Şimdi Ara

Wilt Chamberlain Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kariyer sayı ortalaması 30, ribaund ortalaması 23, bir maçta en çok sayı atan oyuncu (100), bir sezonda en çok sayı atan (4209), bir sezonda en yüksek sayı ortalaması (50.4), bir maçta en çok ribaund (41), çaylak sezonunda 37.6 sayı, 27 ribaund ortalaması, ard arda 35 isabetli şut, Kareem Abduljabbar'ın meşhur sky hook atışını üst üste iki kez bloklayan ilk ve muhtemelen tek adam, Nba tarihinde çaylak sezonunda Mvp olan tek adam, bir maçta 60 ve üzeri atan oyuncular Jordon 4, Harden 4, Elgin Baylor 4, Kobe 6, bu adam 32 maçta..

    Ayrıca; 122 Cm dikey sıçrayabilir, 50 yaşındayken bench presste Shaq'ın maksimum ağırlığından 100 paund fazla kaldıran, sıçradığında ulaştığı yükseklik 3.93 metre, 40 yard mesafeyi 4.3 saniyede koşan, 270 Kg bench press kaldıran (50 yaşındayken),

    Daha var da alta yazarsınız. Wilt belki Goat olmayabilir ama tarihte insan vücudunun sınırlarını bu kadar zorlayan bir sporcu gelmemiştir diye düşünüyorum. Fiziğine baktığımızda çok kaslı bir görüntüsü olmaması ise daha da ilginç kılıyor. Konuya sadece basketbol değil antrenman ve body bilimi ile ilgilenen arkadaşların da katılımı istiyorum. Günümüzün antrenman teknikleri ile nasıl bir sporcu olurdu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle sağol çok güzel bir konuya değünmişsin. Evet çok fakrlı bir oyuncudan bahsediyoruz. Ancak basketbolcuları zamanı içinde değerlendirmek lazım. Yani bugün olsaydı nba in geldiği noktada neler yapabilirdi. Mesela Jordan sürekli birileri ile karşılaştırılır. Ama Jordan a biraz dikkat etmek lazım. Oynadığı zamana nba in en sağlam adamalrı diyebileceğimiz adamlar ile karşılaştı. Hatta detroit in yalanladığı ama Jordan kuralları olarak kendi aralarında ifade edilen kimsenin bilmediği kuralları vardı ve resmen katliam yaptılar adama. Ama bu kadar yaşanılan duruma karşı herkesi ezdi geçti ki Jordan gelir gelmez şampiyonada olamadı kaç sene beklemek zorunda idi.
    Asıl konuya dönecek olursak ise bu adamlar atletikliğinin yanında inanılmaz bir hırsa sahip. Asla bırakmayan adamlar. Utah bir defa Jordan ı devirmeye yaklaştı adam o zaman bile yendi.

    Sporcıların atletikliğine gelirsek. Şuan Ronaldo, James gibi adamların özel uyguladığı şeyler var. Soğuk şok, çekirdek kas gelişimi gibi. James sanki nba e yeni gelmiş bir genç gibi devam ediyor. Ronaldoda futbolda öyle.
    Şuan yeni yeni bilgisayar ortamında sporcuların hareketleri inceleniyor. Mesela Usain Bolt koşarken hareketleri inceleniyor adamın diğer koşucular ile karşılaştırıldığında mesela bolt un diz hareketi belli bir simetrik düzende ilerliyor. Elller belli bir seviyeye çıkıyor ve sonra hareket tekrarlanıyor. Diğer koşucular ise aynı hareketi daha uzun zaman vererek yapıyor. Sanki bolt daha çok hızlanması için gereken zaman kadar bu işi yapıp diğerine geçiyor gibi. Şimdi Bu durum bütün sporculara uygulanmaya çalışılıyor. Yani olay sadece en güçlü olmaktan çıktı. Gıdalar kan gruplarına göre düzenleniyor. Vsvs çok fazla etken oluşmaya başladı.
    Mesleya eski Yugoslav ekolü basketbolcular, karşı dağlarda ağır antrenmanlar ile ekol haline geldi. Yani bunların hepsi deneme ile bir üst seviyeye çıkıyor.

    Not:imla noktalamada hata varsa kusura bakmayın telden yazıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Wilt'in aktif olarak basketbol oynadığı dönemin koşulları ve o dönemde oynanan basketbolla, şu an oynanan basketbol arasında dağlar kadar fark var. Şu an seviye çok daha yukarıda, oyuncular çok daha üst seviyede. Kabul etmek gerekir ki Wilt, gerçekten yaşadığı zamana göre gerçek bir efsane. Zaten öyle olduğu için bugün hala kırılması çok zor olan, birçok rekoru elinde bulunduran bir oyuncu. Yaşımızdan kaynaklı olarak kendisini canlı olarak izleme şansı bulamasak da kasetlerden ve maç bantlarından gördüğümüz kadarıyla kendisi oyun zekasıyla da ön plana çıkan bir oyuncuymuş. Bu arada ben pek de zayıf bir fiziği olduğunu düşünmüyorum. Fiziğinden ziyade inanılmaz atlet bir oyuncuymuş zaten. Bu durum da fiziğinin getirdiği dezavantajları absorbe etmesine yardımcı olmuştur illaki.

    Günümüzde eğer Wilt'i izleyebilseydik, açıkçası ben, pek bir dominasyon sağlayabileceğini düşünmüyorum kendisinin. İnsanoğlu var olduğu sürece doğasında her zaman geçmişe özlem ve geçmişteki önemli kişilere özlem duyacaktır. Bu sadece Wilt özelinde değil, her alanda böyle. O yüzden ben Wilt'in olayının da insanların geçmişe olan hayranlığından gelen bir durum olarak değerlendiriyorum. Evet kendisi iyi ve üst düzey bir oyuncuymuş zamanında ama onu da o zamanki koşullara göre değerlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum.




  • abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    Bu idman ve beslenme tekniklerinin hiçbirini oynadığı dönem gereği yapamadı Wilt. Günümüzde neler yapabileceğini sorarken bu şartlar altında yetişmiş olmasını da hesaba katmalıyız, kastım 1968 Wilt'i olduğu gibi günümüze getirmek değil elbette. Onun atletizmi, gücü ve fiziksel özellikleri günümüzde yetişen bir sporcu için bile hala ütopik kalıyor, bu inanılmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batman_Begins

    Bu idman ve beslenme tekniklerinin hiçbirini oynadığı dönem gereği yapamadı Wilt. Günümüzde neler yapabileceğini sorarken bu şartlar altında yetişmiş olmasını da hesaba katmalıyız, kastım 1968 Wilt'i olduğu gibi günümüze getirmek değil elbette. Onun atletizmi, gücü ve fiziksel özellikleri günümüzde yetişen bir sporcu için bile hala ütopik kalıyor, bu inanılmaz.
    Adam clublarda karılarla alkolün dibine vurup akşam maça çıkıp 50-60 sayı atıyormuş :D
  • NBA'in sirk olduğu dönemlerde normal bu ortalamalar, o gözle bakarsak dünyanın en iyi kısası Erman Kunter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adam

    NBA'in sirk olduğu dönemlerde normal bu ortalamalar, o gözle bakarsak dünyanın en iyi kısası Erman Kunter
    Dediğin gibi bu ortalamalar normal ise Wilt hariç düzinelerce basketçinin 100 sayı atması, 50 sayı ortalaması tutturması, 65 maç üst üste +30 atması filan lazımdı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.