Şimdi Ara

Wi-fi sinyali çok zayıf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben oturma odasında turkcell tv plus kullanıyorum doğal olarak modem oturma odasında, başlıktanda anlaşılacağı gibi wi-fi sinyal gücü çok zayıf özellikle yatak odasında bazen tek çekiyo bazende hiç çekmiyo tek çektiğinde de zaten bir işe yaramıyor. İşin garibi yatak odasıyla oturma odası arasındaki koridora repeater koydum asus rt n12 bu da 2 çekiyo twitter felan için iyi ama online oyun oynayacak seviyede değil sonuç olarak bana ne önerirsiniz yatak odasında aynı oturma odasında oynadığım gibi sorunsuz oyun oynayabilmem için ne yapmam gerekir. Dün mediamarkt'a gittim bana iki seçenek sundu ya linksys re6400 al dedi yada linksys 6900 router al mevcut modemin yanına koy ethernet ile birbirine bağla dedi koblasuz olarak linksys ile bağlan bu çok daha güçlü dedi sizce ne yapmalıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba,
    Elindeki modem Turkcell'in verdiği modem var anladığıma göre. Modeli nedir bilmiyorum ama bazı modellerinin çekim gücü gerçekten de çok yüksek değil. Ben de senin gibi Turkcell kullanıyorum ve HG255s var şu anda(5 kere falan değiştirildi en son bu kaldı elimde:)) Çekim gücü kötü diyemem değil odadan odaya 4. katta oturmama rağmen sokağa girip eve 30 metre kadar yaklaştığım anda bile telefonum otomatik bağlanabiliyor. Ayrıca turkcell tv+ kullanmak için modemle aynı odada olmak gerekmiyor elbette. Ben tv+'ı mutfakta kullanıyorum modem oturma odasında. 2 oda uzaklıkta ve 2 farklı odada 2 bilgisayar birisi kablolu birisi de (ben) kablosuz olmak üzere interneti kullanabiliyoruz rahatça. Wifi ile 50 mbps görüyorum rahatça. Ping 2-4 ms arasında ve online oyunlarda kablosuz ile ilgili bir problem yaşamıyorum. Buna rağmen TTNET kullanırken aldığım TPlink ADSL2+ 150mbps Modem Router'ımı da aynı zamanda kullanıyorum. Yani Turkcell modemden bir ethernet kablosu ile TPlink modeme bağladım ve o modemin ethernet portları ile ekstradan 4 port internet ve ayrıca bir WiFi verici sağlamış oldum. Bu modemde bahsettiğim o iki odadan birinde duruyor. Bu modem üzerinden bağlanınca da herhangi bir hız kaybı olmuyor. Wifi çekim gücü ve hızı da aynı ve yüksek normal olarak. Sana da tavsiyem eğer böyle bir kullanmadığın modemin varsa sadece tek bir ethernet kablosu ile istediğin yerde konumlandırıp ekstra port veya wifi çekim gücü sağlayabilirsin. Maksat hali hazırda parasını ödeyerek satın aldığın bir hizmetten yararlanabilmek için ekstra ücretler ödemek zorunda kalmamak.

    Eğer sen de bu şekilde yapmak istersen bir iki resimle anlatmak isterim.
    Wi-fi sinyali çok zayıf

    Bu ADSL Modem

    Wi-fi sinyali çok zayıf

    Bunlar portlar


    Wi-fi sinyali çok zayıf

    ADSL modem arayüzü, tek yaptığım ayar modem IP adresini 192.168.1.25 olarak (sen istediğini yapabilirsin tabi ki) değiştirmek ve DHCP'yi kapatmak bu ara modem için. Elbette kendine has bir wifi açmak(fiber modemdeki ile aynı isim ve şifreyi de kullanabilirsin tabi ki)


    Wi-fi sinyali çok zayıf

    Bu da Fiber modem HG255s

    Gördüğün gibi aynı anda iki modeme de tek bilgisayardan farklı ip adreslerinden bağlanabiliyorum. Bu sayede istediğim ayarı aynı anda iki modeme de ulaşarak yapabiliyorum.

    Ayrıca iki modemin de bahsettiğim mesafeden çekim güçleri sırası ile Latte ve HeartagraM olarak şu şekilde:

    Wi-fi sinyali çok zayıf



    Umarım ufak da olsa bir fikir verme konusunda yardımcı olmuşumdur. Kolay gelsin şimdiden ;)




  • ettaL kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık kardeşim uzun uzun yazmışın uğraşmışın teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. Sorunu en kısa zamanda halledersin umarım.
  • ettaL kullanıcısına yanıt
    Yazınız harika olmuş, tebrikler.

    Ben de aynı tip bir çözüm düşündüm kendi evim için, fakat nasıl yapacağım hakkında bilgi sahibi değilim pek.
    Salonda bir adet modem var, wireless yayın yapıyor.
    Odam ile salon arasında 2 duvar var ve 7-8 metre, ekstradan da odama salondaki modemden çekilmiş bir ethernet hattı var.
    Şimdi, odamdaki ethernet kablosunu kullanarak odamdan yeni bir wireless ağı yaratmam mümkün mü yani?
    Ve bu wireless ağı, salondaki ağdan farklı mı olacak (odamdan salona gidince ağlar arasında geçiş yapmak zorunda kalacağım mesela?)
    Amacım; odama erişmeyen wireless sinyalini bir şekilde hız kaybı ve ping olmadan genişletmek. O yüzden halihazırda odama çekilmiş bir ethernet kablosu varken onu kullanarak wireless ağa çevirmek istiyorum.
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    Evet yapabilirsin.
    Bunun için menzil genişleticiler var prize takarak kullanabildiğin/ethernet kablosu ile kullanabildiğin veya benim bahsettiğim gibi ekstradan bir modemin daha varsa kullanabilirsin.
    Ethernet kablosu odana kadar geliyorsa ve dediğim gibi başka bir modemin daha varsa o kabloyu o ekstra modeme bağlabiliyor ve ondan da aynı isim ve şifrede ya da farklı isim ve şifrede bir wifi ağı daha yaratabilirsin. Bildiğin gibi kayıtlı wifi adresleri arasında çekim kaybolduğunda telefon veya bilgisayar geçiş yapar. Yani o anda hangisi uygunsa ona bağlanırsın. Yine bildiğin üzere modeme ne kadar yakınsan wireless o kadar iyi çeker. Şu durumda fazladan bir modemin varsa onu da kullanmak işine yarayacaktır. Eğer varsa ve yaparsan göreceksin ki hem fazladan 3 port ethernet girişi hem de bilgisayarının dibinde bir wifi verici olacak :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.