Şimdi Ara

Windows 10'un bir sonraki güncellemesi Spring Creators Update ismiyle gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yayınlanan yeni bir rapor Microsoft'un bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesini “Spring Creators Update” ismiyle yayınlayacağını ortaya koymuş durumda. Dolayısıyla bir sonraki güncellemede içerik oluşturuculara yönelik bazı yeni özellikler sunulacağını gösteren "Creators Update" ismi kullanılmaya devam edecek.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Note 9'un teknik özellikleri sızdı
    Microsoft, bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesini henüz resmen duyurmadı ancak Spring Creators Update olarak geleceğini açığa çıkaran yeterli sayıda kanıt var. İlk Creators Update güncellemesi Microsoft tarafından 2017 baharında yayınlanmıştı. Şirket daha sonra ise Fall Creators Update güncellemesini sundu. Sonuç olarak yazılım devinin bu ismi kullanmaya devam etmeyi planladığını görmek şaşırtıcı değil.

     


    HDR desteği, Zaman Çizelgesi ve Fluent Design geliyor


    Windows 10 Spring Creators Update ilk olarak birkaç ay önce Microsoft'un blog gönderilerinde görüldü ancak şirket bir sonraki büyük güncellemenin resmi olarak bu şekilde adlandırılacağından hiç bahsetmedi. Ancak Windows 10 Spring Creators Update güncellemesiyle ilgili referanslar artık Windows 10 işletim sisteminin kendisinde tespit edildi.

     

    Şirketin önümüzdeki ay Windows 10 Spring Creators Update güncellemesini HDR Desteği ve Zaman Çizelgesi gibi birçok yeni özellikle birlikte yayınlaması bekleniyor. Zaman Çizelgesi (Timeline) özelliğinin başlangıçta geçen yıl sunulması planlanıyordu ancak bu ertelendi. Yeni güncelleme ayrıca Fluent Design gibi bazı tasarım yenilikleri de getirecek.







  • Gelmesin yeter artık. Her yeni güncellemede sorunlar çıkıyor. Oturması da zaman alıyor. Üreticiler karşı çıksın artık. Sürekli sürücü güncellemelerinden, Windows'un hatalarından onlar da bıkmıştır.

  • Fluent design şu an bazı Microsoft uygulamalarında var. Sistemin tümüne yayılırsa çok güzel olacak diye düşünüyorum. Artık bir standart oluşturma vakti geldi, 3 seneye dayanacak sistem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 9 Mart 2018; 18:38:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eskiden yeni işletim sistemi çıkardı sp1-sp2 gelene kadar beklerdik hatalardan arınana kadar.şimdi macos mantığına döndü windows'ta ama sen windows'sun senin developerlarının uğraşacağı milyon tane değişken var ve getirisi yok

  • Windowsta herhangi bir program yanıt vermeyi kestiği anda bir süre donma olur, kapatmak için görev yöneticisini açmaya çalışırsın ama açılmaz, ya 3-5 dk sistemin kendine gelmesi için beklersin yada reset atarsın. MacOs'ta hiç bu sorunla karşılaşmadım, işletim sistemi hiçbir zaman programın kontrolü ele almasına izin vermedi, her türlü durumda müdahale edebilirsin. Hatta yanlışlıkla bir program açtın anında ikona uzun tıklayarak açılmadan kapatabilirsin, windowsta açılmadan kapanması için görev yöneticiyi açman gerekir ama program açılma halinde olduğundan oda geç yanıt verir ve program açılınca açılır. Yıllardır bu sorunlar giderilmedi yada sadece ben mi yaşıyorum anlamadım arkadaş.

  • Adi creators update ama işletim sistemi hala XP yada yer yer daha eski işletim sistemlerinden arayüzler taşıyor. Tamamen modern ve tamamen yenilenmiş bir arayüz ve yeniden tasarlanmış ve sadeleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi yaratmalılar.

  • win 8.1 pro kullanırken hiç bir şikayetim yoktu oyunlarda . ne zaman ki win 10 pro ya geçeyim dedim o zaman sıkıntılar başladı oyunlarda kasma ve donmalar sürücü desteklerinin olmaması olsa bile optimizasyon sorunları .. bu gibi sorunlar beni win 10 dan bıktırdı . 1 ay kullanabildim tekrar win 8.1 proya döndüm . bazı oyunlar 100 fps bile alıyorum win 8.1 pro da . yarım yamalak işletim sistemini çıkarıyorlar sonra her ay 6ay da bir yamalarla eksiklerini gideriyorlar güya. 6 ay da bir telefon çıkarmak gibi bir şey oldu bu da artık . o yüzden şimdilik win 8.1 proya devam her ne kadar destek yok dense de şu an en stabili 8.1 pro . win 8.1 win 7 nin yerini alabilr zamanla.

  • macOS arayüzünden orijinal esintiler Microsoft farkıyla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escapetolife

    Windowsta herhangi bir program yanıt vermeyi kestiği anda bir süre donma olur, kapatmak için görev yöneticisini açmaya çalışırsın ama açılmaz, ya 3-5 dk sistemin kendine gelmesi için beklersin yada reset atarsın. MacOs'ta hiç bu sorunla karşılaşmadım, işletim sistemi hiçbir zaman programın kontrolü ele almasına izin vermedi, her türlü durumda müdahale edebilirsin. Hatta yanlışlıkla bir program açtın anında ikona uzun tıklayarak açılmadan kapatabilirsin, windowsta açılmadan kapanması için görev yöneticiyi açman gerekir ama program açılma halinde olduğundan oda geç yanıt verir ve program açılınca açılır. Yıllardır bu sorunlar giderilmedi yada sadece ben mi yaşıyorum anlamadım arkadaş.

