://support.microsoft.com/kb/929135/tr

yukarıdaki linkte mevcuttur. Umarım probleminizi çözer.
  • Bu problem sonradan eklenen Windows 8 le yada satın alınan Windows 8 le yada herhangi bir 3.parti programla ilgili değil direk Windows 8 satılan bilgisayarlarda da oluyor malesef . Sorunu yaşayanlar olarakhttp://forum.donanimhaber.com/m_71872831/tm.htm bu konu başlığında toplanırsak çözümleri anlık paylaşırız diye düşünüyorum . Dediğim gibi temiz recovery atılmış bir Windows 8 pc de herhangi birşey yapmasan/yüklemesen bile bu yaşanıyor :S
  • Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım.Standart sata ahci denetleyicisi sürücüsünü güncellediğim zaman.sistemin açılıp kapanma ve yeniden başlatmaya cevap vermediğini gördüm.Win8 Pro 64 bit-i7 2600k-z77a gd65.Diğer bütün güncellemeleri yaptım.
  • Bende artık geç kapanma yok mouse driverini yüklediğimden beri.
  • Ben bu sitede anlatılanları uygulayıp sorundan kurtulmuştum. Sorunsuz bir şekilde açılıp kapanıyor artık bilgisayarım.

http://www.kamualani.com/windows-8-notebook-kapanmama-isiklari-yanik-kaliyor-sorunu-cozuldu/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.