Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (447. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.045
Cevap
23
Favori
854.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    şuan pc de windows 7 var yaklaşık 3-4 ay önce kurdum. Şimdi bazı sebeblerden dolayı format atmak istiyorum. BIOS dan CD-DVD seçtim. W7 DWD sini pcye takıp reset yapıyorum pc ye bir tuşa basın diyor basıyorum ( burdan sonraki anlatılanlar gibi değil ) bir kara ekran geliyor. Sadece 2 seçenek var birisi windows7 yi baslatma diğeride disk auslogics gibi birşey yani format seçeneği v.b yok. Ne yapmam gerekli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oondun -- 13 Ekim 2012; 19:29:26 >
  • S.a arkadaşlar.Bir tane toshiba laptopum var.Intel Core i5 2.3 GHz 6 GB ram özellikleri bunlar.Şimdi gittim win 7 format cdsi aldım.Girdim bios ayarı falan yüklerken windows gereken dosyayı bulamıyor dosya bozuk veya eksik olabilir diye bi hata aldım.Format yarıda kaldığı için bilgisayara giremiyorum.Gittim yeni bi cd aldım.Onu da denedim aynı hatayla karşılaştım lütfen yardım edin bu usb olayı falan nasıl olacak acil
  • arkadaşlar windows 7 de açılışta şifre giriyoruz ya. şifre girdikten sonra ekran 1 sn den daha az siyah oluyo normale dönüyo. hızlıca gelip gidiyor. bu normal mi ? yoksa benim yaptığım ayarlarla mı ilgili. sanki önce olmuyodu gibime geliyo emin değilim.

    msconfig önyüklemede 4 çekirdek seçtim bellek 8192 kutusunu işaretledim hızlı açılsın diye.
    ondan sonra oldu sanki. o işin de sakıncası var mı bilmek isterim.

    regeditten hızlı kapatma için 12000 değerini 2000 yapacaktım vazgeçtim bi arıza çıkarır diye.
    sadece önyüklemeyi etkinleştirdim. bi sorun olur mu ?

    BU 1 SN EKRAN GELIP GITMESI SIZDE DE oluyor mu bi denermisiniz açılışa bi şifre koyup denerseniz sevinirim......windows 7 için vereceğiniz ipuçları varmı başka bu arada önereceğiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napolit@n -- 6 Kasım 2012; 10:31:05 >
  • Arkadaşlar bana Win7 Ultimate indirme linki verebilir misiniz acilen indirmem gerekiyor şu an. Mesaj atabilir misiniz?
  • ekran gitmesi sanırım son gelen güncellemelerden kaynaklı...! Bendede olmaya başladı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ACİDBURN45

    ekran gitmesi sanırım son gelen güncellemelerden kaynaklı...! Bendede olmaya başladı...

    sizde nerede oluyor o sorun ? Ben yeni windows 7 kullanan biri olduğum için tam bilmiyorum belki normaldir.
    windows açılışında oturum şifresi koyuyoruz ya o şifreyi yazıp enterladıktan sonra ekran siyah olup normale dönüyo. benim merak ettiğim o.
    sanki önce olmuyordu. ama ekran kartının driver ını mı okuyor naapıyor bilmiyorum belki normal bişeydir. dediğim gibi yeni w7 kullanıcısıyım.
    windows açılışında şifre giren arkadaşlar yazarsa seviniriz aynı problem sizde de var mı. ya da normal mi problem değilmi bilmiyorum. sadece merak ettim