    Windows'un en sinir olduğum özelliğini dile getirdin. Eskiden beri bir programın bilgisayarın donmasına sebep olmasına sinir olmuşumdur. Yahu hiç olmasa görev yöneticisini açmama izin ver de kapatayım bari ona da izin vermez. MacOS nasıl şeymiş öyle ya açılmadan bile kapatabiliyorsun. Dehşet bir şey!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Her güncellemeden sonra format atıp yeni sürümü kurmak gerekiyor.

  • İşletim sisteminin scalingi berbat. Ekrana bakarken iğrenç bir görüntü görüyorum. Sırf bu yüzden 8.1'de kalıyorum.

  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Ben kendi bilgisayarıma bir yıl önce SSD yükseltmesi yaptım ve windows 10'un tüm güncellemelerini yapıyorum. Sizin dediğiniz problemle bir kere bile karşılaşmadım (donanım olarak güçlü bir pc olmadığı halde). Ancak HDD ile kullandığım zamanlarda benzer problemleri yaşadım doğru. Yani demem o ki microsofta söylenmek yerine windowsu sürekli HDD'li pcler ile satışa çıkaran bu sisteme kızmak lazım. Şu ana kadar kullandığım çoğu macOS cihazda SSD vardı. Bu da sistemin neden akıcı olduğunu açıklar. Kaldı ki benim SSD'li windows bilgisayarım şu an kapanıp açılma hızıyla bir macbook ile kafa kafaya. Arayüz hızı ile ve donanım gücüne hatta uyumluluğa baktığımız zaman ezici bir güç farkı var.(Uyumluluk ve bu fiyata göre alınan performans bakımından) 15.000tl verip alınan bir macbook pro çoğu güncel oyunda iyi performans sergiliyor. Ben ise 2014 model pc ile 40 fps civarında oynayabiliyorum. Ki bu gayet yeterli bir değer.
    Saygılarımla. İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur5545 -- 9 Mart 2018; 22:32:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bir arkadaşın Mac bilgisayarına 2. işletim sistemi olarak Windows 10 kurmuştum.Yemin ederim altının yanında teneke gibi kalmıştı Windows 10.
    1997'den buyana Bilgisayar dünyasının hasbel kadar içindeyim.Envai çeşit işletim sistemi gördüm görsel ve dizayn bakımından zamanının bu denli gerisinde başka bir sistem görmedim.

    Hayır kokmuş yavan tasarım tadında.Koy kardeşim 11 yıl önce çıakrdığın Vista'nın görsel sistemini, yada en kötü Windows 7'nin.
    Aero efekti bile yok,7 yıl sonra Fluent design diye aero efektini ve taransparan pencereleri "yenilik" diye yutturacak yersen
    Ne kadar zorlayıp herşeyiyle Windows 10'a yüklense de hatırı sayılı kullanıcı bu tasarım dilinden de sistemden de memnun değil.Hali hazırda zaten başarısız olmuş Windows Phone sistemini bilgisayarlara getirmeye çalışmanın mantığını ben anlamadım.Anlayan bana da anlatsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 9 Mart 2018; 22:26:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CaSsErDoDo C kullanıcısına yanıt
    Onu dpi fix programı ile çözebilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Bu programı denedim hem de çok uğraştım bunla ama derdimi çözmedi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En son usb ve kablosuz mouselar calişmamaya başlamıştı denemedigim şey kalmadı..İnternetten direk bir çôzümde bulamadım.. sonra youtubedan windows mouse not working diye aratıp son bir hafta içindeki videolardan arattım ve birisi bu sorunla ilgili video çekip çözümüde yazmış.. Öğrendimki sevgili Microsoft un şubatın ortasında yayınlandığı bir güncelleme yüzünden olmuş ve boşuna laptop bozuldu sanmışım.. İşin daha kötü yanıda güncellemenin yayınlanmasının üzerinden 15 gün geçmişti ve microsoft bir fix yayınlamamıştı.. O aptal güncellemeyi kaldirip sorunu hallettim ve güncellemeleride kapattım.. Eni sonu bizi windows 7 ye dönderecekler :)

  • onur5545 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, geçmişteki tüm windowslu bilgisayarlarımda bahsettiğim sorunu yaşadım, sonuncusunda da aynı sorunu yaşayınca dedim bunda bir iş var 15-20 yıldır hiç mi değişmez bu donmaya müdahale edememe durumu. Sonuncu bilgisayar 8. nesil işlemci + ssd takviyeli tüm güncellemeler kurulu. MacOs daha önce çalıştığım yerde kullandım ve malum fiyatlarını gereksiz pahalı bulduğum için kendime yine pc topladım genel olarak memnunum ama Microsoftun giderek windowsu şişirmeye başladığını düşünüyorum en azından başlangıçta seçenek sunsun saf halini kurmaya izin versin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.