Şimdi Ara

WEB PROGRAMCILARI AYLIK NE KADAR KAZANIR ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar sorum bu web programcıları aylık ne kadar kazanır ?



  • Bölümünde okumadıysan, hiçbirşey bilmiyorsan 400-500 ile başlayıp 1-2 yıl içinde 1400-1500 lere çıkıyor.

    Deneyimliysen belki 1500 le başlatırlar belki oda. Bazı yerler sigortayı bile yatırmıyor ilk birkaç ay. Zaten piyasalar ekonomiden etkileniyor.

    Çok deneyimliysen belki 1700-1800 zorlayabilirsin ^^



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 5 Aralık 2016; 22:5:37 >
  • Webte ne yapacak siteyle kalırsa yukaridaki ucretlerde kalir. Web te yapilan diger ornekler agario slither vs oyunlarda zamaninda buyuk meblağ lar kazanildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    diyelim ki 10 yıllık deneyimim var o zaman en yüksek ne kadar alınabiliyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz caliskan

    diyelim ki 10 yıllık deneyimim var o zaman en yüksek ne kadar alınabiliyor ?

    Onu da 10 yıllık deneyimi olan biri cevaplasın
  • Bu konular türkiyede her meslek için aynı mantık ya. Mühendissen deneyimine göre 3-4-5 bin tl civarı alırsın. Küçük firmalarda 3, büyüklerde 5, belki çok çok iyi bir şirkette bir de deneyimliysen daha fazla alırsın. İnşaat mühendisi için de geçerli bu. 2 yıllık mezunları da yine asgari ücretten başlıyor, deneyimine göre 1700-1800lere anca çıkar, çok iyi kodluyorsan belki iyi firmalarda 2nin üzerinde alırsın. Dediğim gibi bu türkiyede standart neredeyse, inşaat teknikeri de aynı, bilsiayar teknikeri de :)

    haa, yazılımda senden iyisi yok, bir firmanın 1 aylık işini 1 haftada tek başına yaparsın onu bilemem işte :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit


    quote:

    Orijinalden alıntı: deniz caliskan

    diyelim ki 10 yıllık deneyimim var o zaman en yüksek ne kadar alınabiliyor ?

    Onu da 10 yıllık deneyimi olan biri cevaplasın



    10 yıldan daha fazla süre web ile ilgilendim ancak ben piyasada xxx firmalarda çalışmadım. Kendi halimdeydim ve küçük bir çevreye ücretli hizmet verdim. Ancak acı bir gerçek varki var eğer 20 yada 22 yaşında isen buna 10 yıllık bir tecrübe eklesen 32 yaşına girmiş olursun. Sorun ise iş veren firmalar malesef yaş sınırı koyabiliyor, maksimum 18 - 25 arası 20-30 yaş arası gibi böylelikle yaş limitinden ötürü x firmaya girmende sıkıntı çıkabiliyor. (gördüğüm webmaster ilanlarının bir kısmı ne yazık ki bu şekilde)

    Tabii birazda iş verenlerin yetersizliğinden, bilgisizliğinden kaynaklanıyor; Örneğin bir kaç gün önce E-ticaret sitesi olan bir firma personel arıyordu ben siteyi iyice inceledim ve sitenin hazır -kapalı kutu bir sistem olduğunu fark ettim. Yani normalde veri tabanı yedeği alamayacağın FTP ye ulaşamayacağın için hiç bir dosyasına müdahale edemeyeceğin bir sistemden bahsediyorum.

    Ancak personel arayışında olan firma alacakları kişinin seo gibi bir konudan anlamasını bekliyordu, ama düşün ftp ye ulaşamıyorsun örneğin URL yapısında bir eksik varsa bunu düzeltme imkanın bile bulunmuyor.



    Birde prezentabil diye ne olduğunu anlamadığım ama aradıkları bir şey söz konusu, bir süre araştırdıktan sonra ve uzunca düşündükten sonra bunun aslında kısaca şu anlama geldiğini anladım: "Eli yüzü düzgün olsun" aslında türkçeye çevrilirse bence kısa ve öz bu anlama geliyor. Ama inanki piyasada ne istediğini bilmeyen iş verenler söz konusu.


    Yani (genellikle) iş veren bilinçsiz olabilir.
  • durumu az çok anladım, peki şuan aylık ne kadar gelirin var ?
  • Bir süre açıktan çalıştım yani herhangi bir yere bağlı olmadan ve bu şekilde aylık gelirim sabit olmuyordu örneğin 1 ay hiç bir şey kazanmıyor 1 ay 1000 lira kazandı isem diğer ay 100 lira zor kazanıyordum, bu biraz tanınmaylada ilgili ve ne yaptığınlada ilgili gerçi.

    Eğer evden çalışmak istiyorsan, sana önerim bazı webmaster sitelerindeki iş ilanlarını özelliklede proje bazlı iş ilanlarını takip etmen, kimi zaman 1-2 aylık kimi zaman 9-10 aylık projeler olabiliyor, yada projenin başından sonuna kadar çalışmış isen, yapılan web sitesinin kodlamasında büyük çalışmların varsa ve proje tutarsa proje sahipleri senin kalıcı olman için teklif sunabiliyor.

    Yok zaten evden değilde x firmaya girip çalışmayı düşünüyorsan koşulları iyice konuşursunuz, para kazanabileceğin bir meslek tabiki ama iş bulmak yada iş yeri bulmak kolay olmayabiliyor. Fiyat olarak Tugrul_512bit inde söylediği rakamlar olabilir.


    Benim önerim nedir?
    Gir bir yere 3 ay 5 ay çalış duruma göre ücret sana yeterli geliyorsa zaten orada kalırsın yok yeterli gelmez ise, kendine bir script yapıp örneğin portal (köy - kasaba - moda vs) olabilir, e ticaret sitesi olabilir, böyle bir script yapıp bunun için bir satış sitesi açıp script satışı yapmakda oldukça mantıklı. Ben x firmada çalışırken vakit bulur bunu yapabilirim dersen daha da güzel olur.
  • çok sağ ol :)
  • deniz caliskan kullanıcısına yanıt
    Eğer 10 yillik sektörde isen, yeniliklere ayak uydurabilsiysen 10 bin lira altında calisiyorsan bu iş olmamış demektir.

    Sektördeki bir tanıdığımin sözüdür ve doğruluğu kanıtlandı kendisi tarafından.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.