Şimdi Ara

Windows 10 Ekim güncellemesi PC’lerin yalnızca %12’sinde kurulu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Yazılım devi Microsoft’un Windows 10 için yılda iki tane yayınladığı büyük güncellemelerden Ekim güncellemesi görünüşe göre pazarda benimsenmemiş. Rapora göre yeni sürüm oldukça az bir oranda bilgisayarda kurulu.

    %12 ile sınırlı kaldı

     
    Bir araştırma şirketinin 100 000 bilgisayar üzerinden topladığı verilere göre 1809 sürümü Windows 10 çalıştıran bilgisayarların yalnızca %12’sinde kurulu. İyi haber oranın geçtiğimiz ocak ayında bir önceki aya göre iki katına çıkmış olması ancak yine de pastadaki dilim bir hayli dar.

    Buna sebep olaraksa yeni sürümde ortaya çıkan dosya silme sorununa işaret edilmekte. Diğer taraftan yaklaşan Nisan 2019 güncellemesi nedeniyle bir çok kullanıcının Ekim 2018’i pas geçerek yeni sürüme geçeceği tahmin ediliyor.
     
     
    Yeni eklenecek beyaz tema, Cortana ile arama özelliğinin ayrılması, ön kurulu uygulamaların kaldırılabilmesi gibi yeniliklerle gelecek yeni sürüm bu haliyle 1809’dan memnun kalmayan kullanıcıların heyecanla beklediği bir güncelleme konumunda.
     
     
    Hatta şu an sadece Pro sürümüne has tutulan güncellemeleri duraklatma özelliği de belki de çoğu kullanıcının uzun bir süredir eklenmesini istediği ve yeni büyük güncellemeyle gelecekler arasında. Umarız Microsoft yeni dağıtımıyla oluşan kötü izlenimi düzeltmeyi başarabilir.







  • Windows 10 yüklü bilgisayarımı formatlayıp windows 7 kurdum.O kadar rahatım ki anlatamam.Hız desen fişek gibi.Takılma, donma vs.gram yok.Windows 10 ne zaman güncellemeleri 6 ayda ya da 1 senede bir yayınlarsa o zaman geçmeyi düşünebilirim.Güncelle güncelle gına gelmişti artık.Canın cehenneme windows 10
  • Dünyanın en iğrenç güncelleme sistemlerinden birine sahipler, şaşırtıcı gelmedi açıkcası. Yapsınlar şöyle güzel bir arayüz, durdurma-devam ettirme seçenekleri ve stabil bir indirme hızı o zaman istediklerini hanelere ulaşabilirler.

  • win 10 benim için pişmanlık oldu. Ne vakit güncelleme gelse aşırı yavaşlıyor diks hep %100 çalışıyor. güncellemeleri kapatmakta imkansız. Döndüm win 7 ye kurtuldum

  • PeYLeR. P kullanıcısına yanıt
    Windows 10 Güncellemelerini Tamamen Kapatmak - Burada anlattığım yöntemle tamamen kapatılıyor. Sadece büyük güncellemeler gelince açıyorum. Sonra tekrar kapatıyorum.
  • 8.1 i bu kadar pazarlamak için uğraşsalar mac os x falan kalmazdı kral olurdun microsoft.

  • Windows 10'u 2 sürüm geriden gelerek kullanırsanız daha stabil kullanmış olursunuz. Şuan güncel sürüm 1809 ama siz 1709 kullanın. 1903 yayınlandığında 1803 sürümüne geçin.

