Şimdi Ara

Webcomic Yapmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hikayeli, devamlılığı olan webcomic yapmak istiyorum ama dijital çizim için ekipmanım yok, mouse ile çizmek aşırı zor, telefondan çizebilirim ama o da kolay olmuyor, normal kağıda çizip dijitale aktarmak istiyorum ama hiçbir bilgim yok, nasıl yapmam gerektiğine dair, hangi programlar gerekiyor? Bu konu hakkında bayağı sorum var aslında yardım edebilecek yazarsa uzun uzun sorarım. Dijitale geçirdik diyelim nerede paylaşmalıyım mesela?


    Tavsiyelere açığım kesinlikle dijital yap derseniz nasıl yapmalıyım, kağıda yapacaksam nasıl yapmalıyım?


    Sorularımdan alakasız genel olarak bir webcomic yapmak için gerekli adımları, hikaye akışıdır çizimdir her türlü tavsiyelerinizi yazabilirsiniz.




  • Örnek hikayeyi kağıda yapıp incelemekle başla. Anladığım kadarı ile hobi olarak yapmak istiyorsun. Öncelikle kağıda kendin için bir hikaye yamayı dene. Yorumlamaya çalış eksik bulmak için buraya atabilirsin.

    Öncelikle bende böyle şeyleri bilmiyorum okuduklarıma göre hikaye şemasını kafanda yaparak başla. Hikayedeki karakterin bakış açısı oluşunca onu düşünerek gidişat oluştur. Mesela Yusuf kötü karakterli burada bunu yapar Mert mazlum buna bu sözle karşılık verir gibi karakterleri yaşayarak hikaye oluştur. Sonrada hikayeyi mekana birleştirip çizim yapmaya başla.

    izledin mi bilmiyorum ama bakuman izlemeni öneririm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce hikayeyi kafamda az biraz oluşturup sonra PC'de not defterine ana hikayeyi detaylıca yazabilirim, daha sonra karakterleri oluşturup onların özelliklerini de yazarım, ana hikayeyi takip ederken o karakterlerin yapacaklarını kendim düşünerek hikaye kısmını oturttuktan sonra çizimi nasıl yapacağım? Dijital çizmemi mi önerirsin (mouse ve telefon ile çizmek zor geliyor, çizim tabletim yok) yoksa kağıda çizip dijitale aktarmamı mı? Eğer kağıda çizmemi önerirsen, A4 kağıdı mı kullanmalıyım?


    (Hobi olarak yapmakla beraber kendimi çizim, yaratıcılıkta da geliştirmek istediğim için webcomic yapmak istiyorum) Her türlü tavsiyen yardımcı olacaktır. @youssouf1995




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merteren95 -- 16 Haziran 2022; 0:32:49 >
  • merteren95 M kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de böyle bir tecrübem yok bence çizim tableti lazım ama ileri safhada almanı öneririm. Önce hikayeni kağıda çizmekle başla. Sonra kendini eleştir nasıl daha iyi yapabilirim diye biraz tecrübelendikten sonra bilgisayara geç. Yapacağın çizimleri buraya atabilirsin.

    Unity oyun yapımı ile ilgili bir video izlemiştim. videonun en başında gaza gelmeyin diyordu "MMO rpg yapacam *** " diye işe başlamayın daha küçük projeler ile başlayın demişti. Bence her konuda bu geçerli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @youssouf1995 Gaza çok gelmiyorum zaten, basit şeyler yaparak başlamak lazım, şu an çizim tableti almam zor (ülkenin durumu belli, ekranlı en kötü çizim tableti 2000 tl ekransız sadece yüzey tabletler 200-300 ama onlarda iş görür mü bilemiyorum.) bilgisayara geç derken ne demek istedin anlamadım, kağıttakini mı aktarayım yoksa mouse ile veya telefondan mı çizeyim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merteren95 -- 16 Haziran 2022; 15:54:30 >
  • @onkologe Aktif olduğununda özel mesaja bakabilir misin lütfen?

  • çizim tabletine gerek yok. eskiden çizim tableti mi vardı da Berserk gibi mangalar çıktı? kağıda çiz sonra git bi fotokopiciye bilgisayara aktarsınlar usb ile al sen de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equasezy1 -- 30 Haziran 2022; 21:32:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.