Şimdi Ara

WhatsApp gizlilik sözleşmesini gözümüze sokmaya devam edecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
3.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muhuttin topalak from kazlıçeşme muhabbeti dönüyor yine. Google'a ruhunu satmiş haberi yok, facebook bilgilerimi toplayacak diye ağlıyor. Facebook bunu yıllardır yapiyor, hala facebook account'un varsa bunları dert etmene gerek yok. Gidin mark'in juri onunde verdiği durusmayi izleyin sorulan her soruya; su su bilgileri aldiniz mi paylaştiniz mi dendiğinde "yes, but" la basliyor cevaplar. Benim dikkatimi çeken başka bişey internetin içinde doğan ve yetişen nesil interneti anlama ve kavramada bu kadar nasıl sıkıntı çekiyor onu anlamıyorum. internet=bilgi ağı (burda bilginin yerine her türlü bilgiyi koyabilirsiniz şahsi bilgilerinizide ansiklopedik bilgiyide.) kapiş! kimin neye ne kadar eriştiği ve kimin bilgilerini ne kadar paylaştığıyla orantılı olarak internet budur.

  • Kimlik numaraları , her türlü kişisel veri internette cirit atıyor.



    İsmi lazım değil 2 uygulama var ve kişisel bilgilerinizin yurtdışında kullanılmasını kabul edin seçeneğini işaretlemezseniz kullanamıyorsunuz.



    Kişisel bilgilere ulaşmak isteyenlerin çok uzağında değiliz.



    Bu iş facebook , whatsapp ile bitse yine iyi. Telegram da aynı.



    Kendi yazmadığın bir uygulamanın arka kapısını bilemezsin.

  • arion kullanıcısına yanıt
    Her dayatılanı aynı bu şekilde mi savunacak çıkıp birileri... Hiç kendi benliğiyle hareket etmeden sürü psikolojisiyle herkesin bilgilerini alıyorlar amannn.. ne yapacaklar benimkileri mantığıyla mı hareket edilecek.. Ne yani avrupa birliğine bu zorunluluk yokken türkiye de bu zorunluluk ikilemi neden var diye düşünmeden bir duruş sergilemekten acizmiyiz ki ..alternatifler var kimse whatsapp'ın savunuculuğunu yapmasa daha iyi kanımca.. Madem zıtlaşıyor milletle, bir dayatma içerisinde o zaman Dik duruş her anlamda şart.. Alternatifler var birazcık dirayetli onurlu dik durmak lazım hayata karşı.. insanın ihtiyacı olan şey birlik olmak bari burda bir duruş sergilensin.. sürekli aynı bahanelerle diğer uygulamalar izin istemeden de aynı şeyleri yapıyor mantığıyla whatsappı aklamaya gerek yok.

  • cherami kullanıcısına yanıt
    Dik duruş lafla olmuyor. Madem dik durmak istiyorsunuz, facebook ve alt şirketlerine ait tüm uygulamaları silin ve kullanmayın.

    Verilerin nasıl ve ne için kullanıldığı konusunda ben size eğitim vermem ama araştırıp bilgi alabilirsiniz. Size nasıl yansıdığını da umarım anlarsınız.
  • evrenevre123 E kullanıcısına yanıt
    Güncel köleliği tarif etmişsiniz nasıl bir bağımlılıksa gönüllü köleliğin tarifi bu..umarım bu sevginiz ilerde bilginin neler için kullanılacağını anladığınızda çok geç olmaz ..kimse yakalamak istemediği bir kuşun önüne yem atmaz, tuzaklamak içindir öne atılan şeyler.. bağımlılık kör gözün, kör ağzıdır.. gözün neye alışmışsa ağzın onu söyler misali..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cherami -- 20 Şubat 2021; 15:41:6 >
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    gizli bilgi sizsiniz..telefonunuz değil,telefon sadece araç.. bilgi onlar için her bir kişi bir bütünün parçaları..veriler tek başına bişey ifade etmez ama genel manada istatistik oluştururlar..kitleyi oluştururlar..onların arzuladığı şey her hücresini kontrol edebildikleri bir beyin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cherami -- 20 Şubat 2021; 15:39:57 >
  • arion kullanıcısına yanıt
    dik duruştan kastım zaten o.. silersin geçersin..