    Alpha 1809 17763.292
    Beta 1803 17134.556
    Stable 1709 16299.936



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 2 Şubat 2019; 22:2:14 >
  • Eğer ssd niz yoksa güncellemeden sonra 15-20 dk pc rahat bırakmanız gerekiyor. Garantiye almak isteyenler görev yöneticisinden %100 disk kullanımının bitmesini bakıp bekleyebilir. Bilmeyende bitmesini beklemeyip habire resete basıyor. Kısacası win10 ssd siz olmuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonSamsunlu

    Windows 10 Güncellemelerini Tamamen Kapatmak - Burada anlattığım yöntemle tamamen kapatılıyor. Sadece büyük güncellemeler gelince açıyorum. Sonra tekrar kapatıyorum.
    Güvenlik için çok mantıklı :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Eğer ssd niz yoksa güncellemeden sonra 15-20 dk pc rahat bırakmanız gerekiyor. Garantiye almak isteyenler görev yöneticisinden %100 disk kullanımının bitmesini bakıp bekleyebilir. Bilmeyende bitmesini beklemeyip habire resete basıyor. Kısacası win10 ssd siz olmuyor.
    Windows 7 service packleri de anlattığınız gibi işkence idi. Özetle yeni işletim sistemlerinin hiçbiri ssd'siz olmuyor, Apple yıllardır SSD'siz bilgisayar satmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiye kadar -geçen ki windows etkinleştirme hatası dışında- hiç bir sıkıntı yaşamadım. Sürekli son güncellemeleri yüklüyorum. Eski ve güçsüz sistemleri olanlar biraz daha fazla hatayla karşılaşıyor gibi geliyor bana. Her yeni gelen güncelleme tüm donanımlarla uyumlu olmayabiliyor.

  • Oyun tarafı olan başka bir işletim sistemi olsaydı, bitmişti windows.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İ7 işlemcili makinada fotoğraflar uygulaması 10 saniyede mağaza 15 saniyede açılırmı. Windows10 ise normal.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Googleye How to stop automatic updates in Windows 10 yazarak WindowsCentral sitesinden nasıl otomatik güncellemeleri kapatacağını öğrenebilirsiniz.
    "
    İngilizceniz yoksa REGEDIT ile otomatik güncelleme kapatma Türkçe olarak anlatılıyor bir satır kelime arama yapacaksınız.
    "
    Bunca zaman "güncelleme kapanmıyor kapanmıyor KAPANMIYOR YAVAŞLIYOR" demek yerine bir satır kelime yazıp araştırma yapsalar bulacaklar nasıl kapanacağını.
    "
    Ayrıca Youtube'ye "Windows 10 1803 OPTIMIZATION Guide For GAMERS & POWER USERS!" yazın Tech YES City kanalında W10 için doğru ayarların yapılacağı yazıyor hız konusunda yardımcı olur.
    "
    Hatta googleye "Technopat Sistem Bakım ve Optimizasyonu" yazıp girip (technopat sitenin adı) yine hız/bakım konusunda bilgilendirici bir yazı var.
    "
    Hizmetlerden "Windows Search" servisini nasıl devredışı bırakılacağını da araştırın %100 HDD kullanımının çözümlerinden biri.
    "
    Disk Birleştiricisini (disk defrag) kullanın bir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eeltorm -- 3 Şubat 2019; 2:34:19 >




  • ev için ağ desteğini çektiğinden beri win 10 dan nefret ediyorum

  • çıkan tüm güncellemeleri kuruyorum bazen pişman olmuyorda değilim ama yapacak bir şey yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeYLeR.

    win 10 benim için pişmanlık oldu. Ne vakit güncelleme gelse aşırı yavaşlıyor diks hep %100 çalışıyor. güncellemeleri kapatmakta imkansız. Döndüm win 7 ye kurtuldum
    Siz direkt xp ye dönün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ertele ertele nereye kadar eninde sonunda güncelletecekler..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_

    Windows 10'u 2 sürüm geriden gelerek kullanırsanız daha stabil kullanmış olursunuz. Şuan güncel sürüm 1809 ama siz 1709 kullanın. 1903 yayınlandığında 1803 sürümüne geçin.

    Alpha 1809 17763.292
    Beta 1803 17134.556
    Stable 1709 16299.936
    Bf5 de rtx için 1809 son güncel sürümünü yükledim ama kanser etti bildiğin.Dediğin gibi ilk fırsatta 1709 a döneceğim.
  • Arkadaşlar ben linux denemek istiyorum. Office benzeri ve basit fotoğraf düzenleme araçlarını kullanabileceğim, hiç linux bilmeyen birisi için kullanımı kolay en iyi sürüm hangisidir?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.