Şimdi Ara

wifideki hızı kablolu bağlantıda alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turkcell superonline 200mb tarifesine geçiş yaptım modem wifi 6 olan huawei HG8245X6 verdiler fakat telefondan kablosuz bir şekilde hız testi yaptığımda hız 200mb inde üstünde fakat masaüstü pc de kablolu bir şekilde hız testi yaptığımda 100 mb e yakın değerler alıyor modem arayüzünde ayarları kurcalarken ethernet portlarının 100 mb e ayarlandığını gördüm(resimdeki gibi) bunu nasıl arttıracağımı bulamadım bilen arkadaslar yardımcı olursa mutlu olurum


    wifideki hızı kablolu bağlantıda alamıyorum
    wifideki hızı kablolu bağlantıda alamıyorum







  • Hocam uzman arkadaşlar yardımcı olacaktır fakat bana göre sizin modeme bağladığınız bilgisayarlarınız 100 Mbit destekli ağ kartlarına (network adaptor) sahip oldukları için hızlar 100 ün üzerine çıkılamıyormuş gibi geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ethernet kablosu da cat6 1gbps uyumlu mu acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bağlı cihazların ethernet kartları ve sürücüleri ile kablonuz ve varsa arada bir switch bunların gigabit destekli olduğuna emin olunuz.

  • muhtemelen kablodan arkadaslar kablom cat 5 miş kabloyu değiştirdiğimde bilgilendireceğim teşekkürler yardımlarınız için kablo hiç aklıma gelmemişti wifideki hızı kablolu bağlantıda alamıyorum 

  • xyodax10 X kullanıcısına yanıt
    Cat5e de kalitelisi olduktan sonra 1gbit aktarır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xyodax10 X kullanıcısına yanıt

    Sonucu paylaşırsanız sevinirim. Ben hala Cat 5 bile olsa kablo bağlantısının wifi dan daha düşük hızda aktarım yapacağına inanamıyorum. Fizik kurallarına aykırı, metal her zaman için havadan daha iletkendir. Uzunluk fazla olursa direnç artar anlarım fakat 50-100 metre kablo kullandığınızı sanmıyorum. Merak ettim bakalım sonuç ne çıkacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wifideki hızı kablolu bağlantıda alamıyorum

    Aynı modemi kullanan başka bir kullanıcı 1 gbit porta sahip olduğunu onaylamış.

    Burada ikinci portta 100mbps yazmasının sebebi, o porta bağlı olan bilgisayarımın ağ kartının desteklediği hızın bu olmasından kaynaklı. Diye not düşmüş.


    Bu noktada yukarıdaki arkadaşlarında dediği gibi ya portlara bağlı olan cihazlarınızın ethernet kartları gigabit değil yada kullandığınız kablo cat5e altı standarda sahip olduğundun 100 megabit üzerine çakamıyorsunuz.

  • kabloyu cat 7 ile dğeiştirdim sorun çözüldü geç cevap için kusura bakmayın :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.