Şimdi Ara

Windows 11 Nvme disk hızınızı arttırın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Güncelleme : Son sürüm online usb Windows kurma iso kullanarak format attıktan sonra bu başlıkta anlattığım yöntemle ssd diskleri hızlandırmayı başaramadım Windows engelleme yapmış olabilir.

Öncelikle ben size anlatacağım modifiyeyi yapmadan önce Windows insider - canary sürümüne geçiş yaptım insider - canary olmayan Windows'ta anlatacaklarım çalışıyor mu bilmiyorum. Güncelleme: Windows Insider seçeneklerine baktığımda Canary seçmeme rağmen sürüm önizlemesi / release preview modunda olduğumu farkettim. Yani büyük ihtimal Windows Insider sürüm önizlemesi/release preview modunda da bu başlıkta anlattığım modifiye işlemi çalışacaktır. Benim önerim siz önce sürüm önizlemesi/release preview insider sürümü ile bu başlıkta anlatılan modifiye işlemlerini yapmayı deneyin. Ve Windows Insider sürümüne geçtikten sonra Windows Update ile bilgisayarınızı güncelleştirin. İsterseniz Windows Insider sürümüne geçmeden de bu başlık altındaki modifiye işlemlerini yapmayı deneyebilirsiniz ama Windows Insider sürümü dışında bu başlık altındaki modifiyeler çalışır mı bilmiyorum.

Bu işlem Windows 11 üzerinde modifiye yapmaya girmektedir bir sorun çıkması durumunda veya diskinizin garanti dışı kalması durumunda (bu başlıkta anlatılan modifiye işlemlerinin diskleri veya sistemin herhangi bir parçasını garanti dışı bırakıp bırakmadığını bilmiyorum) tüm yapılanların sorumluluğu size aittir. Bu başlık altında anlatılanları yapmadan önce Windows'unuzu yedeklemeniz sizi bir sorun durumunda kurtarabilir.

Alttaki link konuyla ilgili bilgiyi aldığım sitenin adresidir.

https://www.deskmodder.de/blog/2026/03/23/windows-11-auch-mit-nativer-nvme-unterstuetzung

1. Linkteki dosyayı çekip çift tıklayıp çalıştırın ve ardından restart atın. Link https://dosya.co/hjemun7r5dxl/nvme-native.reg.html

2. Linkten Vivetool-v0.3.4-IntelAMD.zip dosyasını çekin ve bir klasöre çıkartın. Link https://github.com/thebookisclosed/ViVe/releases/tag/v0.3.4

3. 2 numaralı başlıkta anlattığım bir klasöre çıkarılmış Vivetool dosyalarının klasörüne girin mouse sağ tuş basın ve shift+ctrl basılı tutarak mouse sağ tuşuyla açılan menüden terminalde aç seçeneğini seçin ve açılan Administrator : Windows Powershell penceresinde .\vivetool /enable /id:60786016,48433719 komutunu girin ve Enter tuşuna basın sonra restart atın.

4. Aygıt yöneticisini açın (Windows ara çubuğuna aygıt yöneticisi yazarak açabilirsiniz) ve Depolama Diskleri sekmesini/alt başlığını bulun daha sonra depolama diskleri sekmesi altında gözüken disk sürücülerinize iki kere tıklayıp açılan pencerede sürücü başlığına gelip sürücüyü güncelleştir deyin ve bilgisayarımdaki sürücülere göz atı seçin ve bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin vere tıklayıp "Model" başlığı altındaki NVMe disk seçeneğini seçip sonraki deyin ve sürücü yüklenecek Windows'u tekrar başlatayım mı sorusuna evet deyin. 4. seçenekteki işlemleri aygıt yöneticindeki depolama Diskleri sekmesini/alt başlığı altında bulunan tüm sürücülerinize yapın.

Corsair MP510 diskimde işlemler öncesi ve sonrası test sonuçlarını paylaşıyorum.

Modifiye öncesi test sonuçları.

Modifiye sonrası test sonuçları.

Görüldüğü gibi özellikle RND4KQ32T1 skorlarında ve bazı diğer skorlarda performans artışı oldu. Not performans testlerinde hata payını azaltmak için testleri bir kaç kez tekrar ettirdim.

Windows Server 2025 kurdum disk kendiliğinden yeni nvme desteğiyle çalışıyor sorun yok ama Windows 11'de formattan sonra yeni nvme desteğini bir türlü aktifleştiremedim.

Windows Server 2025 testini bir yada iki defa yaptım sonuç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 25 Mart 2026; 20:56:16 >

• microsoft açığı kapatmış. windows'u hızlandıran bir özelliği kapatmış.

Kapatmanın da hiçbir faydası yok, neden kapatmış kimse anlam veremiyor.

Windows 11 Nvme disk hızınızı arttırınUFD Techyoutube
    Microsoft Blocks NVMe Driver Hackaround
    https://www.youtube.com/shorts/g_0NiyRAdYE

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.