Şimdi Ara

Windows 7 Kullanıcıları Dikkat! Bu güncellemeyi yüklemeyin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft windows 7 ye telemetry entegre etme projesindeki KB2952664 güncellemesini bu ay tekrar Windows Update güncelleme kanallarından pclere dağıtmaya başladı. Daha önce isteğe bağlı şeklinde görünen güncelleme bu kez önerilen olarak görülmekte ve yükleme yapılıp yapılmadığını kontrol ederek bu güncelleştirmeyi gizlemelisiniz.

    Telemetry nedir ne zararı vardır?

    Telemetry casusluk olgusudur. Bilgisayarınızdaki sistem verileri / donanım verileri / sürücüler / kullanıcı uygulama verileri ve gizli henüz bilinmeyen veya açıklanmayan diğer bilgiler hatta windows 10 da olduğu gibi klavyeye girmiş olduğunuz her harfin log kayıtları dahil sistemde not edilir ve belli aralıklarla bu veriler sunuculara gönderilir işlenir. Bu durum sizin kişisel belgelerinizin toplanmasına da izin verir. (Kişisel verilerin işlenmesi için kullanılmayacak şeklinde not düşerler genelde bu tür telemetri barındıran uygulamaların yapımcıları )

    Telemetry yararı nedir?

    Eğer güvenilir şekilde kullanılırsa sistemdeki hatalar donanım ve yazılım uyuşmazlığı sürücü sorunları gibi problemlerin çözümü için kaynak oluşturur. Bu veriler ışığında çözüme daha hızlı adım atılır. Ancak muhattabımız microsoft olduğundan pek buna ihtiyaçları olmadığı gibi windows 10 daki bu telemetri enjeksiyonu yüzünden internetinizde fazla trafik oluşmakta ve sistemizde devamlı tarama yaparak %100 disk sorunu gibi problemlere yol açmaktadır. Windows 10 BBG evidir, Windwos 7 ise açık ceza evi gibi düşünün.. Birinde naklen izleniyorsunuz diğerinde uzaktan arada bir böyle yoklanarak..







  • artık güncellemeler tek tek değil de aylık paketler halinde dağıtılıyor, en azından win8.1 de öyle, yani 300 küsür MBlık paketin içine böyle ıvır zıvır spyware'leri gömüp gömüp yayınlarlar, eskiden olsa ya tek tek seçer yüklemezdin ya da yüklü olanları tek tek ayıklar silerdin, artık öyle de değil,
  • Bunun gibi yığınla Telemetre merkezli patch 2015 yılı ortalarında sürülmeye başlandı. Şaibeli patchler sıralı tam listesi burada.
    https://gist.github.com/xvitaly/eafa75ed2cb79b3bd4e9

    Eğer ilk çıktığı günden beri zaten var olan CEIP (Customer Experience Improvement Program) ayarınız YES ise geçmiş olsun. NO yapmanızda yarar var. Rezillik tek kelime ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.