    bu arada windows sürümüm home premium olarak görünüyor. w7 sürümleri arasındaki fark nedir arkadaşlar. bendekinin özelliği ne mesela.
    aynı işletim sisteminin bi kaç sürüm çeşidi var onlar ne için ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napolit@n -- 8 Kasım 2012; 14:48:27 >
  • Öncelikle acemi olduğumu söylelyeyim. Formattan önce first device boot sekmesinde dvd seçip Win 7 kurulduktan sonra tekrar açılışı hdd yapmak açılış ekranında hız kazanmamızı sağlarmı yoksa format sırasında seçtiğimiz dvd kalsınmı. Teşekkürler.
  • hacılar benim samsung np-r522 laptopum var özellikleri şunlar
    ram 3gb(ddr2-800 mhz)
    gpu (512 mb-ddr3 ati readon hd 4300 series-paylaşımsız)
    harddisk(280 gb)
    cpu(intel core 2 duo 2.13ghz)
    ben bu sisteme hangi win7 sürümünü yüklemeliyim(starter dışında) tavsiyeniz nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polat103 -- 11 Aralık 2012; 22:21:19 >
  • Arkadaşlar kolay gelsin.

    İş amaçlı kullandığım bilgisayarımda geçmişe dönük klasör içerisinde arama yaptığım zaman sonuç alamıyorum.

    Örneğin;

    Eski bilgisayarda windows 2003 yüklü idi, eski raporlar adında bir klasör oluşturup içerisinde arama yaptığım zaman geçmişe dönük raporlar içerisinde (Klasör içerisindeki Word'ün içeriğinde yer alan sonuçlara kadar) istediğim veriye ulaşıyordum. Şimdi Windows 07'de aynı şekilde eski raporlar klasöründe arama yaptığım zaman sadece aradığım terim dosya adında ise sonuca ulaşabiliyorum. Dosya içeriklerinde herhangi bir arama yapamıyorum. Bu konuda herhangi tavsiyesi olan var mıdır?

    Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar hp pavilion 9700 modelli normalde vista kurulu olan laptopa windows7 ultimate 64 bit formatı attım ve şuanda wireless çalışmıyor herhangibi bir adsl e bağlanmaya çalıştığımda windows .... bağlantısını yapamadı hatasını alıyorum lütfen yardım edin
  • arkadaşlar ben orjinal win7 professional kullanıcısıyım producy keyim var(kutusu filanda var)
    aranızda win7 ultimate sürümünü orjinal olarak alıp kullanan varsa bir zahmet product keyi bi verebilirmi
    bende ona kendi kullandığım sürümün product keyini veririm
    ha unutmadan 3 win7 orjinal sürüm daha var elimde(ultimate hariç)
  • arkadaşlar elimde ultimate hariç bütün win7 sürümlerinin orjinali var
    eğer orjinal kullanan win7 ultimate varsa bi product keyi yazabilirmi bana
    bende ona kendilerimkinden veririm
  • arkadaşlar benim win7 ultimate sürüm hariç diğerlerinin orjinalini var elimde
    şey win7 ultimate sürümünün acil pruduct keyi gerekiyo ama mümkünse bunu bana orjinal kutulu kullanan yazabilirmi
    olmazsa 1 sürümün produt keyiyle takas edebilirim(mail atarım msn sine)ya da telefonla söyleyebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polat103 -- 24 Aralık 2012; 21:46:34 >
  • Benim de bir sorum olacak.

    Benim evde bir tane HP Laptop var ve buna windows kurmam gerekiyor ancak windows seri numaram asindigindan okuyamiyorum. Bilgisayarimin da F11 le girilen kurtarma yoneticisi mevcut ama virustenmidir yoksa diskteki bir arizadanmidir kurtarma isleminin sonuna gitmeden duruyor. Sonuna dogru gelince donup kaliyor, bilgisayari yeniden baslatinca da bilgisayar acilmiyor. Oyle imlec yanip sonuyor o kadar. Saatlerce bekledim ama kurulum daha ileri gitmiyor. Galiba diskte bad sector var cunku bilgisayar donunca hard diskten tik tiktik diye bir ses geliyor.

    Simdi ben soyle bir sey yapmak istiyorum. Eger bu hard problem hard diskteyse yeni hard dik alacagim ve parasini bayilip yeni lisans da alacagim ya da yabanci forumlarda okudugum ama nasil yapildigini tam anlamadigim ikinci yontemi deneyecegim.

