Şimdi Ara

Windows 8.1 açılışta SSD'nin %100 kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Yaklaşık bir ay önce aldığım 850EVO da üstteki belirttiğim durumu yaşıyorum. Windows açıldığında yaklaşık 30 sn boyunca disk kullanımı %100 oluyor. Bana pek doğal bir durum gibi gelmiyor. Acaba SSD de sıkıntı mı var?

    Yine aynı SSD'de, AHCI modda çalışırken, kimi zaman disk kullanımı %100 e çıkıyor ve bilgisayar kilitleniyor. Mouse hareket ediyor klavye aktif fakat hiç bir şey yapılamıyor. Geriye tek çare resetlemek kalıyor. SSD yi IDE modunda çalıştırdığında sanırım kilitlenme olmuyor. Sanırım diyorum çünkü henüz IDE modundayken fazla kullanmadım. Bu sorunu aynı benim yaşadığım şekilde yaşayanlar yabancı forumlarda mevcut. Kimisi IDE modunda çalıştırarak kimisi anakartın chipset driver'larını güncelleyerek bu sorunu giderdiğiniz söylüyorlar. Bu sorunu anakartın eskiliğine verirsek, diğer sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

    SSD arızalı olabilir mi acaba? HDTune'de bir terslik yok. Error scan da hata yok. Hız'da sıkıntı yok (SATA II arabirime göre konuşuyorum).

    Aynı sorunu yaşayan ve çözen birisi var mı?







  • virüs taraması yaptınız defender ile hangi sistemi kullanıyorsunuz bilemiyorum

    ssd içinde virüs kullanımı pek iyi değil ama tarama yaptınız mı yada en son ne zaman format attınız sisteme
  • Sistemde antivir yazılımı yok. Windows Defender ise kapalı. SSD'yi alalı bir ay oluyor, format atalı da 1 ay.
  • Magickan mıydı neydi onunla ssd firmware güncelmi ona bakın, onun dışında virüs taraması yapmaktan başka çare yok.



    Birde win de msconfig ile başlangıçtaki çalışan programlara bir bakın gereksizlerin hepsini kapatın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anti-virus yada donanım arızasıyla alakası yok büyük ihtimal. son birkaç yılda oldukça sık rastlanan bir durum bu. w8, w8.1 ve w10 görülüyor. windows cihazlardan düzenli olarak veri almak için geri bildirim istiyor ve bu veriler yollanırken bazı durumlarda diskin tamamını meşgul ediyor. neden böyle yaptığına dair bir fikrim yok ama w10'da bu sorun güncelleme ile halledildi diye biliyorum. sorunun çözümü için pek çok yazı var internette. "disk %100 kullanım sorunu" diye aratırsan çözümleri bulabilirsin. birkaçını farklı disklerde denedim ve başarılı oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoobEater

    anti-virus yada donanım arızasıyla alakası yok büyük ihtimal. son birkaç yılda oldukça sık rastlanan bir durum bu. w8, w8.1 ve w10 görülüyor. windows cihazlardan düzenli olarak veri almak için geri bildirim istiyor ve bu veriler yollanırken bazı durumlarda diskin tamamını meşgul ediyor. neden böyle yaptığına dair bir fikrim yok ama w10'da bu sorun güncelleme ile halledildi diye biliyorum. sorunun çözümü için pek çok yazı var internette. "disk %100 kullanım sorunu" diye aratırsan çözümleri bulabilirsin. birkaçını farklı disklerde denedim ve başarılı oldu.

    Ben yabancı forumlarda dolanan çözümlerin birçoğunu denedim ama sorun düzelmedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.