Şimdi Ara

Whatsapp mı? Telegram mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Whatsapp mı? Telegram mı?

    Son zamanlarda sıkça adını duyduğumuz telegram nedir?
    Telegram uygulaması odağını hıza ve güvene vermiş olan bir mesajlaşma uygulamasıdır. Whatsapp gibi ücretsiz olan uygulamanın kullanımıda oldukça kolay. Kısıtlamalar olmadan geniş yelpazede kullanım sunmakta.

    Türkiye’de kullanımı son zamanlarda sıkça artan telegram uygulamasının birde kanal özelliği var. Kanal özelliği sayesinde geniş kitlede kanala abone olan kullanıcılara yazılı, görsel, video mesajlar ve bağlantı paylaşabiliyoruz.

    Kanal özelliğinin yanı sıra Whatsapp’taki gibi grup özelliğide mevcut. Bu gruplar 200.000 üyeye kadar kabul edebiliyor.Telegramın güzel olan kısmı ise bu kadar yüksek sayıda kullanıcı olsa bile olabildiği en hızlı şekilde mesajları iletmeye çabalıyor.

    Whatsapp ile farkı nedir?
    Whatsapp ile karşılaştırdığımızda bir çok özelliği benzesede genel konsepte ikiside mesajlaşma uygulamasıdır.Tabi telegram uygulaması yukarıdada bahsettiğim üzere kendini ayıran özelliklerini ortaya koyuyor.Telegramın bir diğer farkı ise whatsapp gibi mesaj geçmişini telefon yerine özel sunucularda tutuyor bu sayede telefonlarımızın hafızasını doldurmadığı gibi farklı işletim tabanlı telefonları değiştirirken verilerimizi silmek yada yedeklemek zorunda kalmıyoruz. Bu sayede web tarayıcılar ve masaüstü uygulamasındada anlık olarak mesajlaşabiliyor ve görüntüleme yapabiliyoruz. Sunucu tabanlı olduğu için kafalarımızda acaba güvenli mi? Sorusu oluşacaktır firma bu konuda oldukça başarılı güvenlik çalışmaları yapılmış, hatta geçmiş yıllarda mesajlaşa ulaşabilen ve kanıtlayan kişi veya gruba yüksek miktarda ödül vereceğini bile duyurdu.

    Yazının devamı ve kaynağı ;https://hbr365.com/haber/whatsapp-mi-telegram-mi-8483



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdoxx -- 2 Mayıs 2020; 0:0:49 >







  • Evet telegram da gitgide yaygınlaşmaya başladı. Artık çoğunluk indiriyor. Rehberindeki biri indirince haber vermesi kötü ama :)
  • 2015 ten beri Telegram diyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de bir senedir Telegramcıyım. Keşke daha da yayılsa :)
  • Güzel grup var mı telegramda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uygulama girişinde şifre isteyen mesajlaşma uygulaması bilen var mı arkadaşlar? Mesajlaşma uygulaması şifre girerek açılsın... Ayrı bir uygulama kilitleyici kullanmadan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staticcc -- 10 Mayıs 2020; 20:30:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.