    Windows 7 home premium yazan diski internetten indirecegim ki windowsun bir forumunda link vermisler. Daha sonra hp nin her bilgisayarda kullandigi bir seri numarasi varmis onu bulup bu cdnin icine koyacagim ki makina kurulum sirasinda o seri numarasi ile benim hp laptopumun hp olup olmadigini kontrol etsin ve otomatik aktivasyon yapsin.

    Bilgisayara cok merakliyim, yani eger bu otomatik aktivasyonlu hp dvd si yapmam icin bana yardimci olabilecek var ise cok memnun olacagim. Yabanci forumlari baya okudum ama ingilizce de bir yere kadar. Orada diyorlar ki eger bu hp'nin her bilgisayarda kullandigi seri numarasini cd'ye monte edebilirseniz ve bilgisayariniz gercekten hp ise bilgisayar aktivasyonu sorunsuz olacak ve sanki bilgisayara kurtarma yapiyormussunuz gibi windowsunuzu kurabileceksiniz. Dha sonra suruculeri indirip kuracagim. Benim tek derdim oyle yalan dolan korsan olmayan bir kurulum diskim olsun istiyorum.

    Yardimci olacak lara tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iddqds -- 15 Ocak 2013; 3:49:06 >
  • Arkadaşlar tahmin edeceğiniz üzere windows 7 bilgisayarımda hemen hemen hiçbir setup dosyası, exe dosyası açılmıyor. "Bu dosyanın sürümü çalıştırdığınız Windows sürümüyle uyumlu değil. Bilgisayarınızın sistem bilgilerine bakarak, size programın x86 (32-bit) veya x64 (64-bit) sürümlerinden hangisinin gerektiğini belirleyin ve ardından yazılımın yayımcısına başvurun." uyarısı çıkıyor. Önceden hiçbir sıkıntı yoktu. Bilgisayarı arkadaşıma verdim aldığımda bu durumdaydı. Sistem geri yükleme yaptım, internetteki bütün yolları denedim ama hiçbiri fayda etmedi. Hiçbir exe, setup dosyası çalışmıyor bu uyarıyı veriyor. İşletim sistemim home premium 64bit. Önceden yüklediğim programları bile açmıyor. Yüklemeyi geçtim açmıyor setup'u exe'yi direkt uyarıyı veriyor. Format atmak istemiyorum laptopuma. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

    .NET Framework 4.5 in kendi işletim sistemime uygun sürümünü bile yükleyemiyorum onun exesini bile açmıyor. Bir sorun daha var arkadaşlar başınızı şişirdim ama kusura bakmayın. Güncelleştirmeyi yükle diyorum indirme bitiyor "Bazı güncelleştirmeler yüklenmedi " diyor hiçbir güncelleştirmeyi yüklemiyor. Ve "Bulunan hatalar: Kod 80200053 Windows Update bilinmeyen bir hatayla karşılaştı." hatasını veriyor. "Bu hata konusunda yardım alın"a tıkladım "Güncelleştirmeleri yükleme sorunlarını giderme" ye tıkladım ordan da çözümü için Microsoft Fix It'i indirip yükledim. Sonra tekrar denedim güncelleştirmeleri yüklemeyi yine aynı sorunla karşılaştım. Kullandığım windows 7 orjinal o konuda sıkıntı yok. Arkadaşlar laptopumdaki bu sorunları formatsız çözerseniz bence bir buluş yapmış olucaksınız :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkkayhi

