Şimdi Ara

Win 7 format sonrası Windows başlatılıyor hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Geçenlerde windows xp sp3 pc'mi format atayım diye açtım. Bi yere kadar gittim geldim. Monitörümü açtığımda ekran kapkaranlıktı.Masaüstüne ulaşamadım. Neyse dedim windows 7 ile format atayım. Windows 7 ultimate sp1'li cd'mi rom'a yerleştirdim. CD'den onyukleme icin bir tusa basin yazısını gördüm ve bastım. Orada gerekli şeyleri yaptım. C'yi sildim İleriye bastım Klavye seçtim falan. Buraya kadar herşey normal. Windows dosyaları genişletiliyor ... (%...) yazısı %100 oldu ve bilgisayarımı ilk kullanım için hazırlamak üzere reset attı. Buraya kadar da herşey normal. Yalnız arkadaşlar, burdan sonrasında ise, windows başlatılıyor yazısı geçtiğinde, aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi sol üstte bi çizgi yanıp sönüyor. Yani windows 7 nin ön ayarlarını yapabileceğim yere ulaşamıyorum. Masaüstüne ulaşamıyorum. Bu çizginin bulunduğu yerde bilgisayar takılıp kalıyor. Mecburen reset atıyorum. Bu sefer "Windows için en iyi ayarları kullanarak başlat" gibi bir şey seçiyorum. Bu sefer de Windows başlatılıyor yazısında bilgisayar takılıp kalıyor. (Hatta tekrar format atmayı denediğimde saçma bi davranış olarak, 100 MB'lık bir sistem diski oluşturmuş oluyor kendi kendine bilgisayar. Onu ve C'yi biçimlendirdiğimde o 100 MB'lık disk , C'ye katılmış oluyor. Bu da ayrı bir sorunum. ) Acaba sorunum ne olabilir arkadaşlar?

    Sorunu çözmeye yönelik: Harddiskin sata kablolarının yerlerini değiştirdim. Ramlerin slotlarını değiştirdim. Ekran kartını çıkartıp taktım. Bios pilini çıkartıp taktım. Bios'dan Harddiskin veriyolu bilgilerinde SATA/AHCI , IDE, RAID Bulunuyordu. IDE seçiliydi sanırım. RAID'i seçerek format attım yine de düzelmedi. Hatta bilgisayarın power tuşuna bastıktan hemen sonra gelen Energystar , Dual Bios simgelerinin grafiklerinde bi kayma oldu sanki. Pixel pixel , nokta nokta oldu görüntüler. (Ayrıca bu da kafama çok takılan bir şey.)

    Sorunumu inşallah iyi bir şekilde anlatabilmişimdir. Takıldığım yerin de bir resmini koymak istiyorum daha da yardımcı olması açısından. Chkdsk , onarma, recovery yapamıyorum çünkü masaüstüne de ulaşamıyorum. Aynı cd ile onarmayı denedim düzelmedi. Şimdiden yardım eden herkese, sorunumu çözmeye yönelik yorumlar yapan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

    Bilgisayarın format ardından takılıp kaldığı yer: imageshack.us/photo/my-images/807/grnt0132a.jpg/



  • İyi sabahlar

    Arkadaşım sorunun benim çok uzun süre uğraştığım soruna benziyor.
    Verdiğim linkte en son nasıl çözdüğümü anlatmıştım umarım işine yarar.
    Kolay gelsin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_48696794/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48696794
  • Cevabın için teşekkür ederim arkadaşım. Ama sanırım sen win xp ile format atmışsın. Ben windows7 ile format atarken böyle bir sorun yaşadım. Dediğini denedim. Bölümleri sildim win7 ile . Sonra tekrar formata başladım ama yine aynı sorun. Resimdeki yerde takılıp kalıyor bilgisayar. Anakartla ilgili bir problem oldugunu aklıma getirmek bile istemiyorum açıkçası .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.