Şimdi Ara

WhatsApp dişini gösterdi: Veriler Facebook’a gönderilecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
4
Favori
47.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
236 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kararı ertelemiş gözüküyorsunuz
  • duren kullanıcısına yanıt
    Bugün gelen uyarıyı kabul etme gibi bir imkan var mıydı? Yanlışlıkla kabul edenler izni geri alabilecekler mi?
  • Vardı. Ben kararı erteledim.

    Geri alınıyor mu bilmiyorum
  • duren kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgiler için
  • Rica ederim
  • Do Bemol Kerim kullanıcısına yanıt
    Dostum, evde 2 tane Philips Android TV PUS serisinden var, Xiaomi telefonlar var, Philips'i de biliyorsundur TPVision aldı Çin şirketi. Bunlar veri toplama konusunda fazla azimli.

    Ancak benim öncelikli amacım telefonlardaki ve tvlerdeki youtube reklamlarını engellemekti, PC'te zaten ublock origin ile derdim yok. Ancak youtube reklamları son 1 yıldır video feed ile aynı domainden geldiği için bu yöntem ile imkansız. Bunu da işin içine girince öğrendim, baştan izlediğim videolarda engellendiği söylenmişti ancak o videolar eski olduğu için yanıltmış beni.

    Bu yöntem aslında DNS Blackhole oluşturuyor, evindeki tüm cihazlara DCHP'ten Rasspery Pi'nin IP'sini DNS olarak atıyorsun ve ev içi internal bir DNS Server gibi çalışıyor, tabiki upstream DNS server kullanmak zorundasın (GoogleDNS, Cloudflare vb.)

    Sorguların çoğu blocklandığı için mutlaka net hızına etkisi olmuştur ancak 100mbps FTTH var bende, açıkçası artı yada eksi yönde pek bir fark hissetmedim.

    Maliyet tarafında ise :
    Rasspery Pi Zero en zayıfı bu ancak fazla fazla yetiyor, zayıf olduğu için adaptör almama gerek kalmadı, router USBsinden güç beslemesini yapıyorum)
    Rasspery Ahşap Kutu (en ucuzu iş görür maksat devre zarar görmesin)
    Micro-USB to Ethernet Adapter

    Toplamda 100 TL civarında bişey tuttu.

  • Kabul edemeyecek olan var mı görelim  

  • Cem yılmaz ın dediği gibi : "Sizin boklu hesabınızı ne yapsınlar"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilsev

    Sadece whatsapp değil neredeyse her uygulama bilgi topluyor. Evimdeki networkte Rasspery Pi üzerinde Pi-Hole sistemi çalıştırmaya başladım ve korkunç tabloyu gördüm.


    Toplamda 2.3 Milyon domain içeren blocklistler kullanıyorum ve Internet kullanımımı olumsuz anlamda hiç etkilemeden (false positive pek yok) bu sistem çalışıyor.


    Korkunç tablo şu: Yapılan sorguların %65-70 arası blocklanıyor. (Kullanım alışkanlıklarına göre bu değişebilir)


    En çok blocklanan domainler ise sırasıyla; Microsoft, Google, Netflix (aboneliğim bile yok, android tvde uygulama yüklü sadece, kaldırılamıyor), Facebook. Bunlar bildiklerim tabi, visilabs diye hiç bilmediğim birşey de sorgu çekiyor ama pi-hole engelliyor hep.


    Basitçe youtube reklamlarından network seviyesinde kurtulmak için yaptım ancak bu noktada başarılı olamadı, ancak diğer yönlerden çok faydalı ve aydınlatıcı oldu.


    hocam cahilliğime verin bu sistemi kurunca domainler bloklanınca giriş yapamıyor musun? netflix açılmıyor mu mesela evinde?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabjk -- 7 Ocak 2021; 16:37:32 >
  • Biz de WhatsApp a bişeyler gösteririz artık!