  • aga bizde biliyoruz silmesini de yok işte. herkes kulanıyor mecbur oluyorsun. iş için bişey oluyor belge atıyor. adam bişey isteyecek alacak örnek istiyor , çocuğun sınıf öğretmenin karın ağrısı var gruba ekliyor.... cart curt... tamirci kayboluyor konum atıyor. öğrenci olsan arkadaşların telegram kullanır tamam bitti gitti. mecburiyetin yok. iş hayatı öyle değil.

  • Vallahi ben bu konu başlayınca önce Instagram sonra Facebook'u sildim hatta rahatladım çünkü önce fazla zaman kaybı oluşturuyor ardından Zuckerberg Efendi'nin geçmişteki bir çok skandalı ( Cambridge Analytica vsvs ) rezillikleri aklıma geldikçe WhatsApp'ın bu konuda geri adım atmayacak olmasından dolayı bunu da bırakma zamanı geldi.


    Benim için kayıp olacağını sanmıyorum , iş için de umurumda da değil . Altı üstü bir çalışanım , ben onlara uymak zorunda değilim , başkaları bana uysun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kişisel bilgilerimizi neden satın alıyorlar? reklam sektörü içinse eyvallah mantıklı bence. ama bunun dışında kötü amaçlı bir şey için satılabilir mi bunu merak ediyorum asıl.

  • Google, Facebook whatsapp gibi şirketlerin bize bedavadan verdiği hizmetlere sadece teşekkür eder saygı duyarım. Şu an hayatımızda büyük yer kaplıyorlar haliyle bilgilerimizi de alıyorlar ama helal olsun sonuna kadar. Youtube olmasaydı izlesene.comda takılacaktık. Google olmasaydı halimiz nolurdu bilemem. Şu an en yakın rakibi yandex bile leş ki o da bilgilerimizi alıyordur.
    Kör göz değil benimki söylediğiniz şeylerin farkındayım ama memnunum. Ülkeyi hatta dünyayı bile bu şirketlerin yönetmesini isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cherami kullanıcısına yanıt

    Avrupa Türkiye'den üstün olduğu için orası ile burası arasında ayrı uygulama illaki olacak soru mu 😂 😂

    Alternatiflere gelirsek telegram bip vs. Onların da ne olduğu belli ve wp kalitesi yok.

    Facebookun zaten alternatifi yok.

    Googleu saymıyorum bile.

    Sen ve diğerleri kalkmışlar uygulama silin cart curt diyorsunuz. Kullandığımız telefon bile Android yani Google üretimi. Ha İos diyorsan o da farklı değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evrenevre123 E kullanıcısına yanıt
    Boşver hocam ben bişey demiyorum.. herkes takılsın keyfine göre.. kaderine razı ne verirlerse alsın herkes.. her koyun kendi bacağının ipinde ..
  • Haklısın 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda 5 gün kulandığım uygulama silerim kurtulurum

  • Konu başlığındaki sübliminal inceliği fark edenler olmamış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cherami

    gizli bilgi sizsiniz..telefonunuz değil,telefon sadece araç.. bilgi onlar için her bir kişi bir bütünün parçaları..veriler tek başına bişey ifade etmez ama genel manada istatistik oluştururlar..kitleyi oluştururlar..onların arzuladığı şey her hücresini kontrol edebildikleri bir beyin..

    hocam her bilgimiz aleni iken milletin whatsapp onayına bu kadar takılmasını bir türlü anlayamıyorum.

  • Arkadaşlar 2 ay önce askere gittim en son aralık ayında whatsapp girmiştim , bugün telefonum elime geçti wp indirdim bana gelen mesaj bildirimi sıfır . Whatsapp kurarken isim sordu normalde sormazdı daha sonra profil resmi ekle dedi oda vardı en sonda durum yazım silinmiş Hey there! I am using WhatsApp yazıyordu kısaca hesab silinmiş bunun yanı sıra kayıtlı olduğum bütün whatsapp gruplarından çıkmış gözüküyorum neden böyle oldu sözleşme falan dediler düzeltme durumu yokmu ?

  • Milletin kafasına daha yeni dank ediyor. Diğer bilgileri depolanmıyor zannedip buna şaşıran insanlar gerçekten garip.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.