    Arkadaşlar tahmin edeceğiniz üzere windows 7 bilgisayarımda hemen hemen hiçbir setup dosyası, exe dosyası açılmıyor. "Bu dosyanın sürümü çalıştırdığınız Windows sürümüyle uyumlu değil. Bilgisayarınızın sistem bilgilerine bakarak, size programın x86 (32-bit) veya x64 (64-bit) sürümlerinden hangisinin gerektiğini belirleyin ve ardından yazılımın yayımcısına başvurun." uyarısı çıkıyor. Önceden hiçbir sıkıntı yoktu. Bilgisayarı arkadaşıma verdim aldığımda bu durumdaydı. Sistem geri yükleme yaptım, internetteki bütün yolları denedim ama hiçbiri fayda etmedi. Hiçbir exe, setup dosyası çalışmıyor bu uyarıyı veriyor. İşletim sistemim home premium 64bit. Önceden yüklediğim programları bile açmıyor. Yüklemeyi geçtim açmıyor setup'u exe'yi direkt uyarıyı veriyor. Format atmak istemiyorum laptopuma. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

    .NET Framework 4.5 in kendi işletim sistemime uygun sürümünü bile yükleyemiyorum onun exesini bile açmıyor. Bir sorun daha var arkadaşlar başınızı şişirdim ama kusura bakmayın. Güncelleştirmeyi yükle diyorum indirme bitiyor "Bazı güncelleştirmeler yüklenmedi " diyor hiçbir güncelleştirmeyi yüklemiyor. Ve "Bulunan hatalar: Kod 80200053 Windows Update bilinmeyen bir hatayla karşılaştı." hatasını veriyor. "Bu hata konusunda yardım alın"a tıkladım "Güncelleştirmeleri yükleme sorunlarını giderme" ye tıkladım ordan da çözümü için Microsoft Fix It'i indirip yükledim. Sonra tekrar denedim güncelleştirmeleri yüklemeyi yine aynı sorunla karşılaştım. Kullandığım windows 7 orjinal o konuda sıkıntı yok. Arkadaşlar laptopumdaki bu sorunları formatsız çözerseniz bence bir buluş yapmış olucaksınız :)


    registry bozulmuş olabilir
    registry deki exe ilişkilendirmende sorun var bunu formatsız halletmenin tek yolu ilgili registry ilişkilendirmesini dışarıdan yüklemek. başka bir bilgisayarda exe ilişkilendirmesinin yedeğini oluşturup flashdisk ile kendi bilgisayarına yükleyebilirsin.
    ama uygun anregistry anahtarının hangisi olduğunu netten araştırıp öğrenmelisin önce.
  • Vista olan bilgisayarımı Win 7 yükselttim ve internete bağlanamıyorum.Ağ bağdaştırma sorunu var diyor.Nerde sorun var çözemedim?
  • Arkadaşlar neden winamp ı her başlattığımda bu programın bilgisayarınızda değişiklik yapmasına izin veriyormusunuz diye mesaj cıkıyor onun yüzünden müzik dinlemeden soğudum ya bir de ara sıra durup dururken winamp da ki müzikler siliniyor nasıl kurtulabilirim bu sorundan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nıcolahı

    Arkadaşlar neden winamp ı her başlattığımda bu programın bilgisayarınızda değişiklik yapmasına izin veriyormusunuz diye mesaj cıkıyor onun yüzünden müzik dinlemeden soğudum ya bir de ara sıra durup dururken winamp da ki müzikler siliniyor nasıl kurtulabilirim bu sorundan

    Denetim masası kullanıcı hesaplarından ayarı sıfırlayıp o ikazı almazsınız.
  • Herkese Merhabalar,

    Dün gece format atarken biostan cd rom u gösterdim sonrasında save and exit deyip kapattım.

    Daha sonra bilgisayarım kendini restart yaptı ve 10 saniye çalışıp kendini tekrar resetledi..

    Bekledim fakat bilgisayarım bunu sürekli tekrarlıyor ve ekran görünütüsü gelmiyor!

    Başlatma düğmesine bastıktan sonra biosa gireyim beljki ekran gelir diyerekten F9 a falan basıyorum fakat bilgisayar 10 saniye aralıklarla kendisini sürekli kapatıp açıyor

    Sizce problem neyden kaynaklanıyor olabilir lütfen yardımcı olun??

    Açılmadığı için bi işlemde yapamıyorum karışamıyorum müdahele edemiyorum!?
  • 
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.