Şimdi Ara

Win 7 her seferinde farklı mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Aralık sonunda yeni bilgisayar topladım. Kurulumdan bir ay sonra mavi ekran vermeye başladı. Sadece oyun oynarken değil masaüstünde çalışırken de verebiliyor. Ve işin anlamadığım kısmı her seferinde farklı hata veriyor. Minidump dosyalarını windbg ile inceleyince alakasız hatalar olduğunu görüyorum. Alakasızdan kastım bazılarında memory corruption derken az önce usbport.sys ile ilgili hata verdi. Resimde dikkatinizi çekebilecek bilgileri içermeye çalıştım.

    Bilgisayarımın özellikleri gerekirse: Intel E7500 işlemci, 2x2gb dual Patriot 1066mhz dd2 bellek, gigabyte EP45 UD3LR anakart, Zotac gtx260 amp2 fabrika overclocklu, Sound Blaster X-Fi Gamer, Aspire 550W PSU. Windows 7 Ultimate 64 Bit. Ekran kartı driverı ise 196.21 kurulu. Bundan bir önceki ile kullanmaya başladım bu sürüm çıktığında değiştirdiğimde fark olmadı hataları vermeye devam ediyor. Bazen birkaç gün bir sorun olmazken bazen günde iki defa mavi ekranla karşılaştığım oluyor. 24 ocaktan beri 18 defa mavi ekran görmüşüm.

    Hepsinde farklı hatalar göründüğünden ne yapacağıma karar veremedim. Benim denediklerim ise şunlar:
    *Microsoft Security Essentials kurulu. Bunu disable ettim mavi ekranlar devam etti.
    *RAMlerimi Memtest 4.0 ile ve Microsoft Memory Diagnosis ile test ettim sorun çıkmadı ama mavi ekranlar devam etti.
    *Isınmanın sorun olduğunu sanmıyorum sıcaklıkları sürekli everest ile incelemede tutuyorum.

    Çok bilgim olmayan ve kafama takılan bir şey daha var. Anakartım ddr2 1066 destekli. Fakat parçaları toplarken dikkat etmemişim ve dediğim gibi bu konuda bilgim çok değil ama aldığım patriot bellekler 2.1V ile çalışıyormuş ama anakart 1.8V ddr2 belleklerden bahsetmiş. Yine de buna rağmen BIOS'ta PC Health'de 1.8V denilen yerde 2.05 gibi 2.1in çok az altında bir değer görüyorum. Bununla ilgili bir sorun olabilir mi sizce?

    Merak ettiğiniz veya gözden kaçırdığım başka şeyler varsa da sorabilirsiniz. Altından kalkamadığım bir sorun bu.
    not: PSU sistemimle birlikte almadım daha önceden kullandığım bir birim. Fakat sonuçta bir ay boyunca mavi ekran yemeden gayet de oyunları overclocklu kartımla oynadım hala da aynı şekilde devam ediyor. kendi multimetrem ile yük altında en az 12.08V'a düştüğünü ölçtüm.

     Win 7 her seferinde farklı mavi ekran







  • Ramlerinizi teker teker deneyin veya farklı ramlerle sistemi çalıstırın ve testedin...
  • Buradaki hataların hepsini bende aldım üstünede elektrik kesilir gibi bilgisayar kapanmaları oldu.Bir kaç defada format atmak dahil denemediğim kalmadı hdd power ram testleri vs.vs...Bir anakart denemiştim o da dün akşam yandı maalesef. Anakartımı 2007 de aldığım için maalesef yenisini ısmarlamak zorunda kaldım. Sözün özü anakarttadır sorun bence.
  • birde anakart biosunu güncellemeyi deneyin..
  • Dostum birde biostan auto yapmak yerine bellekler için manuel 2.1V vermeyi dener misin?
  • evet benim de aklıma gelip biosta auto olan voltajı kendim 2.1V yaptım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.