Merhabalar Arkadaşlar elimde asus tuf a15 bi laptop var içinde 500gb m2 ssd var win 11 pro var lisanslı ama ben hem bu ssd iptal edicem hemde yeni gelen ssd yi birincil ssd yapıp ona win 11 home single kurucam. Flash diske bi usb format kuruldu ama doğru mu yaptım bilmiyorum ne yapmam gerekiyor sırasıyla bana basitçe anlatabilir misiniz. 2 TB exercia pro ssd için format usb disk hazırlıyorum.Elimdeki 32 gb toshiba 3.0 flash disk şu an için kurdum ama bu işimi görecek mi bilmiyorum. Win 11 home dijital ucuz bi lisans satın alıp kurucam eski ssd de 2. ssd olucak micron 2400 var içinde. ![]() |
Win 11 Home Kurucam Yeni Ssd için yardım eder misiniz.

-
-
Bilgisayarı yeniden başlat USB den başlat, baslamazsa F12 secenegini biostan ac, biraz video izle
Key icin 1.42 Euro yani 80,90tl ver al bitcodes i tafsiye ederim ben oradan aldım Office key falan.
https://www.allkeyshop.com/blog/buy-windows-11-home-cd-key-compare-prices/
Bu site aracılığıyla indirim kodu girip aldım bitcodes aşağıda var zaten sitede
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Olmus buradan ilerleyip sürücü seçip kuracaksin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni ssd için bi ayar yapmam gerekiyor mu temiz kurulum dediğim diski komple biçimlendirip geçiyoruz bide ssdlerde biraz fazla boş alan bırakın diyolar sence ne kadar bırakmalı rahat çalışması için
-
Düz ilerle, herhangi bir şeye gerek yok.
-
Home lisans a para vermeye gerek yok özel yaz.
Key lazımsa, home retail.
Kendi gereksiz uygulamaları çıkarabilirsin:
https://forum.donanimarsivi.com/konu/1-uup-dump-ile-edge-ve-gereksiz-bilesenleri-silerek-iso-olusturma.1111546/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 30 Mayıs 2025; 21:20:43 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konuyu görünce aklıma bundan 15 sene önce eski pc me tnc xp diye bi cd vardı onu kuruyordu bi abi onun kurduğu işletim sistemi hızlı ve gereksiz herşeyi kaldırmıştı.
Sanırım senin yaptığında böyle bişey ama benim uğraşacak vaktim yok aşırı dikkat dağınıklıgı ve sabırsızlıktan dolayı işleri kolay halletmek istiyorum.
Öncelikle sormak istediğim Asus Tuf A15 Fa507nv laptopa sahibim bikaç güne 2 tb Kıoxia g2 pro ssd gelicek ve oldukça ısınan bi ssd olduğuda söyleniyor.
- slottaki 500gb ssd çıkarıp oraya takıcam yeni aldığımı yapmadan önce neler yapmamı tavsiye edersin ve pcl 4.0 2 slotta herhangi bi ayar yapmam gerekicek mi ve diskte ssd over provisioning yapmak istiyorum ne kadar alan açmalı ve nasıl yapmalıyım bunu
- Laptop sadece UEFI modunda çalışıyor yapmam gereken bişey varmı.
- Windows Pro kurulu komple silicem hatta bulundugu ssd de söküp satıcam mikron 2400 500gb ssd var işimi görmez yeni ssd işletim sistemi kurarken sorun yaşarmıyım.
- Home lisans ucuz keyler var dijital 15 lira falan onlardan alsam sorn olrmu home retail dediğin nedir tam olarak açıklar mısın
-
1-ssd takınca biosta boot kısmında ssd gorunuyorsa sorun yok.
biosta secure erase vardır, ssd ni buradan silebilirsin(satacaksan).
cok sık format vs gibi işler yapmazsan ssd over provisioning yapmak gereksiz ve hiç geregide yok. daha once raid yapardık faydasınıda gormedim, zararınıda.(bence gereksiz)
2-uefi modda herhangi birsey gerek yok
3- 1 de soyledim, laptop oem key ile geldiyse sorun yasarsan microsoft etkinleştirme arayarak sorunu cozersin. free geldiyse ucuz key veya free key ile etkinleştirdiysen muhtemelen "donanım degişikligi" hatası alabilirsin.
hesaba bagladıysan sorun gider ile cozulebilinir.
hala hata alırsan yine microsoft etkinleştirme ile cozulur.
yada yeni key girerek tekrardan sıfırdan etkinleştirme yapılır.
4-home surum kullanırsan free olarak bulunabiliniyor, pro gibi kurumsal yonu olmadıgı için cabuk bloke olmuyor. home kurarsan key sorun degil 300 civarı key var. etkinleştirdikten sonra hesaba da baglayabilirsin.
keyler arası farklar:
https://forum.donanimhaber.com/windows-10-8-7-retail-oem-key-karsilastirma-etkinlesirme--145992223#158006070
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 1 Haziran 2025; 1:0:56 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X