Şimdi Ara

Windows 11 ilk testlerde Windows 10'a yenildi: Daha yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
4.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 11 ilk testlerde Windows 10'a yenildi: Daha yavaş



    Teknoloji uzmanları, bu ay sonunda resmi olarak piyasaya sürülmesi gereken Windows 11 sürümünü incelemeye aldılar. Zira PC'ler için en popüler işletim sisteminin yeni sürümünde performansın nasıl değişeceğini bilmeleri gerekiyordu. Bunu belirlemek için, Microsoft'un işletim sisteminin iki sürümünü çalıştıran aynı konfigürasyona sahip bilgisayarlarda sentetik testler yapıldı.



    Ayrıca Bkz.Windows 11 ücretsiz mi olacak? İşte merak edilenler



    Windows 10 ve 11 için Geekbench testinin sonuçları neredeyse aynıydı, ancak PCMark 10'da, özellikle Intel işlemciye dayalı bir bilgisayarda, platformun eski varyasyonunun üstünlüğü kaydedildi. Cinebench R23 tek iş parçacıklı performans testleri, her iki platformun da kararlılığını gösterdi, ancak Windows 10 çok iş parçacıklı testte halefinden daha iyi performans gösterdi.



    Windows 11 ilk testlerde Windows 10'a yenildi: Daha yavaş



    Windows 10 daha üretken



    Windows 11'in, Windows 10'dan daha iyi performans gösterdiği tek kriter, web uygulamalarının hızını test etmek için kullanılan Speedometer 2.0 testlerinde ortaya çıktı. Burada Windows 11, Windows 10'dan %15 daha fazla puan almayı başardı.



    Windows 11 ilk testlerde Windows 10'a yenildi: Daha yavaş



    Uzmanlar, neredeyse tüm sentetik testler açısından, mevcut işletim sisteminin yenisinden daha üretken olduğu sonucuna vardı. Windows 11'in hızıyla ilgili sorunların, ürünün piyasaya sürülmesinden sonra düzeltilecek olan optimizasyon ve bazı uyumluluk nüansları ile ilişkili olduğu belirtiliyor.



    Windows 11 resmi olarak 24 Haziran tarihinde tanıtılacak. Windows 10, 8.1 ve 7 kullanıcılarının güncellemeyi ücretsiz olarak almaları bekleniyor.




    Kaynak:https://hothardware.com/news/microsoft-windows-11-performance-preview
    Kaynak:https://www.gizchina.com/2021/06/17/the-leaked-windows-11-is-worse-in-performance-than-windows-10/







  • Bu grafiklerden win10 win11den daha hızlı sonuçu çıkmaz ama intel tabanlı platformlarda küçük performans artışı gözlenirken
    amd tabanlı platformlarda performans kaybı 8 çekirdeğe 4 çekirdek farkına rağmen olması akıllara
    microsoft ve intel kartelimi oluşturulmaya çalışılıyor sorusunu getirir. (sonuçta kodlama intelin lehine)
  • Windowsa altin semer de vursan, windows windowsdur. mac bozmasaydi iyiydi. 2011 2017 arasi tek bilgisayar olarak imac ve os olarak sadece macos kullandim parallels den windows 7 kullandim ama nadiren.. simdi macosun yani cakma iosun dustugu duruma aciyorum.. linux artik tek secenek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 20 Haziran 2021; 15:12:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt
    neden kardeş peki? Rica etsem açıklar mısın, şu an sorun nedir bu bahsettiğin işletim sistemlerinde?

  • İleriye gidecegine geriye gidiyor. Umarim ana sürümde performans olarak da gorsel olarak da iyilestirirler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AREryilmaz

    neden kardeş peki? Rica etsem açıklar mısın, şu an sorun nedir bu bahsettiğin işletim sistemlerinde?

    Tabii ki, hemen açıklayayım.


    Önce Windows'dan başlayalım.


    Windows, öncelikle güvensiz ve saldırıya açık bir sistem. Bunda çok fazla kullanılıyor olmasının payı büyük olsa bile, bunda dizayn sorununun da etkisi büyük. Linux kadar sağlam güvenlik önlemleriyle donatılmamış. Bu yüzden zararlı yazılım ve trojan keylogger gibi şeylere karşı daha savunmasız. Üstelik milyonlarca farklı virüse karşı, antivirüs programı kullanarak tam korunma sağlamak olanak dışı. Ben antivirüs bile kullanmıyom ama firüs kapmıyom çünkü ben bilgisayar biliyom diyenlere itibar etmeyiniz.. yalan söylüyorlar yada piknik fotoğraflarıyla birileri şu an dalga geçiyor..


    İkincisi Windows sistem kaynaklarını aşırı kullanan ve RAM yönetimi berbat olan bir sistem. Aynı donanımda Linux çok daha performanslı çalışıyor ve az sistem kaynağı harcıyor.


    Üçüncüsü Windows yine dizayn hatası yüzünden yazılım yükledikçe şişen ve ağırlaşan bir sistem. 2 ayda 1 imaj yükleyerek, iyi duruma getirmezsem bilgisayarda ninem gibi çalışıyor. Program yüklerken, programı yükleyen, installer paketi yani o exe dosyalarının içindeki DLL dosyaları sistem klasörlerine atılıyor registry denen gudubet sürekli şişiyor vs.. bunlar bilinen şeyler..


    Dördüncüsü: Windows 10 arabirim çok fazla karmaşık ve sadelik yok. Abuk sabuk menuler ve lüzumsuz bir karmaşa var. Ben yolumu kaybetmiyorum ama yine de bu kadar karışık olması gözüme garip görünüyor..