  • Yilsev kullanıcısına yanıt

    bu mesaj silindi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Ocak 2021; 19:22:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dijital diktatörlük tam gaz devam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt

    Ücretsiz kalmaya devam edecek hocam. birebir sohbetlerde reklam çıkmayacak , büyük gruplarda "sanki yeni bir ileti paylaşılmış" gibi çıkacakmış reklamlar. Üstüne basa basa kurucu kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde olacak reklamlar diye eklemiş. Yersek bakalım :D

  • Madem artık veriler facebook ile daha fazla paylaşılacak. Kendi aramızda Günaydın mesajı yerine herkes Zuckerberg in mother 'ının kulagını çınlatsın.

  • Do Bemol Kerim kullanıcısına yanıt
    kesinlikle haklısınız ve bilmediğimiz daha fazlası da vardır. komplo gibi gelecek ama zihin okumadan da şüpheleniyorum. çoğu zaman ne yapacağımı veya ne arayacağımı önceden doğru olarak biliyor veya tahmin ediyor.
  • ahercetin A kullanıcısına yanıt

    zoom da zamanında çok falso vermişti bu gizlilik ve güvenlik konularında, hatta bazı ABD eyaletleri eğitimde kullanımını yasaklamıştı zoom'un bu nedenle. Fakat bir ay konuşuldu, amariğa bizi dinliyor eğüeğüğe diye geyiği yapıldı ve unutuldu. komploculuk gibi olacak biraz ama bu zoom'un salgın patlar patlamaz okullar ve işletmeler tarafından dayatılmasını garip karşıladım cidden.


    şuraya da bir link bırakayım bu konu ile ilgili

    https://protonmail.com/blog/zoom-privacy-issues//

  • artık WhatsApp kullanmayı bırakıyorum. sözleşmeyi kabul etmeyeceğim. Yapay zeka tarafından tüm yazışmalarınız tek tek okunacak detaylı fişlemeler yapılacak. tüm yazışmalarınız ileride aleyhinize delil olarak kullanılacaktır. açık kaynak kodlu Signal uygulamasına geçiyorum.
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Facebook ve bilimum sosyal medya vs. şirketleri bu verilerin turşusunu kurmuyorlar hocam, veri analistleri bunlardan bazı modeller çıkarıp davranışınızı tahmin etmeye çalışıyorlar. Böylece size daha uygun reklamları gösteriyorlar ve rakiplerine fark atıyorlar. Sonra bu işten elde ettikleri gelirle yine araştırma fonluyorlar, bu alanda uzman matematikçi ve bilgisayar bilimcileri bünyelerine alıyorlar ve sizi sizden daha iyi bilecek bir sistem oluşturuyorlar. Mesela ABD'deki Target adlı zincir market bir müşterinin alışveriş tercihlerinden hamilelik ihtimalini ölçen bir algoritma geliştirmişti. Burada eğer hamilelik ihtimali yüksek çıkarsa o müşteriye özel bebek ürünlerinde vs. indirim kuponu çıkartıyorlardı. İşte bu algoritma sayesinde Target, bir genç kızın hamile olduğunu sırf aldığı öteberiyi inceleyerek babasından önce öğrenmişti zamanında. Hatta kızın babası gelen kuponlara sinirlenip Target'la görüşmüş "Benim kızıma niye böyle ilanlar gönderiyorsunuz" diye. Bir iki hafta sonra tekrar aramış "Özür dilerim, kızımın hamile olduğunu öğrendim" diye.


    Bu da linki, buyurun:

    https://www.forbes.com/sites/kashmirhill/2012/02/16/how-target-figured-out-a-teen-girl-was-pregnant-before-her-father-did/?sh=389af4076668


    (Bir de bunu neredeyse 9 yıl önce yapmışlar, 2021'in facebook'u o verilerle neleri neleri tahmin etmez)

  • Facebookum yok ? Benim bilgimi facebooka aktarsa ne olacak bilgisi olan var mı ? Sonuçta facebook hesabım yok aktaracak bi hesapta yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook sayfaya girdiğinde daha video açmadan video kapalıyken harcadığı veri, youtube da video izlemedeki harcanan veriye eşit gibi bu duruma göre facebook kullanmayı azalttım, youtube artırdım hiç olmazsa videonun daha neti burda, whatsapp da kimse kullanmıyor o halde Eposta en iyi mesajlaşmadır, bekar olup karı kız arayan için facebook lazım olabilir kişilerin bol bol görseli var diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.