Şimdi Ara

Windows 10 yüklü cihaz sayısı 800 milyonu geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin şu anda dünya genelinde 800 milyondan fazla aktif cihazda çalıştığını ve böylelikle 1 milyar Windows 10 kullanıcısı hedefine bir adım daha yaklaştığını duyurdu.

     

    Ayrıca Bkz.Katlanabilir ekranlı Samsung Galaxy Fold’un Türkiye çıkış tarihi belli oldu [Günceleme]
    Yazılım devinin 2015'in Temmuz ayında yayınladığı işletim sisteminin, 800 milyon cihaza ulaşması neredeyse üç yıl sekiz ay sürdü. Şirket ilk başta Windows 10'un dünya genelinde 1 milyar cihaza kurulma hedefine üç yıl içinde ulaşmayı bekliyordu. Ancak bu hedef tutturulamadı.

     


    Windows Lite geliyor


    Microsoft, 2018'in Eylül ayı itibariyle 700 milyondan fazla cihazda Windows 10 kullanıldığını belirtmişti. Bu da işletim sisteminin altı aydan kısa bir sürede 100 milyon yeni kullanıcı kazandığını gösteriyor.

     

    Yazılım devi şu anda Chromebook benzeri dizüstü bilgisayarlar ve çift ekranlı mobil cihazlar için yeni bir “Lite” işletim sistemi ile Windows 10 ekosistemini genişletmeye çalışıyor.







  • Taa ms-dos kipinden beri pc kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim. İşletim sistemi her sene çıkan fifa oyununa benzemez. Görevi işlevi bellidir. Dediğiniz gibi stabilite önemlidir. En son çıkan en iyidir mantığı işlemez. Elbette firma olarak yeni bir şeyler çıkarıp ekstra kar etmeyi amaçlarsınız bir şeyi bir kere satıp, onun senelerce kullanılmasını(işe yaramasını) istemezsiniz. Win 10 ne yazık ki istatistiklerle de sabit olmak üzere microsoft'un en başarısız işletim sistemi ünvanını açık arayla ele aldı. Eskiden yeni bir işletim sistemi çıktığında kullanıcı yararına ciddi farklar yaratılırdı. Zaten teknoloji gelişimi de şimdiki kadar durağan değildi. Dx 5'ten Dx7'ye geçildiğinde ya da 9'a geçildiğinde çağ atlanmış olurdu. Şimdiki gibi 2 resim arasındaki 5 farkı bakalım bulabilecek misiniz gibi değildi. Yeni işletim sistemiyle gelen dx bir ihtiyaç olurdu. Şimdi ise win 10 da amaçlanan eula dan belli oluyor. Microsoft ne yazık ki 10 sene önceki microsoft değil. tarayıcıda başarısız, işletim sisteminde başarısız, kullanıcılara karşı agrasif. Win 8 olayında resmen kullanıcılara hakaret ettiler. Onlar mı bilecek biz mi, getirmiyoruz başlat tuşunu geriye dediler, sonra tükürdüklerini yaladılar gerçi. Tarayıcılarının çok kötü olduğunu kendi reklamlarında bile kabul ederek yayınladılar, artık daha az kötü diye. Win 10 u bedava bile dağıtamayınca zorlama metoduna geçtiler. Keşke zamanında tarayıcıya rakip çıktığı gibi işletim sistemine de rakip çıksaydı. O zaman muhtemelen windows'un esamesi okunmazdı zaten, zira garip ama gerçek microsoft her ne kadar çok eski, köklü bir firma olmasına rağmen yeni bilgi çağında rakibi olan her pazarda geriye düşüyor. Rakipleri çok daha iyi işler yapıyor.
    otomatik guncelleme gibi sacmaliklar olmasa cok iyi... ben belki guncellemek istemiyorum, bu secenegi neden bana birakmiyorsun... heryerden surekli bildirimler cikiyor, yok windows defender guncellenmemis, yok onemli guncellemeler var yuklemek gerekliymis... ben bilgisayarin bu halinden memnunum arkadas, niye zorla guncellestirmeye calisiyosun cihazi... eski surumlerde en azindan bunu kapatabiliyorduk... Windows 95, 98, 2000, XP, Vista, 7, 8 ve 8.1 dahil neredeyse tum Windows surumlerini kullandim, bazilarinin evet birtakim sorunlari vardi fakat bu kadar sacma sapan bir Windows gormedim... Windows 7 hala benim icin efsanedir...
  • Windows 10 varken önce ki sürümleri kullanan kullanıcıları ne yazık ki anlamıyorum. Stabilite ve kullanım anlamında oldukça iyi bir noktaya geldi. Hala daha Windows 7 veya Windows XP kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor.

  • İllahlah ettirdi otomatik güncelleme belası.

  • Bu sayı sadece lisanslı kullanıcıların sayısı ise rakam inanılmaz. Windows server lisanslarıyla birlikte 1 milyarı aşar herhalde.



