Şimdi Ara

WhatsApp’tan açıklama: Veri paylaşımı kuralımız değişmedi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
15.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim asla geçmeyeceğim uygulama bip. Tamamen fırsatçılıkla ilerliyor, milletin ağzında yerli ve milli sözleri sürekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt

    ya bana ss7 'yi anlatma, muhtemelen sen doğmadan önce analog hat blackboxla uğraşıyorduk biz. Bana gönderdiğin video baz istasyonundan snifflediğini sanıyorsan bu işten anlamadığın gibi fazla hayalperestsin, internal networkten sniffliyor paketi. al kendin dene diyorum bütün yazılımlar ücretsiz, kur bakalım sniffer'ı gsm snifflemeye çalış bak bakalım ne göreceksin.

    hayatında denememişsin bile hiç bir fikrin olmadığı çok belli.


    böyle anlamayacağın için editleyip bilgi eklyeyim böyle şeyler için virtual machine kurup charles proxy kuruyorsun, cihazları wifiye bağlıyorsun filtreyi basıp orayı sniffliyorsun. öyle baz istasyonunu snifflemek websitesi üzerinden imsi attack falan bunlar palavra, stingray lazım ki o da 10dk sonra polisle kapına dikilirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 435 -- 11 Ocak 2021; 22:2:32 >
  • Bu videoyu izlemenizi öneririm.
    https://www.youtube.com/watch?v=8cSvXLPpgAs&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben telegramı rehber izni vermeden kullanıyorum.

  • WhatsApp bilenler bilir appstore da 0.99 dolar iken almıştım yıl 2007 - 2009 arası bir şeydi. Sonra 2 sene önde telegrami kullanmaya başladım özellik olarak daha iyi ve garip bir biçimde bu olaylar olunca rahat 30-40 kişi rehberinden telegrama geçti. Signal belki en az kullanılani indirmedim ama güvenlik bakımından baya iyi olduğu belirtiliyor. Telegram 4 ayrı ülkede farklı sunucusu var hatta kendi kripto şifrelerini kırana ödül falan vardı. Dosya gönderimi ve gruplarda telefon numaranı kapatman gibi şahane özellikleri var. Geçen 2020 Kasım aralik ayında bildirim sorunu yaşadı.. Gelelim bipe şimdi yerli milli falan ama sözleşmesine bakın her şeyi istiyor, ben turkcel deyken beleş İnternet ayağına kullandım ki bedava arama da yaptırıyor WiFi varsa turkcellilere. Şimdi zurnanın zırt dediği yere gelelim geçen bu forumda hani kişisel verilerin hangi ölçüde şirketler kullanıyor diye leti yönetim sistemine girdim yarısı turkcel ve iştiraki şirket bunlar arasında life cell bip gidiyor da gidiyor kaldı ki oldu ki burda bir şey devlet dedi söyle iken böyle sana ceza keserim yada lisansını iptal etmeye kadar giderim ben sanmıyorum öyle bir güç var ki hayır vermiyorum. en saçma gelen bip ki operatör degsirirken ilk sildiğim uygulama ve işlevsellik bakımından en vasati.. Yani yerli milli hesabına sadece sözleşmeyi okuyun yeter
    Bu arada cumaya kadar WhatsApp tan ayrılıp daha güvenli olan signal i kurmalarini tavsiye ettim. Signal i de deneyelim.
    Aşağıda merak edip Google play store dan signalin istediği izinlere baktım hemen hemen telegram la aynı izinler
    WhatsApp’tan açıklama: Veri paylaşımı kuralımız değişmedi
    WhatsApp’tan açıklama: Veri paylaşımı kuralımız değişmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuara86 -- 12 Ocak 2021; 1:5:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • modemime bağladığım bir reklam engelleyici raspberry server var. az önce fark ettim "https://privatestats.whatsapp.net/" telemetresini engellemeye başlamış. Normal zamanda böyle bir telemetry çalışmıyordu. Çektiği listeye baktım ADguard'ın kendi host txt'i firmalar çalışma yapmaya başlamış bile.





