Şimdi Ara

Web Tabanlı Oyun Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Web tabanlı oyun derken travian, ikariam tarzı değilde son zamanlarda populeritesi fazla olan .io tarzı oyunlarda sizce en uygun javascript kütüphanesi hangileri olur veya varsa başka bir şey vede server side işlemleri için yine node.js gibi kütüphanelermi yoksa php, python django vb. daha mı iyi olur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cleous -- 20 Şubat 2017; 13:53:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • .io oyunlar Node.js tarafından yapıldı,yapmak istediğin oyunda kullanacaklarına görede Node.js kütüphaneleri kullanmak gerekiyor.Başlıca Socket.io olmazsa olmazı
  • hangisini iyi biliyorsan o olur. dil olayı değiştirmez. orada mesele web socket üstünden veri gidip gelsin yeter. clientside oldugu için oyunun bir kısmı illa ki javascript olacak lakin kalanı sana kalmış. lakin web oynu yapacaksan ila ki javascript olacak işin içinde zira django ,php bunlar post get yapmadan işlem yapmazlar o yüzden bunlar bir oyunun sadece veri işleme ve iletişim gibi backendini oluşutrabilir.

    Sadece NodeJs ile de olmaz illa ki bir oyun kutupanen olmalı. yılan oynu yapıyorsun diyelim o yılanı nodejs hareket ettirmeyecek nodejs oyunu sadece besleyecek. Socket.io ile web soket üstünde tüm clientlere eşzamanlı olarak veri gider gelir. kullanıcıların oturum açmasını da nodejs halleder ama gelen veri le o yılanın hareket etmesi, kendi ısırıp oyunun bitmesi , puan alma vs bunlar hep clientside ve Bildiğini VanillaJs kodları bunlar (yani Pure/ Düz Javascript clientside değil)
  • Cevabınız için teşekkürler bende zaten son bi kaç gündür canvas ile node.js e ağırlık verdim sonrada dediğiniz gibi socket.io bakıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.