Şimdi Ara

Wifi Kopması ve IP çakışması hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, evde internete bağlı 8 9 cihaz var (Bilgisayarlar televizyon telefonlar vs.) ve sadece bir tane modem kullanıyoruz. Bazı ölü bölgeler olduğundan bir tane de TP - Link güçlendirici var.

    Geçen yıl bazı nedenlerden dolayı bir iki kez şifreyi değiştirmem gerekti daha sonra da bir kere hem şifre hem SSID adını değiştirdim ve ondan sonra IP çakışmaları yaşanmaya başladı.
    Bilgisayarımda hiç bir sorun yok ama telefonda şifreyi girip bağlandıktan sonra 5 dk içerisinde falan bağlantı kopuyordu ben de açıp kapatıp tekrar bağlanıyordum öyle geliyordu ancak.

    Sonra internetten araştırdım ve IP ayarını DHCP den statiğe çevirip el ile IP verdim. Bunu yapınca da mesela ya bağlanıyor yazısında takılı kaldı ya da bağlandıktan sonra bu ağ kullanılamıyor gibi hatalar verdi.
    En son bir tane IP ve DNS tutturup kullanmaya başladım. Ama bu seferde ara ara 5 - 10 saniyeliğine wifi sembolünün yanında bir ünlem belirip kayboluyordu. Bazen de bağlantı olmasına rağmen whatsapptan attığım mesajlar gitmiyor uygulamadan çıkıp tekrar girince gidiyordu.

    Hız testlerinde bilgisayarda 47 - 48 mbps alabilirken telefondan ancak 20 - 21 mbps alabiliyordum. Ben de modemi sıfırlayınca düzelir diye düşündüm ama öyle olmadı. Tekrar başa döndüm ve aynı yere geldim.
    Telefonun ağ ayarlarını falan sıfırladım yine olmadı. Ayrıca kardeşim de evin içinde oda değiştirince bağlantının kopup 1 -2 dk sonra geldiğini bazen de 5 - 10 dk gelmediğini söylüyor.

    Bilgisayarlar ile hiç bir sıkıntı yaşamıyoruz ama telefonlar böyle sorun çıkartıyor. Neden olduğunu bir türlü anlayamadım.

    Bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilirse çok sevinirim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın teşekkürler şimdiden..



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.