Şimdi Ara

WhatsApp’a ülkemizde dev ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WhatsApp’a ülkemizde dev ceza



    Milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp iletişim platformu ne yazık ki bu kullanıcıların verilerini korumak söz konusu olduğunda hassas olamıyor. Pek çok ülkede kullanıcı verilerinin kanuna aykırı kullanılması nedeniyle tazminata mahkûm oldu. Ülkemizde de yüklü bir miktar tazminat ödeyecek. 



    WhatsApp ceza ödeyecek



    Yılın başlarında WhatsApp’ın kişisel verileri Facebook’a gönderme hakkını kullanıcı sözleşmesine dahil etmesi ve bunu da kullanıcılara dayatması fırtınalar koparmıştı. Sayısız insan platformu terk ederken ardı ardına soruşturmalar açıldı. Bunlardan birisi de ülkemizdeydi. 



    Ayrıca Bkz.Eylül ayında Netflix'e eklenecek özel yapımlar belli oldu: Uzun bir liste



    KVKK Ocak ayı sonunda kullanıcılara zorla sözleşme dayatılması ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturmada WhatsApp’ın kullanıcıya seçme hakkı sunmadan kişisel verilerin işlenmesi iznini almaya çalıştığı, verilerin hangi amaçlarla kullanılacağına dair net açıklamalar yapılmadığı ve ayrıca verileri yurt dışına gönderme konusunda herhangi bir taahhüt vermeyerek Kanuna aykırı davrandığı belirtildi. 



    Bugün yayınlanan soruşturma sonucunda WhatsApp toplamda 1 milyon 950 bin TL idari para cezasına çarptırıldı. Ayrıca uygulamaya konulmadığı belirtilen 04.01.2021 tarihli Hizmet Koşulları ve Gizlilik İlkesi metinlerinin, halihazırda kullanıcılara geçerli sürüm olarak sunulduğu anlaşıldığından, ilgili kişilerin doğru bilgilendirilmesi için söz konusu metinlerin üç ay içerisinde Kanuna uygun hale getirilmesi istendi. 



     




    Kaynak:https://kvkk.gov.tr/Icerik/7045/WHATSAPP-UYGULAMASI-HAKKINDA-YURUTULEN-RESEN-INCELEMEYE-ILISKIN-KAMUOYU-DUYURUSU







  • aynen baya dev ceza, kaç milyon abonesi var kesile kesile 2 milyon tl kesmişler. kişisel verilerinizin, kişi başına 1 tl ederi yok bu hükümetin gözünde.

    edit: şunu da bırakayım da, siyasallaşmış adaletinizle gurur duyabilirsiniz.https://www.donanimhaber.com/irlanda-whatsapp-a-225-milyon-euro-ceza-verdi--138440
  • aynen baya dev ceza, kaç milyon abonesi var kesile kesile 2 milyon tl kesmişler. kişisel verilerinizin, kişi başına 1 tl ederi yok bu hükümetin gözünde.

    edit: şunu da bırakayım da, siyasallaşmış adaletinizle gurur duyabilirsiniz.https://www.donanimhaber.com/irlanda-whatsapp-a-225-milyon-euro-ceza-verdi--138440



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seglopsi -- 3 Eylül 2021; 20:47:26 >
  • Üff def cezaya bak be. Trilyon dolarlık şirkete kesilen ceza İstanbulda bir ev parası. Gerçekten boş haber yapıyorsun Ekrem71.

  • 234.000$ ceza kesilmiş. Adamların haberi yoktur biri haber verdi mi acaba? Facebook'un günlük kârı 79.000.000$ (79 Milyon Dolar). Yani adamların 4 dakikalık kârı. Ben bu mesajı yazarken adamlar cezayı ödedi bile. Hatta şu an kâr ediyorlar kullandıkları verilerle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 3 Eylül 2021; 21:2:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bize göre büyük facebook'a göre günlük dezenfektan giderlerinden daha küçük bir ceza.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    İstanbulda kaldı o kadara ev? bence ev parası bile etmez

  • Şirketi kapatırlar artık bu cezayı ödeyemezler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cezaya bak. Kırmızı ışık geçme cezası daha makbul olurdu.

  • Bayağı devmiş hakkaten

  • wp ödeyecek mi bunu

  • Tilki şeysini taşa sürtmüş da dağı düzdüm sanmış

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • komik rakam döviz kurundan onlara göre 100.000 tl ülkemizi bu kadar küçük düşürmeyelim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Günlük veya haftalık kazançlarının bir kısmı sadece

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ağlanacak halimize gülüyoruz :D

  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    sanki başka hükümetlerin umurunda mıydı bundan sonra olacak . Ayrıca amerika bir kulağını çekse hemen herkes hizaya geliyor.

  • Clickbait

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    wp ödemez gözüm Facebook öder, öderse


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH editörleri de artık billur geçiyor. Tabi geçmeyip de napsın 234 bin doları de ceza diye vermek için anca billur geçilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizin yasalarının para harcama konusunda çok bonkör ama para kazanma konusunda tamamen beceriksiz tutumlarından biri. Hakikaten bu yasaları çıkarırken acaba nasıl bir kafa yapılarına sahipler anlamakta güçlük çekiyorum. Bir ekmek çalan hırsızı bir sene hapse atarlar. O hırsıza bir yıl bakmanın maliyeti 2.000 ekmektir oysa ki para ceza vermeyi akıl edemezler. 12 aylık askerlik için 15 bin lira isterler bir de 1 ay askerlik yaptırırlar. 1 Ay askerliğin devlete maliyeti 20 bin liradır, yemesi içmesi eğitimi 1 aylık giyilip çöpe gidecek kıyafeti derken, devletin bir bedelliye fazladan 10 bin lira öder. 12 Aya askerlik yapan aylık 1 bin lira veremez mi sanki. Milyonlarca mülteci ve sığınmacıyı ülkeye alıp bunlara para harcamakla övünürler. Şimdi de şirketin 10 dakikada kazanacağı parayı rekor ceza diye lanse ederler ki henüz cezayı alabilecekleri bile muamma. Para harcamayı biliyor ama para kazanmayı bilmiyoruz nokta net. Ama Amerika'da her şey öyle mi? Her azılı suçlu bile eğer iyi bir parası var ise kolaylıkla kefaletle serbest kalır. Bir kişiyi hapiste beslemek yerine para vereni salı verirler. Böylece bin mahkumun masrafını çıkarırlar. Bizde küçük suçtan muzdarip herkesi hapse atar veya yıllarca mahkemelerde mesai yaptırırlar, vergilerle bize ödetirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 4 Eylül 2021; 09:08:12 >




  • İrlanda 225 milyon Euro ceza kesmiş. Bizim cezanın 1150 katı kadar karşılığı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.