Şimdi Ara

Windows 10 sorun çıkaran güncellemeleri kendisi tespit edip kaldıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Yazılım devi Microsoft Windows 10 ile ilgili son dönemde sıkça eleştiri oklarının hedefi konumunda. Yayınlanan güncelleştirmelerin sebep olduğu sorunlarla bir süredir boğuşan firma görünüşe göre kullanıcıların sesine kulak vermişe benziyor.


    Microsoft’un destek sayfalarında yayınlanan yeni dokümana göre Windows 10’a eklenecek yeni özellikle birlikte eğer sisteme yüklenen güncelleme sonrasında şayet işletim sistemi açılışında sorun meydana gelirse ve otomatik kurtarma da başarısız olursa Windows en son yüklenen yamayı kaldıracak. 

    30 gün boyunca tekrardan yüklemeye çalışmayacak 

     
    Bu işlemle ilgili kullanıcıyı bir bildirimle haberdar edecek sistem ayrıca sorunun yaşandığı tarihi takiben 30 gün boyunca sorun tespit ettiği güncelleştirmeyi yüklemeyecek. Buna karşın eğer kullanıcı isterse yine de güncelleştirmeyi elle yükleyebilecek.
     
     
     
     
    Son olarak Microsoft'un Windows 10'da oyuncular için geliştirmelere gideceği bu yıl içerisindeki ilk büyük güncelleştirmesini önümüzdeki ay kullanıma sunacağını da hatırlatalım.







  • Bu tip detaylarla günlük kullanıcının rahatsız edilmemesi gerekiyor, insanlar bu işletim sistemine para ödüyor ve karşılığında veri kayıpları, bozuk sistemlerle karşılaşıyorlar. Başta güncellemeler sorunsuz olmalı, sorun olduğunda da kullanıcıya hiçbir şey hissettirmeden kendi başına çözmeli. "Güncelleme kaldırdık" gibi bir bildirim kullanıcıların %80'i için anlamsız ve gereksiz.
  • Hiç güncelleme göndermesin en güzeli bize yeter

  • Microsoft kendi ayağına sıkmaya devam etsin. Bir gün herkes Linux kullanacak..

  • Sıvama evresini de geçti bunlar

  • Bu tip detaylarla günlük kullanıcının rahatsız edilmemesi gerekiyor, insanlar bu işletim sistemine para ödüyor ve karşılığında veri kayıpları, bozuk sistemlerle karşılaşıyorlar. Başta güncellemeler sorunsuz olmalı, sorun olduğunda da kullanıcıya hiçbir şey hissettirmeden kendi başına çözmeli. "Güncelleme kaldırdık" gibi bir bildirim kullanıcıların %80'i için anlamsız ve gereksiz.

  • Aynen hiçbirşeyi ellemesinler Sadece güvenlik güncelleştirmeleri yapılsın yeter bu windows bize senelerce kullanırım.

  • Güncelleştirmeler kapatılabiliyor Regedit üzerinden google'den bir araştırın derim.

  • megaprince M kullanıcısına yanıt
    aynen öyle dediğiniz gibi olsa sorun kalmayacak zaten
  • c36ab7c4 kullanıcısına yanıt
    isyerinde Linux cok guzel kullaniliyor, hersey o kadar rahat oluyor ki. Evde kullandigim yazilimlarin da Linux versiyonu olsa hic dusunmeden Linux kullanirdim fakat malesef bircok ticari yazilim Linux'u desteklemiyor. Onun icin macOS kullaniyorum evde.

  • Windows 10 kendisini kaldirmak zorunda kalacak desenize. Kendisi sorun cunku

  • Bigün pc yi açtınız ve mesaj şöyle. "Windows İşletim sisteminin tamamı problemli olduğu için kaldırdım ve ms-dosa dönderdim sizi" olurmu olur:))))

  • vistayi arar olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c36ab7c4 kullanıcısına yanıt
    sen de ben de göremeyiz.

  • Win 10 sadelikten kaçtıkça başarızlıkları arttı ekleme kardeşim Etten püften özellikler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceo-tr -- 13 Mart 2019; 16:12:37 >
  • Neden bu kadar fazla şikayet var çözemiyorum. İki sistemimde de Windows 10 gayet stabil çalışıyor. Her şeyi güncel tutuyorum. İlk çıktığından bu yana da sıfırlama yapmadım. Çok ilginç.
  • Sistemleriniz masaüstü sistemler mi? Dizüstü sistemlerin kimin de güncellemeler problem yaratıyor. i7 7700 işemcili 1050GTX kartlı dizüstü bilgisayarım var ve şu malum 3 farklı donanımsal açığı yazılımsal olarak kapatmaya çalışan güncellemelerden sonra yayınlanan windows güncellemeleri sürekli sıkıntı çıkarır oldular. Zaman zaman 10-15 saniye süren kilitlenmeler ve bazen süresiz kilitlenmeler. Ctr+alt+delete yapınca pc normale dönüyor. Son çıkan güncellemeyle bir nevi o sorunu yaşamıyor sayılırım ama önceki güncellemede çok sık pc kiitlenip duruyordu. İşin garibi pc en çok zorlayan iş olan oyun oynama sırasında ise o donma yani kilitlenme sorunu olmuyordu. Ama nette gezerken ve photoshop kullanırken kilitleniyordu.

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Evet, masaüstü sistemler. Belirttiğiniz kilitlenme sorununu sadece version 1709 de yaşamıştım. Onu da kısa süre içerisinde bir güncelleme ile çözmüşlerdi. Sistemlerimi hem yazılımsal olarak hem de donanımsal olarak sık sık temizliyorum. Sizin yaşadığınız sorun belirttiğiniz gibi Microsoft tarafından kaynaklı gibi görünüyor. Genel bir sorun değil, umarım bir an önce düzeltirler.
  • Windows 10 pişmanlıktır. Tüm enerjisini kişisel veri toplama, kullanıcıyı sömürme ve verileri pazarlamaya veren bir işletim sisteminden stabilite, akıcılık, hatasızlık ve kaynak optimizasyonu falan beklemeyin. Son işletim sistemi MS tarafında kusurlarına rağmen yine de Windows 7 dir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Mart 2019; 23:31:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Bütün güncellemeleri yüklemeyin. Eğer yapabiliyorsanız gelen güncellemelerin ne olduğuna bakın, sizin işinize yaramayacak, sisteminizi etkileyecek veya driver larınıza müdahale edecek güncellemeleri yüklemeyin.

    GOogle da windows 10 güncellemelerinin otomatik yüklemesini nasıl engelleyeceğinizi anlatan dökümanlar var. bu sayede otomatik güncellemeyi kapatabilirsniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.