Şimdi Ara

Windows 10 kullanım oranı ABD’de Windows 7’yi geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 10 kullanım oranı ABD’de Windows 7’yi geçti

    Microsoft’un son işletim sisteminin kullanım oranları ağabeyini ABD’de geçti. Gelen bilgilere göre firmanın yeni gözbebeği, geçtiğimiz aralık ayında en çok kullanılan Windows sürümü olmayı başarmış. %31.33’lük kullanım oranına ulaşan Windows 10, %0.06 pay farkı ile Windows 7’nin önüne geçti. İki büyük oyuncuyu Windows tarafında 8.1 sürüm %6.76’lık oranla takip ederken MacOS ise %19.32 pazar payına sahip. Windows XP ise %2.26’lık oldukça düşük bir pazar payıa düşmüş.
     
    Windows 10 kullanım oranı ABD’de Windows 7’yi geçti
    Kuzey Amerika'da işletim sistemi kullanım oranları
     

    Avrupa'da Kullanım Oranları

    Avrupa’da ise aynı dönemde Windows 10 benzer başarıyı yakalayabilmiş değil. Zira Windows 7’nin %34.87’lik payını Windows 10 %32.46’lık oranla takip ediyor. MacOS ise Amerika’daki oranını Avrupa’da koruyamamış. Windows XP’nin kullanım oranlarında ise ufak bir artış görülüyor.


    Windows 10 kullanım oranı ABD’de Windows 7’yi geçti
     Avrupa'da işletim sistemi kullanım oranları

    Dünyada Kullanım Oranları

    Dünya genelinde ise halen Windows 7 tüm bilgisayar pazarını domine etmeye devam ediyor. %40.23’lük oranını en yakın takipçisi %27.15’lik payıyla Windows 10 takip ediyor. Windows XP ise %5'lik kullanım oranında seyrediyor.

    Windows 10 kullanım oranı ABD’de Windows 7’yi geçti
    Dünya genelinde işletim sistemi kullanım oranları

    Türkiye'de Kullanım Oranları 

    Çoğumuzun da tahmin edeceği üzere ülkemizde Windows 7 halen sevilerek kullanılmaya devam ediliyor. Öyle ki Windows 7’nin kullanım oranı saydığımız bölgelere kıyasla en yüksek orana Türkiye’de ulaşıyor. Öte yandan ilginç bir şekilde aynı durum Microsoft’un genişletilmiş desteğini dahi 2014’ün Nisan ayında sona erdirdiği XP sürümü için de geçerli. Yılların işletim sistemi, %5.83 oranıyla ülkemizde dünya geneline kıyasla daha yüksek bir kullanım oranına sahip.
     
    Windows 10 kullanım oranı ABD’de Windows 7’yi geçti 
     Türkiye'de işletim sistemi kullanım oranları 
     

    Büyüme Oldukça Yavaşladı

    Son olarak Windows 10 cephesinde durumlar ilk zamanlardaki kadar parlak değil zira işletim sistemine Microsoft tarafından sunulan ücretsiz yükseltme imkanı sona erdi. O tarihten sonra Windows 10’a geçişler ve haliyle sistemin büyüme oranı adeta bir dip yaşadı ve büyümesi geçtiğimiz eylül ayında eksi değerleri gördükten sonra ekim ayında % 0’ı gördü ve tekrardan hareketlenmeye başladı.
     
    Microsoft, yeni ürününün 2-3 yıl içerisinde milyarlarca cihazda çalışacağını tahmin etmiş, bu sürenin yarısına ulaşıldığında ise yalnızca 500 milyon cihaza ulaşılabilmişti. Son olarak nisan ayında gelecek büyük güncelleme ile yeni özelliklere, güvenliğinizi arttıracak düzeltmelere ve performans bazında da iyileşmelerin olması beklenen Windows 10’un kullanım oranının da bununla birlikte artışı bekleniyor.
     







  • Windows 10 kullanım oranı illaki Windows 7'yi geçecek. Sonuçta yeni satılan tüm bilgisayarlarda Windows 10 var.

    Çıktıktan sonra bir yıl boyunca Windows 10'a yükseltmek bedava olduğu halde geçememiş hatta yaklaşamamış olması insanların Windows 10'a da, MS'e de güvenmediğinin çok açık kanıtıdır. Oturup bunun üzerinde uzun uzun düşünsünler.
  • Ben W10 kullanmadan önce hep önyargıyla yaklaşıyordum Yeni PC alınca Windows 7'nin yüzüne bakmadım. W10 gayet rahat bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal. Microsoftun bence kendi anavatanında bile böyle bir kullanım oranıyla karşılaşması büyük bir başarısızlık. Ayrıca Windows 10'a geçilecek bir özellik yok. Tüm driverlar aynı şekilde Windows 7'de de çalışıyor. Tüm oyunlar Windows 7'de de çalışıyor. Windows 10'da Defender kapanmıyor. Saçma sapan sürekli HDD kullanıyor. Güncellemeleri kapatamıyorsun. RAM kullanımı daha fazla.

