Şimdi Ara

Windows 10 Fall Creators Update indirmeye sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 10 Fall Creators Update indirmeye sunuldu


    Windows 10 işletim sistemi için yılın ikinci büyük güncellemesi olacak Fall Creators Update dağıtıma başladı. Böylelikle ilk günden bu yana Windows 10 platformuna dördüncü büyük güncelleme gelmiş oldu.


     


    Önemli yenilikler var


     


    Yeni güncelleme ile birlikte yıllar sonra Windows 10 tasarımında değişiklikler görüyoruz. Modern bir tasarım diline geçiş yapan güncelleme şeffaflık, bulanıklık, geçiş animasyonları, ışık efektleri gibi unsurları arayüze entegre ediyor.


     Windows 10 Fall Creators Update indirmeye sunuldu


    Modern tasarım dili yavaş yavaş sistemin tüm bileşenlerine yayılacak. Her ne kadar Çin malı MacOS benzetmeleri yapılsa da son kararı elbette kullanıcı verecek.

     

    Sonbahar güncellemesi ile gelecek en önemli yeniliklerden birisi Windows Story Remix adındaki uygulama. DotNET arayüzü ile geliştirilen uygulama, Microsoft Graph kullanarak fotoğraf ve videolarınızı 3 boyutlu olarak dönüştürmenizi sağlıyor. İçeriklerinizi otomatik olarak bir araya getiren uygulama soundtrack, tema ve sinematik geçişler ekliyor.


     Windows 10 Fall Creators Update indirmeye sunuldu


    Ayrıca Fotoğraflar uygulamasında artık videoları da düzenleyebiliyorsunuz. Yine yapay zekanın katkısıyla içerikler arasında belirli parametlere göre arama yapabileceksiniz. Hatta bir kişinin yüzünü barındıran tüm fotoğrafları bulabileceksiniz.


     


    Güvenlik arttı


     


    Son dönemin kabuslarından şantaj yazılımlarına yeni güncellemede bir çözüm getirilmiş. Bu çözüm Kontrollü Klasörler adını taşıyor. Windows Defender içerisinde yer alacak bu çözüm, kendisine göre bir beyaz liste belirliyor ve bunun haricindeki yazılımların erişimini engelliyor. Sonra da kullanıcıyı uyarıyor. Kullanıcı isterse manuel olarak bu engel listesini düzenleyebiliyor.


    Windows 10 Fall Creators Update indirmeye sunuldu 


    Kontrollü Klasörler kullanıcı tarafından aktif ediliyor ve sistem hangi klasörlerin korunacağını belirliyor. Dökümanlar, Resimler, Filmler, Masaüstü gibi önemli klasörler bunlar arasında. Ayrıca kullanıcı buraya klasör ekleyebiliyor ancak sistemin belirlediği klasörleri çıkaramıyor. İstenirse konuma göre de koruma eklenebiliyor. Sonrasında çözüm otomatik olarak klasörlere erişen yazılımları taramaya başlıyor.


     


    Diğer detaylar


     


    Yeniliklerden diğeri dokunmatik ekranlarla ilgili. Ekran kalemi ile çalışmayı kolaylaştıran Windows Ink özelliği PDF dosyaları üzerine doğrudan yazmayı kolaylaştırırken, bunları paylaşmanızı da hızlandırıyor. Smart Ink özelliği yapay zekanın da yardımıyla örneğin çizdiğiniz bir kareyi daha iyi hale getiriyor ve kutuyu bir tablo haline dönüştürüyor. Ayrıca Find My Pen özelliği ile nerede olduğunu unuttuğunuz ekran kalemini bulabiliyorsunuz.


     Windows 10 Fall Creators Update indirmeye sunuldu


    Diğer bir yenilik Timeline. Kullanıcılar geçmişte belirli bir zaman dilimine giderek hangi döküman veya uygulama üzerinde çalıştıklarını görebilecekler. Aslında Windows yedekleme özelliği sistem genelinde böyle bir imkan sunuyordu ancak Timeline işi görselleştirmiş ve daha ayrıntılı hale getirmiş.


     


    Clipboard özelliği de bağlı cihazlarınız arasında kopyala-yapıştır yapmanıza olanak tanıyor. Metin, konum, görsel, video gibi herhangi bir içerik bulut tabanlı sistem ile bir cihazdan diğerine kopyalanabiliyor.