    Herkes bildiği işi yapsın. Ne işin var telefon, mobil işletim sisteminde falan. Xbox ve Windows dışında birşey yapmanıza gerek yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: barballow

    Windows 10 varken önce ki sürümleri kullanan kullanıcıları ne yazık ki anlamıyorum. Stabilite ve kullanım anlamında oldukça iyi bir noktaya geldi. Hala daha Windows 7 veya Windows XP kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor.
    otomatik guncelleme gibi sacmaliklar olmasa cok iyi... ben belki guncellemek istemiyorum, bu secenegi neden bana birakmiyorsun... heryerden surekli bildirimler cikiyor, yok windows defender guncellenmemis, yok onemli guncellemeler var yuklemek gerekliymis... ben bilgisayarin bu halinden memnunum arkadas, niye zorla guncellestirmeye calisiyosun cihazi... eski surumlerde en azindan bunu kapatabiliyorduk... Windows 95, 98, 2000, XP, Vista, 7, 8 ve 8.1 dahil neredeyse tum Windows surumlerini kullandim, bazilarinin evet birtakim sorunlari vardi fakat bu kadar sacma sapan bir Windows gormedim... Windows 7 hala benim icin efsanedir...




  • barballow kullanıcısına yanıt
    Donanımların driver çıkmıyor. Sorun o uyumsuz oluyor ve mavi ekran hataları gibi saçma şeyler çıkarıyor karşına.

  • Ne Windoys 10'u yeter artık yeni bir Windows çıkartsana kardeşim ne var bu sürümde? Genelde her 3 senede bir yeni Windows gelmiyor muydu? XP'den Vista'ya mı geçiyoruz toplam 6 sene mi bekleteceksin milleti yeni işletim sistemi için? İttire kaktıra beleş dağıtarak yeni bilgisayarlara kurulu getirerek hedefe ulaşıyorsan zaten denecek bir şey yok.

  • windows 10 pişmanlıktır, sürekli bir disk kullanımı, arka tarafta birsürü servisin çalışıp sistemi yorması vs. tamamen kötü yapılmış bir sistem, windows 7 nin aero teması bundan çok daha güzel, adamlar ileri gideceklerine geri gidiyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRun -- 12 Mart 2019; 2:14:43 >
  • barballow kullanıcısına yanıt
    Taa ms-dos kipinden beri pc kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim. İşletim sistemi her sene çıkan fifa oyununa benzemez. Görevi işlevi bellidir. Dediğiniz gibi stabilite önemlidir. En son çıkan en iyidir mantığı işlemez. Elbette firma olarak yeni bir şeyler çıkarıp ekstra kar etmeyi amaçlarsınız bir şeyi bir kere satıp, onun senelerce kullanılmasını(işe yaramasını) istemezsiniz. Win 10 ne yazık ki istatistiklerle de sabit olmak üzere microsoft'un en başarısız işletim sistemi ünvanını açık arayla ele aldı. Eskiden yeni bir işletim sistemi çıktığında kullanıcı yararına ciddi farklar yaratılırdı. Zaten teknoloji gelişimi de şimdiki kadar durağan değildi. Dx 5'ten Dx7'ye geçildiğinde ya da 9'a geçildiğinde çağ atlanmış olurdu. Şimdiki gibi 2 resim arasındaki 5 farkı bakalım bulabilecek misiniz gibi değildi. Yeni işletim sistemiyle gelen dx bir ihtiyaç olurdu. Şimdi ise win 10 da amaçlanan eula dan belli oluyor. Microsoft ne yazık ki 10 sene önceki microsoft değil. tarayıcıda başarısız, işletim sisteminde başarısız, kullanıcılara karşı agrasif. Win 8 olayında resmen kullanıcılara hakaret ettiler. Onlar mı bilecek biz mi, getirmiyoruz başlat tuşunu geriye dediler, sonra tükürdüklerini yaladılar gerçi. Tarayıcılarının çok kötü olduğunu kendi reklamlarında bile kabul ederek yayınladılar, artık daha az kötü diye. Win 10 u bedava bile dağıtamayınca zorlama metoduna geçtiler. Keşke zamanında tarayıcıya rakip çıktığı gibi işletim sistemine de rakip çıksaydı. O zaman muhtemelen windows'un esamesi okunmazdı zaten, zira garip ama gerçek microsoft her ne kadar çok eski, köklü bir firma olmasına rağmen yeni bilgi çağında rakibi olan her pazarda geriye düşüyor. Rakipleri çok daha iyi işler yapıyor.





  • tekel gibi zaten 1 milyarı da geçecektir.
  • PC de HDD im bile yok
    ve
    4gb sd-card üzerinde live linux kurdum.
    4gb ram var ve bilgisayarda yapamadığım işlem yok ' :)

  • Zorlamayla ve dayatmayla gelen 800.000.000 Utanmasalar Win7 kullanıcılarının kafasına silah dayayacaklar

  • en yavaş fotoğraf görüntüleyici uygulamasına sahip işletim sistemi. fotoğraf o kadar açıyor ki sanki render yapacağız. halbuki xp böyle değildi
  • 4 yıldır ittire kaktıra 800 milyon...

  • bıktım oto güncelleştirmelerinden memnun değiliz ama herkes kullanıyor mecbur
  • Yani bilgilerimizi arkadan sessiz sessiz çalacak. Ayıp.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.