Şimdi Ara

Windows 10 Temiz ve Lisanslı Kurulum (Anlatım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Windows 10 Temiz ve Lisanslı Kurulum'u anlatacağım.

    İhtiyacığımız olan 8 Gb Flash Disk,Gerekli Programlar ve ISO

    1-http://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 sitesine gidip kullandığınız işletim sistemine uygun (upgrade olarak) sürümü bilgisayarınıza indirin.
    Ben 64-bit Kullandığım için MediaCreationToolx64.exe dosyasını indirdim.
    2-Programı Çalıştırın.Bir süre bekledikten sonra çıkan setup ekranında "Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur" sekmesini seçip ileri diyelim.
    3-Bu kısım önemli çünkü hangi işletim sistemi sürümünü kullanıyorsanız upgrade için onu seçmelisiniz.Bunu da bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girerek bakabilirsiniz!Ben Windows 8.1 Pro 64-bit kullanıyorum bunun üzerinden devam edeceğim
    4-Çıkan ekran da dil Kısmına Türkçe,Sürüm kısmına Windows 10 Pro, Mimari 64 bit'i seçtim ve ileri dedim.
    5-Bir sonraki ekran'da ISO dosyası kısmını seçip ileri dedim ve bana ISO dosyasını nereye kayıt edeceğimi sordu ben, masaüstüne kaydettim.
    6-Bu kısımdan sonra ISO dosyamız inmeye başlıyor.
    7-ISO dosyası indikten sonra https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool bu siteden Windows USB/DVD Download Tool programını indireceğiz ve kuracağız.
    8-Programı kurduktan sonra indirmiş olduğumuz ISO dosyamızı hali hazırda olan flash diskimize yükleme yapacağız. (Flash diskiniz komple silinecek verileriniz varsa yedekleyin) Windows 7 USB DVD Download Tool programını çalıştırın "Browse" sekmesinden ISO yu seçin ve "Next" deyin.
    Bir sonraki adım da "Usb Device" sekmesine tıklayıp takmış olduğunuz flash disk'i seçin ve "Begin Copy" sekmesine tıklayın kopyalama işlemi bitene kadar bekleyin.Hepsi bu kadar!
    9-USB Kurulum aracımız hazır.Şimdi kuruluma geçelim.
    10-USB nin içine girip Setup.exe ye tıklıyoruz.Çıkan setup ekranında "Önemli güncelleştirmeleri al" seçeneğini "Şimdi Değil"i seçip ileri diyoruz.Birkaç şey yükleniyor :) diyor ve sözleşme çıkıyor.Sözleşmeyi kabul edip "Yüklemeye hazır" ekranı gelene kadar bekliyoruz.
    11-Can alıcı noktaya geldik.Bu ekran da saklanacakları değiştir seçeneği var ona tıklıyoruz.3 tane seçenek var temiz bir kurulum yapmak istiyorsanız 3. seçeneği yani "HİÇBİRİ" seçeneğini seçmelisiniz.Bu seçeneği seçtikten sonra ileri diyoruz ve bilgisayar ayarlamalarını yapıyor.
    12-Tekrar yüklemeye hazır seçneği geliyor ve bingo Yükle seçeneğine tıklayıp.İşleme başlıyoruz.
    13-Birkaç yeniden başlama,afili bir kurulum ekranı,kurulum bitimi ayarlar ekranın dan sonra işletim sistemimiz olağan lisans anahtarı ile aktif bir şekilde temiz bir durumda açılıyor.Size sadece işlemler bittikten sonra Bilgisayarım'ın içinden Windows.old klasörünü silmek kalıyor.

    İşlemler bu kadar,keşif ve anlatım alıntı değil bana aittir.Resimli anlatamadığım için çok üzgünüm.Umarım tüm form ailesini yardımcı olur.

    Hayırlı Geceler teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Suppordle

    Windows.old klasörünü Ccleaner ile silebiliyorsunuz, tek yapmanız gereken eski windows kurulumu gibi bir meni çıkıyor temizleme sayfasında o tiki de işaretleyin.



    CCleaner --> https://www.piriform.com/ccleaner



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fa1yan0s -- 30 Temmuz 2015; 8:47:15 >



  • Eline saglik, denicem..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım yardımcı olur.Teşekkürler
  • Windows.old klasörünü Ccleaner ile silebiliyorsunuz, tek yapmanız gereken eski windows kurulumu gibi bir meni çıkıyor temizleme sayfasında o tiki de işaretleyin.
  • Ana konuya ekledim.Teşekkürler.
  • Pc de bulunan anahtar mı yoksa kendimiz elle mi giriyoruz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ccleaner olmadan da sistem dosyalarını temizle özelliği ile temizlemek mümkün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, ben sıramı beklemeden Windows 10 yükleme sayfasından yüklesem(Windows Update henüz gelmedi) sorun çıkarmı? Deneyen varmı?
  • Eğer İşletim Sistemin Orjinal ise Key girmiyorsun,daha önceki aktif olan işletim sistemi kurulumdan sonra aktif oluyor.
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Ben sıra beklemedim, yukarıdaki anlatımı yapabilirsin!
  • Teşükkürler.
  • Dediğiniz gibi hallettim.Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64 bit yazan diğer yükleme diskini kullanın. Diski taktığınızda, Windows Kurulumu otomatik olarak yeniden başlar.

    hatasını alıyorum sebebi ne olabilir
  • cinarl C kullanıcısına yanıt
    Sebebi büyük ihtimal mimari seçiminde 32-bit olanı seçmişsiniz.Aldığınız hataya göre anladığım kadarıyla işletim sistemi mimariniz 64-Bit.Bu yüzden 64-Bit olan mimariyi seçip işlemleri tekrar yaparsanız sorununuz halolacaktır.
  • teşekkürler deneyeceğim
  • windows akitve oldu mu bu şekilde? ben bir türlü aktive edememiştim. sürekli tekrar deneyin vs. diyordu.
  • ugway kullanıcısına yanıt
    Mevcut işletim sisteminiz orjinal ise yukarıda bahsettiğim şekilde sorunsuz kurulum yapman gerekiyor.Hata alıyorsan ya işletim sistemin orijinal değil yada farklı bir sistem sorunu mevcut.
  • orijinaldi, şimdi tekrar deniyorum bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet windows 10 yaptım çok beğendim fakat chorome ve bazı programlarda yazı fontu bozuldu internetten araştırdım fakat bulamadım bir de geri win 7 geçmek için ne yapmalıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinarl -- 30 Temmuz 2015; 16:51:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinarl

    evet windows 10 yaptım çok beğendim fakat chorome ve bazı programlarda yazı fontu bozuldu internetten araştırdım fakat bulamadım bir de geri win 7 geçmek için ne yapmalıyım


    Yeni bir işletim sistemi olduğu için bir çok program,desteğini sonra getirecektir.Windows 7'ye yukarıdaki işlemleri yaptıysan dönemezsin!Tekrar kurulum yapman gerekmektedir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.