     


    Oyun modu için yeni bir tuş geliştirilirken Cuphead, Forza Motorsport 7, Super Lucky’s Tale ve Middle-earth: Shadow of War oyunları da Xbox Play Anywhere platformuna geliyor.


     


    Ayrıca Bkz.OLED ekranlar LCD ekranlardan daha popüler hale gelecek

    Diğer taraftan Microsoft Hololens gözlüğünün temel aldığı karma gerçeklik konsepti güncelleme ile yaygınlaşacak. Asus, Samsung, Acer, Dell, HP gibi pek çok firma karma gerçeklik kasklarını piyasaya sürmeye başladı. 


     


    Bunun haricinde OneDrive dosyalarınıza indirmeye gerek kalmadan Dosya Gezgini üzerinden erişebilme, enerji verimliliği, performans artışı gibi yenilikler yer alacak.


     


    Ayrıca güncelleme ile bazı uygulamalar kullanımdan kaldırılıyor. Bunlar Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), Trusted Platform Module (TPM) Owner Password Management, Outlook Express, Reader uygulaması şeklinde sıralanıyor.


     







  • Taş gibi bir güncelleme olmuş ;)
  • Yapay zeka denilmiş ama aklıma geldi birden. Çizilen kareyi düzgünleştirme tablo yapma özellikleri Samsung'un Note2 zamanından beri Snote uygulamasında vardı. Çok işe yarayan bir özellikti :D

  • Güncelleme boyutu ne kadar acaba?

  • Halen verilerimizi toplamaya devam ediyor mu?

  • Mobil dahil diğer işletim sistemlerine bakarsak MS bu güncellemeye Windows 11 dese kimse bundan 11 olmaz demez herhal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3GB yer kaldı daha nereye kurcak merak ediyorum. Her güncellemede bir battlefield - battlefront kuruyor sanki. İşletim sisteminiz kim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 18 Ekim 2017; 11:31:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavasic

    TR indirme linki de benden olsun

    https://www.microsoft.com/TR-TR/software-download/windows10

    Bence bu arkadaşı bu detaydan ötürü burda işe almalısınız. Burada ki editör arakdaşlara göre daha detaylı haberler yapar...
    Teşekkürler dostum...
  • iso yayınlandı nihayet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    3GB yer kaldı daha nereye kurcak merak ediyorum. Her güncellemede bir battlefield - battlefront kuruyor sanki. İşletim sisteminiz kim?

    Her güncellemeden sonra güncelleme dosyalarını ve eski win dosyalarını silin. Disk Temizleme aracıyla yapabilirsiniz. 15 20 gb geliyor. Windows old klasörü eskiyi olduğu gibi tutuyor. Olur da sorun yaşarsanız geri dönebilmek için.

    Sorunsuzum risk almak istemiyorum derseniz, win ile image alın. Otomatik yapıyor. Takın HDD yi, 60 gb lik bir partition yapın. Oraya image alın. Sorun olursa geir yükler kaldığınız yerden devam edersiniz.
  • Güncellemeyi manuel olarak nasil indirebiliriz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yavasic kullanıcısına yanıt
    Takma adınıza nazire olsun diye mi bu kadar hızlı davrandınız? :)
    Teşekkürler...

  • indiriyorum bakalım.. windows update kendi buldu güncellemeyi..

    gereksiz one drive xbox falan yüklenecek, ccleaner ile kaldırıyorduk ne güzel onu da virüs vurdu kaldırdık.. bakalım neyle kaldıracağız gereksizleri..
  • Güncelleme çok güzel olmuş. Sistem sıkıntısız ve akıcı çalışıyor.

  • Otomatik indirebilir miyiz bunu yani denetim masasından?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mck94

    Güncellemeyi manuel olarak nasil indirebiliriz?

    Manüel indirmek için arama motoruna "güncellemenin adını yazıp, sonuna da manuel download/install" yazarsan Microsoft'un sitesindeki manüel indirme alanına ulaşabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Halen verilerimizi toplamaya devam ediyor mu?

    Tabii ki ediyor. Hatta her güncelleme ile birlikte bir önceki, kullanıcıların aldığı kişisel güvenlik önlemlerini engelleyen ve bilgi sızdıran arkakapıların kapatılmasını engelleyen yamalar da kurulmuş oluyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1703'ün yamalanmış hali. Büyük bir değişim beklemeyin :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi olmuş güncelleme.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.