Şimdi Ara

Windows 7 - Ağ Bağlantısı Problemi - Ev Grubu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhabalar
    Sinir hastası oldum.

    Saatlerdir evdeki iki tane notebook'la ağ bağlantısı üzerinden dosya paylaşımı yapmaya uğraşıyorum. Bir türlü olmuyor. Sinir hastası olacağım. Ağ sekmesi altında iki bilgisayarında isimelerini görüyorum ama Asus bilgisayardan Samsung'un dosyalarına girişte kullanıcı adı ve şifresi istiyor, Samsung'tanda Asus'a bağlanmaya çalıştığımda aynı bilgileri istiyor. Kullanıcı adı ve şifresi nedir bilmiyorum.

    Bunun dışında Ev Grubuna katılmayı denedim. Abi yok onada katılamıyorum. Ev Grubununda katıl dediğidme şifre istiyor. O şifreyide bilmiyorum. Nereden göreceğimide bulamadım.

    Arzu ettiğim bir bilgisayarda sağ tık yapıp paylaşıma açtığım klasörü. Diğer bilgisayarın ağ sekmesi altından görebilmek.
    Ne yapmalıyım ? Bin türlü makale ve yazı okudum ama yok çıkamadım işin içinden.

    Yardımlarınıza acil bir şekilde ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.







  • Denetim masası7ağ ve paylaşım merkezinden.Ev,iş veya ortak ağ ;her hangisi oluşturulu ise,seçerek ev ağı olarak düzenleyin,sonra biraz sağdaki bağlantı simgenizin hemen üstünde ev ağı oluştur yazısı çıkacaktır.Bunu bulamazsanız denetim masasından ev grubu simgesini bularak ev grubu oluşturunuz.Oluştururken size karmaşık bir şifre verecektir.Oluşturur oluşturmaz parolayı değiştir yazısından kolay bir parola ile değiştirmenizi öneririm.

    Eğer çok karıştırmadı iseniz diğer bilgisayarda ev grubuna katıl dedikten sonra ana bilgisayarda oluşdurduğunuz parılayı girmeniz yeterli.

    Eğer benim gibi sistemi karıştırdı iseniz katıl butonu yerine diğer bilgisayarda da ev grubu oluştur çıkıyor ve iki bilgisayar diğer ağlarda birbirini görüyorken ev gurubunda birbirini göremiyor.
    isayarım7
    Diğe ağlardan bilgisayarları bağlaman için .Denetim masası kullanıcı ayarlarından yönetici parolası oluşturmalısın(bilgisayarı açma parolası).Bilgissayar adına da ayrıntılarıyla dikkat et.Her iki bilgisayara açılış parolası koyduktan sonra yeniden başlatın. Bilgisayarım/Ağ ya da inglizce Network kısmında bilgisayarlarınıza oluşturmuş olduğunuz kullanıcı adı ve yönetici parolaları ile kolayca ulaşabilirsiniz.Burada çözemediğim konu:Paylaşmak istediğimiz klasörlerde sadece ev grubu ile paylaş mevcut.Diğer ağda paylaşmak için ne yapmak lazım,onu da bir bilen anlatsın.


    Ayrıca benim sorunumun çözümünü de bulabilmiş değilim.Tekrar ediyorum.Bilgisayarlarım Ağ kısmında birbirini görüyor.Bir bilgisayarda ev grubu oluşturduğumda,diğerinde KATIL butonu aktif olmalı iken benim diğer bilgisayarda da ev grubu oluştur aktif oluyor.Yani Katıl yerine evgrubu oluştur diyor.Böylece şifreleri aynı dahi olsa zannedersem iki ayrı ev grubu oluşuyor ve bilgisayarlar EV grubunda birbirini görmüyor.Katı lbutonunu nasıl görürüm?EV gRUBU OLUŞTUR YERİNE KATIL BUTONUNU GÖRMEK İSTİYORUM




  • Aynı sorun bendede var masa üstünde ev grubunu kuruyorum fakat dizüstünde ev grubuna tıklayınca ev grubuna katıl demesi gerekirken, ev grubu oluştur diyor. bulamadım bende çözümü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.