    WhatsApp’tan açıklama: Veri paylaşımı kuralımız değişmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OgoX -- 12 Ocak 2021; 4:9:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix

    Signal Whatsapp'a değil Whatsapp Signal'e benziyor çünkü Whatsapp Signal altyapısını kullanıyor. Telegramda mesajlar varsayılan olarak şifresiz gönderiliyor ve sunucuda depolanıyor, ancak gizli sohbet açarsanız şifreli oluyor. Bu iki uygulamayı uzun zamandır kullanan biri olarak Telegramı grup ve kanallar için, özel mesajlaşma içinse Signal kullanıyorum. %100 gizlilik arayanlar için Tox,Jami gibi uygulamalar mevcut. Bu uygulamalarda arada herhangi bir aracı yoktur, doğrudan konuştuğunuz kişiye bağlanırsınız, karşıdaki kişi çevrimiçi değilse herhangi bir mesaj,dosya falan gönderemessiniz.

    Şifresiz gönderildiğini nerden çıkardın?


    WhatsApp’tan açıklama: Veri paylaşımı kuralımız değişmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hükümete karşı olanlar dünya devide olsa bip uygulamasına asla geçmez.Önyargılar çok zira bip ile "devlet bizi izleyecek" algısı fazla ancak unutulmamalıki telefonlarda yüklü edevlet ve hes programlarının pek farkı da yok.O noktada çekincesi olanlar ellini değil kollarını kaptırmış vaziyette zaten.


    yani şu algıdan kurtulmak lazım;

    dünyada kendi vatandaşını istediği zaman takip eden,izleyen ülke yok denilemez..Her ülke kendi vatandaşlarını bir şekilde izliyor ve gerektiği zaman takip ediyor.Maalesef elimizdeki bedava teknolojininde bedeli bu.Bİr ürün bedava ise o ürün sizsiniz demektir...

  • Celonfix kullanıcısına yanıt

    Doğru, ama eksik. Telegram'da Secret chat (E2EE) olmayan konuşmalar yani cloud chat dedikleri sunucu tarafında (server side encryption) şifreleniyor. Ayrıca bu sunucular ve encryption key'leri şirket içerisinden ya da hükümetler gibi dış kaynak tehdidinde kullanıcı verileri gizli bir şekilde kalması için dağıtık bir biçimde birden fazla ülkede (Rusya olmayan), haliyle farklı kanun ve yasalara sahip sistemlerdeki sunucularda depolanıyor. Yani bu key'lerin her birini bütün olarak elde etmek için bir kaç ülke mahkemesinden aynı zaman diliminde onanmış bir karar çıkması ya da olası bir veri kaçağında aynı şekilde senkron olarak çalınması sonrasında da bir araya getirilmesi gerekiyor ki kullanım içeriğinize erişilebilsin.


    Şifresiz depolama yapan uygulamadan kastın Whatsapp sanırım zira sözleşmede açıklanmayan herkesin atladığı nokta da bu. Evet Whatsapp'da bütün konuşmalar daha önce şifresiz düz metin halinde iletiliyorduysa da son yıllarda Signal protokolü (E2EE) algoritması ile tüm konuşmalar uçtan uca şifreleniyor. Bu kısımda mutabığız sanıyorum. Ancak uygulama ayarlarından seçebildiğiniz ve yedek aldığınız konuşma verileri Google Drive'da şifresiz olarak saklıyor. Dahası yedek almama opsiyonunuz görünürde var gibi dursa da bu ayar kapalı olsa dahi belli zamanlarda yine buluta yedeğini alıyor. Whatsapp'ın gizlilik ve güvenlik tarafında patladığı en kritik nokta da Facebook çatısı altında olmasının yanında bu oluyor, maalesef bundan bahsedildiğini nedense neredeyse hiç bir mecrada göremiyorsunuz. Yazdıklarım temelde telegram.org/privacy sözleşmesindeki bilgiler ve firma CEO'sunun bizzat cevapları olup kaynak mevcuttur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roby -- 12 Ocak 2021; 6:21:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 435 4 kullanıcısına yanıt
    Hocam ımsi cather mı kurayım sizin güzel hatrınız için. Yav internetten ne ararsan çıkıyor. Al adam onuda anlatmış nasıl kurulur catcher.
    https://www.paladion.net/blogs/how-to-build-an-imsi-catcher-to-intercept-gsm-traffic

    Ayrıeten biz burda kripto algoritmalarının falan kırılıp kırılamayacağını da tartışmıuoruz. Mevcut GSM protokol açıklarının anahtarları elde etmeden nasıl oturum dinlemesi yapılacağını görüyoruz ' Man in the middle'. Telegramda geçmiş konusmaları da elde edebiliyor eğer konusma private değilse.
    Yine bazıları telegramın custom dhke kullandığını söylemiş ve güvenilir olmayabilir dmeişler.