    MacOS'a gelince, Arabirim olarak bozdu. IOS işletim sistemine benzedi ve BigSUR'dan itibaren çöp bir UI'ye sahip oldu. Yuvarlak köşeler ve cırtlak iconlar beni deli ediyor. Gözüme bülent e.....y gibi geliyor.. O yüzden MacOS BigSur ve ondan sonraki ucubeyi kesinlikle kullanmıyorum. Bu durumda Linux tek seçenek..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 20 Haziran 2021; 15:26:45 >




  • Grafikler niye Windows 11'i yüksek gösteriyor 😂😂😂😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Translate haber yaparken kafası karıştı herhalde kendı koyduğu grafıkler ve ıçerık uyuşmuyor...

    -
    https://www.youtube.com/watch?v=9anTj812ETg

    Görüldüğü gıbı W11'ın gamıng performnası daha yuksek, bundan başka brkac test daha ızledım onlarda da W11 daha performanslıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 20 Haziran 2021; 15:24:55 >
  • Dünyanın en boş haberi. Biri dünya kadar update almış stable build, diğeri daha son versiyonu yansıtıp yansıtmadığı belli olmayan, optimize edilmemiş dev build.

  • Windows 11 ilk testlerde Windows 10'a yenildi: Daha yavaş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • demek ki windows 10'a bir süre daha devam edebiliriz.

  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt

    Şimdi ilk husus konusunda mevzu tamamen windows'un en çok kullanılan işletim sistemi olması. Yoksa android spywarelaru de var artık mesela, o da çok kullanılıyor çünkü. Antivirüsler gerçekten pek bir işe yaramıyor ve bu konuda yapılacak bir şey yok. MacOS resmen ayrı bir katmanda emülatör gibi çalıştığı için rootkitlerden falan korunuyor ama onun da kullanıcısı az, dolayısıyla ona yazılan virüs çok çok daha az oluyor sayıca.


    RAM idaresi konusunda yerden göğe kadar haklısınız anlamsız bir bellek kullanımı var windowsun. 8g ram ile kullanmak artık pratik değil mesela.


    Şişme ağırlaşma olayı ssdler ve trim marifetiyle epey iyileştirildi. Tabi ki bir linux veya macos performansında değil. MacOS hareketli disk kullanılırken bile fragmantasyon sıkıntısı yaşatmıyordu.


    Arabirim konusu tamamen tercih. Beni yormuyor, benim tek sıkıntım gerçekten işe yarayan denetim masasının üvey evlat muamelesi görmesi.


    MacOS'i bilmem, biraz linux bilirim, dolayısıyla macos konusunda bir şey diyemiyorum. Ama ubuntu gibi linux distrolarının windowsu haline gelmiş bir distro bile sistem kaynaklarını windowsa kıyasla çok çok iyi kullanıyor. Ama işin içerisinde ofis programları ve oyunlar olduğu sürece windowsa mecburuz. Vıulkan ile çıkan doom eternal bile linux versiyonu ile piyasaya çıkartmadı.


    Linus Torvalds prebuiltlerin içinde linuxla gelmemesine bağlıyor linuxun bu kadar niş kalmasını ve haklı.





  • Şu an Windows 11 beta sürecinde bile değil, bu değerler çok normal. İlerleyen dönemlerde daha da stabil hale gelecektir.

  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Daha bu birde Win 11'in developer sürümü final sürüm değil, Win 10'un bir dünya update almış sürümü ile karşılaştırıyorlar :)

  • Bu grafiklerden win10 win11den daha hızlı sonuçu çıkmaz ama intel tabanlı platformlarda küçük performans artışı gözlenirken
    amd tabanlı platformlarda performans kaybı 8 çekirdeğe 4 çekirdek farkına rağmen olması akıllara
    microsoft ve intel kartelimi oluşturulmaya çalışılıyor sorusunu getirir. (sonuçta kodlama intelin lehine)

  • uğur seven hocama sesleniyorum gerek kelime derinliği gerekse anlatım içeriği açısından başarılı bir yazı olmuş ancak akıcılık konusunda sınıfta kalmış cümleleri daha kısa ve sade yazarsanız, okuyucunun heyecanı korunur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -fevkalade- -- 20 Haziran 2021; 15:58:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Haberi tamamen okuma zahmetinde bulunsaydın keşke.

  • Şu linux yıllardır var. Ama hala next next diye uygulama kuramıyırsun. Birçok farklı uygulama uzantıları var. Ubuntu için farklı , debian iöin farklı pisi linux için farklı.

    Yap windows gibi exe. Her sürümde uygulamalar aynı paket ile kurulsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt
    macos big sur'dan bende rahatsızım aslında. iyi olmadı gibi yeni ikonlar. arayüz kötü değil bu arada. ben yeni finder ve arayüzünü sevdim mesela. ama tabii catalina daha bir ciddi hissettiriyordu adamı. big sur'a bu yüzden oturdum erinmeden catalina ikonları ekledim. tüm sistemi catalina gibi yaptım. bence sizde benim gibi yapın. güncel kalın ama ikonları sevmiyorsanız catalina ikonları ile değiştirip keyfinize bakın.

    not: mavericks hepsinden daha daha iyiydi hatta bence. keşke mavericks tasarımı devam etseydi.

  • Grafik arayuzlu Linux uygulamalari akici sorunsuz calistirmaktadir. Microsoft Linux tabanli dagitimlari da bunyesine cekmeyi basardi :) .

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.