  • W10 pro 64 bit kullanıyorum.

    Memnunum

  • Windows 10 kullanım oranı illaki Windows 7'yi geçecek. Sonuçta yeni satılan tüm bilgisayarlarda Windows 10 var.

    Çıktıktan sonra bir yıl boyunca Windows 10'a yükseltmek bedava olduğu halde geçememiş hatta yaklaşamamış olması insanların Windows 10'a da, MS'e de güvenmediğinin çok açık kanıtıdır. Oturup bunun üzerinde uzun uzun düşünsünler.

  • W10 gerçekten iyi bir sistemde gayet güzel bir kullanım veriyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olması gereken olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzey Amerika ve Türkiye MacOS kullanım oranları arasında deyimi yerindeyse uçurum kadar fark var.

  • bilgisayarın donanımı yeterli ise w10 yerine w7 kullanılması pek mantıklı değil.ben Windows 10 un w7 den çok daha stabil olduğunu deneyimliyorum. w10 un tek kötü yanı(bana göre kötü değil) çok fazla güncelleme alıyor. gerçi bizim millet eski kafalı . çalışıyorsa iyidir mantığı var. xp kullanım oranıda bunu destekliyor zaten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkayjan

    Normal. Microsoftun bence kendi anavatanında bile böyle bir kullanım oranıyla karşılaşması büyük bir başarısızlık. Ayrıca Windows 10'a geçilecek bir özellik yok. Tüm driverlar aynı şekilde Windows 7'de de çalışıyor. Tüm oyunlar Windows 7'de de çalışıyor. Windows 10'da Defender kapanmıyor. Saçma sapan sürekli HDD kullanıyor. Güncellemeleri kapatamıyorsun. RAM kullanımı daha fazla.

    kim diyor güncellemeler kapanmıyor diye? do not spy 3 parti yazılım. w10 un güncellemeleri kapatabiliyor. driver güncellemesini kapatabiliriyor. ayrıca 100 lerçe özelliği açıp kapayabiliyor
    belki Windows ile kapayamıyorsun bunuda sebebi işletim sisteminin çok fazla güncelleme alması eminim ilerde kendi içine kapatma entegre ederler.

    defender için eseti yükle otomatik kapanıyor zaten ben w10 da hiç problem yaşamıyorum.günde 10 saat pc başındayım. oyun ağırlıklı multimedya video işleme vs. her şeyide yapıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreXXX -- 26 Ocak 2017; 19:55:57 >




  • daha düne kadar 10 yıldır winXP kullanıyordum. açıkçası win 7 ve 8den hiç hoşlanmamıştım ancak win10 gerçekten güzel. belkide aralarından xpye en fazla benzeyeni bu olduğu için sevmiş de olabilirim.
  • Aynı donanımlar kullanıldığında Windows 7 çok daha hızlı.

  • Ben aptal saptal Windows Defender kapanmama, Child of Light oyunundan çıktığımda siyah ekran sorunu, ara sıra bilgisayarı kapat dediğimde oturum kilit ekranına geçme gibi sorunları ve sürekli güncellemeleri nedeniyle daha fazla dayanamadım ve gayet stabil kullandığım Windows 8.1'e geri döndüm bugün itibariyle...

  • Windows 7 devam ediyorum, bilgisayar eski olduğu için windows 10 sıkıntı çıkarıyor. Windows 7 desteğini (14 Ocak 2020) kesene kadar devam edecez anlaşılan.
  • w 10 ile rahatım bir kaç ram yüzünden mavi ekran verdi onun haricinde sorun yaşamadım.

  • 8.1 candir.
  • Ne zaman ki Türkiye'de w10 öne geçer, o zaman w10 tüm dünyada önde sayılır. Daha Amerika'da yeni öne geçmiş. Kendi vatandaşına kabul ettirememiş ki,biz napalm aga



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 27 Ocak 2017; 1:53:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • w.10 daha gelişmiş protetip özellikte küçük hamlelerle daha çok uygulama imkanı sunuyor

  • Windwos 10 disk düşmanı, 8.1 ile her işimi yapıyorum devam.

  • Amerika Birleşik Devleri bu oranlara sahipse ortada büyük başarısızlık var demektir.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.