Şimdi Ara

Win7 x64 Pro - Yavaş SSD - Yüksek Ram Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Resimdeki gibi arkadaşlar. Windows açılınca %50 ram kullanımı ile açılıyor. Chromeda sadece dh tek sekme açık. %70 oluveriyor hemen. (Kullanılabilir ram 3.70Gb.)
    Ağır işe gelemez oldu. Bir ikincisi windows raid ssd üstüne kurulu ama çok aşırı yavaş. Bios postundan sonra 20-30 sn'de login ekranı yeni geliyor, açılamıyor bile. Windows 8e geçemiyorum çünki makina upgradei desteklemiyor hybrid graphicsden dolayı.

    Gelelim soruma: Ram kullanımını 20-35 arasına çekmem lazım ki iş yaptırmaz oldu makina. Ram alamam şimdi.
    SSD niye yavaş çalışıyor bootda falan? Okuma yazması gayet hızlı.

    Sony Vaio VPC Z11 RGX/S

    Core i5 540M
    2x2 GB DDR3 1066MHZ CL7
    NViDiA GT330M
    128GB Samsung Array x 4 : 512GB RAID 0 SSD
    13.1" 1600x900 Hybrid Graphics.

     Win7 x64 Pro - Yavaş SSD - Yüksek Ram Kullanımı Win7 x64 Pro - Yavaş SSD - Yüksek Ram Kullanımı Win7 x64 Pro - Yavaş SSD - Yüksek Ram Kullanımı Win7 x64 Pro - Yavaş SSD - Yüksek Ram Kullanımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 18 Temmuz 2014; 19:53:46 >











  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    şuna da bir bak:

    http://forum.shiftdelete.net/donanim-sorunlari-ve-cozumler/210267-windows-7-cpu-kullanimi-%25100.html


    eğer sorun virüs ise etkili bir yol biliyorum. kaspersky rescue disk ya da avira rescue disk kullan. ben bu yolla çok virüs temizledim. daha önce kullandın ı bilmiyorum ama eğer google a kaspersky rescue disk kullanımı diye yazarsan nasıl çalıştırılacağı hakkında bi dünya makale çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 19 Temmuz 2014; 2:05:07 >
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    Bence sen direk temiz bir kurulum yap driverları ana sitesinden indir öyle dene virüs gibi gözüküyor antivirüs taraması yap kaspersky deneme sürümü ile
  • Teşekkürler ama çözmedi bunlar.
    Araştırmaya devam.
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    çzünce haber ver de biz de istifade edelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CruzerBlade

    Bence sen direk temiz bir kurulum yap driverları ana sitesinden indir öyle dene virüs gibi gözüküyor antivirüs taraması yap kaspersky deneme sürümü ile

    Notebook hybrid graphics'e sahip olduğu için temiz kurulum yapma şansım yok. Yüklü olan Windows notebook'a özel. Ekran kartı sürücüsü bile notebooka özel. Nvidia driver versiyonum 180.40 küsür ve güncelleyemiyorum bu yüzden. Temiz kurulum şansım olsa Windows 7'de durmadan direk W8.1'e zıplarım ama mecburuz duruyoruz. Virüs yok zannetmiyorum. Cpu kullanımım çok düşük, gpu kullanımım çok düşük, fan bile açmıyor boşta. Sıkıntı ramde. + Sürekli regedit, ccleaner, combofix ve msconfig ayarı yapan bi adamım. Gereksiz bişeyde çalıştırmam öyle.




  • Derdi çözdüm başka forumdan bir arkadaş yardımıyla.
    VaioCare diye bi zamazingo var. Kapatılamayan. Aktif olduğu andan itibaren ram kullanımı %15-20 artıyor. Sistem istatistiklerini toplayan, sistemi optimize eden, otomatik update yapan bir program. Biraz uğraşıcam vaio care ile bakalım. Silebilirsem ram kullanımı boşta %35-40a düşüyor.

    Birde şu ssd sorunum var. Ona var mı fikriniz?
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    valla ssd hiç kullanmadım. hatta hdd hakkında bile fazla bilgim yok. bad sektör nedir bilmiyorum. hani insan başına gelemeyince bilmiyor maalesef. öyle bişey olsa hassektör diyip hdd yi değişitiririm falan yani.
  • Sony kullanıpta bloatware'den şikayetçi olanlar bu adreste neyi silip silmeyeceklerine karar verebilirler. Gereksiz ne varsa uçuruyorum. Booşuna saklamışız makinada.

    Örnek olarak;
    http://www.shouldiremoveit.com/VAIO-DVD-Menu-Data-9471-program.aspx
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    yani senin problemini bu adreste yazılanlarla mı çözdün?
  • Sony fabrika çıkışı yaklaşık 30-35 tane program yüklemiş hocam. Bu sitede bu programların açıklamaları varmış. Başka forumdan bir arkadaş söyledi bu bloatware işini. Bende bakındım nerdeyse alayı gereksizmiş. Bende sildim. Ama şimdi svchost uçuyor kaçıyor process explorerdan bakınca. Onun da dibine kibrit suyu dökecem. Chromeda forum + youtube açık son durum:

    EDİT : svchostsuz halide var. %17 düşüş var nerdeyse ilk hale göre.

     Win7 x64 Pro - Yavaş SSD - Yüksek Ram Kullanımı
     Win7 x64 Pro - Yavaş SSD - Yüksek Ram Kullanımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 19 Temmuz 2014; 3:21:22 >




  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    iyi hadi bakalım. yavaş yavaş düzeldi gibi..
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    Notebook modeline göre markalar kendi sitelerinde driver sunuyor. Sunmama gibi bir durum olamaz. Temiz kurulum sonra yükleceğin şeyler Ekran Ses Ethernet Wlan Intel Driver bluetooth gibi en gereklileri kurmak gerisine ihtiyaç yok. Aldığım da tam 16 tane TOSHIBA'nın kendi programları vardı sildim gereksiz çünkü Windows 7 benim Kaysbersky çalışır halde boşta 750 MB ram yiyor. Chrome tavsiye etmiyorum çok ram ve işlemci kulanıyor şu an az kullanan sistemi ve en az yorup en hızlı olan tarayıcı Opera eklenti desteği de mevcut bir süre kullan alışacaksın.
  • HDD Bizim bildiğimiz DVD ler gbi düşün dönüyor siliyor yazıyor.
    SSD de flash bellekler gibi düşün onu okuyan başlık göz hiç bir şey yok Direk beyinden kolay hızlı ve sıcaklığı artmayan performans açısından üstün demek =)
    Bad Sector Hard Disk bölümünde hata yani ufacık bir alanın ölmesi mesela Cd'nin ufak bir yeri bozulunca cd de o yerde ne varsa okumaz ve donar bu da öyle
  • tamam anladım. peki bad sectorün belirtisi nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takılma, harddisk tıkırtısı, biosta smart hatası vb. kabaca gösterilebilir. Şüphe duyuyorsanız hd tune pro ile smart (sağlık) değerlerine bakabilir ve bad sector taraması yapabilirsiniz.
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim... de

    cevap yazarken sorumu alıntı yaparak ya da cevaplama şeklinde dönersen ben de bildirim olarak bunu görür ve ona göre cevaplayıp daha çabuk teşekkür ederim. tamam mı devrem?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 20 Temmuz 2014; 9:15:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.