    Bu forumda Aes256 ve ya Dhke nin patlatılabileceğini düşünen varsa gtsin Nobel ödülünü alsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goygoy06 -- 12 Ocak 2021; 8:40:9 >




  • Noluyo lan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arizaeren

    Bu mesaj silindi.

    diğerlerini güvenilir sanmaya devam et. iyi uykular :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telegram ruslarınmış sanırım. Zaten onların izin almasına gerek yok ki ne isterlerse istediği zaman alacaklarını düşünüyorum.
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım beni yordun. Mim dediğin kişinin yaptığı şey hack bile değil on mesajdır aynı şeyi anlatmaya çalışıyorum. Login info server’a encrypted gitmez, bunun telegramla alakası yok, signal Whatsapp da aynı şekilde çalışır. Ben ve ortağım 90’larda isp ‘lerin güvenliğini kuruyorduk. Ne anlattığımı ve paslanmış olsam da burada kullanılan toolları gayet iyi biliyorum. Adam senin info ile login olduktan sonra elbette her mesajını okur, senin adına yazar da. 2 step açık değilse sistem sen girmişsin kabul eder. Ha sen başka aletten girmişsin ha kardeşin girmiş, senin user-pass’e sahip olduktan sonra uygulama nereden bilsin senin olmadığını? Bu yüzden 2 step verification var. Burada sniffer’ı local networkte kullanmış, proxy kurmuş orayı filtreleyip snifflemiş. Adım adım anlatıyorum hala eski şeyleri okur diyorsun. Login infonu kaptıktan sonra Gmail ‘indeki tüm maillerini okur, sen gmail’e güvenli değil diyor musun?
    Senin network’unde değilse sniffleyemezsin, yaparsın da spooflaman gerek onu da yapacak adam Türkiye’den taşınalı seneler oldu. 90’larda çok kolaydı bu işler, bugün bambaşka her şey. 2 step açar işine bakarsın. Kısacası telegram signal gibi %90 güvenilir programdır. %10’da kullanıcının bilinçli olup olmamasıyla ilgilidir. Konu buradan açıldı ve umarım izah edebilmişimdir.




  • redwhiteee kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir önyargıdır :))
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    hayatında vasıf kazanıp büyüdüğünde şirket yönetmelikleri, iç tüzükleri, çok uluslu şirketler mevzuatları ve bunların açığını arayan rakip firmaları, ve bu koşullarda gerçekleşen rekabetin yanı sıra o imzaladığın sözleşmeyi okursan sen de bir şeyleri anlamaya başlarsın çomarcık.
  • 435 4 kullanıcısına yanıt
    Hocam asıl sen beni yordun. Ben sanki günümüzde kullanılan kripto algoritmalarının dandik olduğunu söylüyormuş gibi davranıyorsun. Zaten kırman imkansız. Artık şifreler deneme yanılma yoluyla da kırılmadığı için etrafından dolanıyorsun ve başka güvenlik açığı arıyorsun.

    İnsanlarda hiç bilinçli değil bu konularda. Yani GSM açığı da olsa telegram ve WhatsApp için başka telefondan oturum açmak çok kolay. Gelen bildirimi de anlamayacak sürü insan var. Ne yani GSM den hacklenirse bu telegramın suçu değil önlem alması gereken 1975 te oturtulan sistemdir mi diyeceğiz.

    Bankacılık sistemleri artık SMS yerüne telefona bilidirm gönderiyorlar ne olur ne olmaz diye bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arizaeren

    hayatında vasıf kazanıp büyüdüğünde şirket yönetmelikleri, iç tüzükleri, çok uluslu şirketler mevzuatları ve bunların açığını arayan rakip firmaları, ve bu koşullarda gerçekleşen rekabetin yanı sıra o imzaladığın sözleşmeyi okursan sen de bir şeyleri anlamaya başlarsın çomarcık.

    o kullandığın google, facebook, instagram verilerine hiç dokunmadı zaten aynen tek sorun whatsapp. sen telegram kullan bütün bilgilerin güvende zannet ne diyelim :D

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.