Şimdi Ara

Windows 11, sistem seslerinde değişikliğe giderek farklı bir deneyim sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11, sistem seslerinde değişikliğe giderek farklı bir deneyim sunacak

Microsoft, 5 Ekim tarihinde çıkışını yapacak Windows 11 için çalışmalarına devam ediyor. Yeni işletim sistemi, görsel tasarım değişikliği ile beraber yeni bir ses deneyimi de sunacak.

Farklı modlar için değiştirilmiş sesler

BleepingComputer tarafından, Windows 11’in açık ve karanlık modlarının farklı bir ses tasarımı ile geleceği ortaya çıktı. Windows 10’un keskin ses tasarımından daha sakin bir ses tasarımına geçtiklerini söyleyen Microsoft, ses aralığında değişikliğe giderek yuvarlatılmış ve yumuşak dalga boyuna sahip sesleri kullanacak.

Ayrıca Bkz.Microsoft, Windows 11'in yeniden tasarlanan Fotoğraflar uygulamasını gösterdi

Açık mod için daha parlak ve yüksek, karanlık mod için hafif bir yankı ile gelecek yeni sistem sesleri hakkında Microsoft, "Görme kabiliyeti zayıf olan veya göremeyen kişiler için, açık ve koyu ses seçeneklerini sunduk'' diyor ve temalı seslerin, kullanıcıların üretkenliği arttırırken odak sağlamada yardımcı olacağını söylüyor. 

Değişen Windows 11 bildirimlerini merak eden kullanıcılar yeni sistem seslerine buradan ulaşabilirler.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/91139-microsoft-made-calmer-system-sounds-windows-11-dark.html

• Koyu temayı ne zaman iyileştireceksin peki Microsoft?

Koyu moda alıyorsun Denetim Masası beyaz, Dosya Gezgini siyah, özellikler penceresi beyaz, başlat menüsü siyah.

• Bekliyoruz sabırsızlıkla

• 4k hdr monitorüm var hdr bir türlü kullanamıyorum açıyorum rezalet görüntü oluyor oyunlar da da açıyorum çok kötü görüntü oluyor bende mi sorun var yoksa windows dan mı kaynaklanıyor display port 1.4 bağlı kablo en kalitelisini aldım hdr için bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ya koyu mod da simsiyah olmasa en azından bir twilight yada koyu giri olsa. çok isteyen real black theme yapabilse. Koyu mod çok karanlık geliyor. Öbürü de bembeyaz. Böyle siyah beyaz gibi olmak zorunda mı?

• Temalar arası otomatik geçiş ne zaman olacak.

• Deswaaa kullanıcısına yanıt
    Bu HDR olayını bu sürümle düzelttiklerini söylüyorlar bende bunu 4 gözle bekliyorum bakalım umarım öyle olmuştur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kraix kullanıcısına yanıt
    Bende bu yüzden geçicem biraz da hemen boşuna mı aldık bu hdr monitörü kullanamıyoruz kablo bu bunu önermişler di dh de bir arkadaş

Bu marka kaliteli ve ürünleri bence kalitesiyle orantılı. Ben de pc kullanırken monitörümün desteklediğinden fazla olan sürümünü almıştım. Şuan hatırlamıyorum sürümünü ama burak şolt olsun, takip ettiğim bazı editörler olsun, internette ürünlere bakarken bile en yüksek puanlamalı ürünler genelde bu markanın oluyor.

• manesnuc kullanıcısına yanıt
    Hocam kablo nun kaliteli olduğunu biliyorum zaten sorunuma hala cvp bulamıyorum bu durumun windows ile mi alakalı onu çözemedim neden böyle oluyor 4k hdr film indiriyorum onda sorun olmuyor harika görüntüsü var hdr ile ama windows dan açıyorum berbat görüntüsü oluyor oyunlar da açıyorum aynı kafayı yicem artık ya yıldım

Sorun Windows ya da oyunlardan kaynaklanıyor olabilir. Sonuçta filmleri de bir mesya oynatıcı yani yazılım ile çalıştırırken sorun yaşamıyorsanız diğer sorun yaşadığınız şeyler de yazılımdan kaynaklı olabilir.

İnternette yazdığımda sorunun genelde Windows kaynaklı olduğu yazıyor. Hatta donanım haberde birisi açıklayıcı yazı da yazmış.
    https://forum.donanimhaber.com/hdr-pc-oyunculugu-ana-konu--123742266-10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 8 Eylül 2021; 21:44:0 >
  • manesnuc kullanıcısına yanıt
    Chrome da youtube da hdr geçiyor firefox kullanıyorum onda geçmiyor çok enteresan büyük ihtimal bu aptal windows 10 kronik sorun var win 11 zaten üstün de çok durduklarını söylemişlerdi direk geçicem sistemim zaten yüksek monitorüm 4k 32 inç hdr resim atim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deswaaa -- 8 Eylül 2021; 22:13:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ti7800

ya koyu mod da simsiyah olmasa en azından bir twilight yada koyu giri olsa. çok isteyen real black theme yapabilse. Koyu mod çok karanlık geliyor. Öbürü de bembeyaz. Böyle siyah beyaz gibi olmak zorunda mı?

Bence o arka planin tamamen siyah olmasindan degil de siyah uzerindeki elementlerin bembeyaz olmasindan kaynaklaniyor. Mesela youtube'un karanlik modundan nefret ediyorum. Yazilar beyaz ve mavi, tamamen siyah uzerinde parliyor ve gozlerimi yoruyor. Biraz daha grimsi olsa iyi olur. Kontrasti iyi ayarlamiyorlar.

Ama dediginiz de onemli bence. Siyah veya beyaz yerine Twitter'daki gibi dark, dim modlari bulunsa cok guzel olur bence. Bu isi en iyi Twitter beceriyor. Arti olarak karanlik mod demek siyah olmak demek degil. Mesela Steam yillardir karanlik modda bir sistem kullaniyordu. Once koyu yesil, simdi koyu mavi. Herkes karanlik moda gecinde o gecmek zorunda kalmadi, cunku zaten yeterince iyi. Bence o sekilde olmali, simsiyah yerine.

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.