Şimdi Ara

Win7 Subwoofer'dan ses gelmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;
    Uzun bir inatlaşma aşamasından sonra ben de Win 7'ye terfi ettim. Herşey çok güzel giderken ses sistemimin subwooferından ses gelmediğini farkettim. Tüm ayarları kontrol ettim, tüm driverları yeniden yükledim. Creative SB Live! 5.1 ses kartımı söktüm ve ses sistemini on-board ses kartına bağladım. Bu ses kartıyla da aynı problemi yaşadım. Ben de şunları denedim:

    -Kulaklığı takıp ayarlardan ses sistemimi kulaklık olarak seçtiğimde sorunsuz şekilde bas sesleri alabildim.
    -Hoparlor konfigürasyonunda subwooferdan ses alabiliyorum ama müzik dinlerken, oyun oynarken ya da film izlerken alamıyorum

    Denediğim çözüm yolları şunlar:
    Creative SB Live 5.1 ses kartım için denediklerim:
    1-Ses ayarlarını ve bağlantıları ( xp sp3'te aynı bağlantılarla bir sorun yoktu) kontrol ettim.
    2-Windows'un otomatik olarak tanıyıp kurduğu driver'ı kaldırıp creative sitesinden indirdiğim driver'ı kurdum - Sorunu Çözmedi.
    2-Resmi olmayan driver kurdum - Sorunu Çözmedi.

    Daha sonra creative ses kartımı söküp on board ses kartımı kullanayım dedim. Aynı sorunu burada da yaşadım. Yabancı forumlarda da yaptığım onlarca aramanın ardından bu sorunu yaşayan onlarca insan olduğunu gördüm ama hiçbiri de problemlerini çözememişti. Bana son çare olarak tam win7 uyumu olan bi ses kartı almak düşecek ama bu masrafa da girmek istemiyorum çünkü bir de kablosuz router almam gerek. Son çarem burası arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.







  • Geçmiş olsun. Öncelikle Creative'zedeler klübüne hoşgeldiniz. Size ilk olarak aşağıdaki üçüncü parti sürücü ve yazılımları denemenizi öneririm:

    1-http://hotfile.com/dl/42939423/7084b94/SBLive_SupportPack_2_0.exe.html ya da

    2-http://download.kxproject.lugosoft.com/downloads/kxdrv3550-x86-full.exe (32bit Windows için)
    http://download.kxproject.lugosoft.com/downloads/kxdrv3550-x64-full.exe (64bit Windows için)




  • Aslında ben de ilk başta creativezede oldugumu düşündüm ama bu olay on-board ses kartımda da baş gösterince öyle olmadığını anladım. Ayrıca verdiğiniz sürücüleri denedim daha önce. Hatta support pack açılışta mavi ekran hatasına sebep oldu ve her seferinde pc kendini resetledi.
  • P17X_SupportPack_2_5
    Ya bir adam vardı adını hatırlayamadım ama win7 için driverleri hazırlamıştı googlede yukarıdaki isimle aratırsanız bulabilirsiniz belki 61 mb kadar birşey onunla çözülmesi gerekli bende de benzer sorunlar vardı çözmüştü
  • Verdiğiniz sürücü benim yüklediğim sürücünün daha üst bir versiyonu. Verdiğiniz sürücüden google üzerinden bir arama yaptım ve donanimhaberden bir konuya ulaştım. Bu konuda da aynı problemleri yaşayanlar var. Konuyu inceleyeceğim teşekkürler.

    Düzeltme: Konuyu inceledim. Konuda benim yaşadığım sorunla ilgili bir durum yok daha cok yeni ve daha kaliteli ses saglayan sürücüler üzerine bir konu olmuş. Driver işe yaramadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomantis -- 23 Haziran 2010; 21:57:39 >
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm. Daha önce winxp'de driver yükledikten sonra bass rediction seceneğini aktive ediyordum ama bunda öyle bir konsol yüklenmediği için bunu yapamıyordum. Daha sonra support pack 2.7 yükledim(ki daha önce yüklemeden önce hata veriyordu ben de önce resmi win7 creative driver yükledim ve bunu da üzerine kurdum) bass rediction'ı aktive ettim ve sorun çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.