Şimdi Ara

Web hosting şirketinden hackerlara 1 milyon dolarlık ödeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Web hosting şirketinden hackerlara 1 milyon dolarlık ödeme

    Güney Koreli bir web hosting şirketi, fidye yazılımı (ransomware) tarafından ele geçirilen toplam 153 Linux sunucusuna yeniden erişim sağlamak için bilgisayar korsanlarına 1 milyon doların üzerinde ödeme yapmayı kabul etti.

     

    Web hosting sağlayıcısı Nayana, saldırının 10 Haziran'da gerçekleştiğini ve barındırdığı 3.400'den fazla web sitesinin ilk kez geçen yıl ortaya çıkan ve Linux'u destekleyecek şekilde güncellenen bir tür kötü amaçlı yazılım olan Erebus ile şifrelendiğini açıkladı.

     

    Ayrıca Bkz.Galaxy Note 8, 26 Ağustos tarihinde New York'ta tanıtılacak
    Hackerlar başlangıçta fidye yazılımının bulaştığı dosyaların şifresini çözmek için 550 Bitcoin isteseler de Nayana, birkaç görüşmeden sonra fidyeyi 397.6 Bitcoin'e düşürmeyi başarmış. Bu miktarın 1 milyon dolardan fazla olduğunu belirtelim.

     

    Nayana resmi web sitesinde yayınlanan bildiride, hackerların şirkette 40 çalışanın olduğunu ve her birinin yıllık 30.000 dolar maaş aldığını hesapladıktan sonra firmaya fidye için 1.6 milyon dolarlık bir fatura çıkardıklarını açıkladı.

     

    Web hosting şirketinden hackerlara 1 milyon dolarlık ödeme

    Bilgisayar korsanları firmanın her yıl en az 1.2 milyon dolar kazandığının farkında olduklarını belirterek Nayana'nın yeterli parası yoksa bir yerlerden borç bulmasını veya ödeyememesi durumunda iflas etmesi gerektiğini söylüyorlar.

     

    Hacklenmenin nedeni eski yazılım


    Web hosting şirketi ayrıca ödemeleri üç parça şeklinde yapacağını ve korsanların para alındığında kademeli olarak dosyaların şifresini çözeceğini söyledi.

     

    Öte yandan Erebus enfeksiyonu analiz eden güvenlik şirketi Trend Micro, Nayana'nın sunucularını düzgün bir şekilde koruyamadığını ve web sitesinin 2008'de derlenen Linux kernel 2.6.24.2 sürümü üzerinde çalıştığını açıkladı. Ayrıca, 2006'da yayınlanan Apache 1.3.36 ve PHP 5.1.4 sürümleri kullanılıyormuş.

     

    Nayana, fidye yazılımını hazırlayanlara ilk iki ödemeyi yaptığını ve şu anda üçüncü ödemeyi yapma sürecinde olduğunu belirtiyor.







  • adamlar hackledikten sonra bari bitcoin için çalıştırsalarmış :D

  • Şu haberleri gördükçe sıra bize ne zaman gelecek acaba diye düşünmeden edemiyorum.

  • Maliyetten kaçmak için yazılımlarını güncellemiyorlar, artık güncellerler.

  • ben yinede firmayı tebrik ediyorum :D

  • Backup nedir neden alınır?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eeltorm

    Maliyetten kaçmak için yazılımlarını güncellemiyorlar, artık güncellerler.

    İşin kötü yanı hepsi de ücretsiz yazılımlar. Güncellemek sadece 2 3 tıklık iş. Bu tarz insanlar beter olsun hiç acımıyorum. Terminale "yum update" yazmaya üşenen insanlar bunlar.
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Muhalefet olmak için yazmıyorum ama 2-3 tık değil maalesef. Siz sunucuları güncelledikten sonra onda çalışan yazılımların yeni güncellenen sürümlerle uyumluluk sorunları olabiliyor, yazılımsal düzenlemeler yapılması gerekiyor vs. vs. Yine de bunlar bahane değil, yoksa sonu böyle olur.

  • 1.4 milyon $ ediyor.

    Artık güncelleme yapmayı öğrenirler.

  • sdelta S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle güncelleme yapılınca yüklü olan her şeyin güncellenmesi gerekiyor yani kurulu olan tüm verilerin elden geçirilmesi gerekiyor bu da zaman ve maaliyet demek.
  • tam bir fiyasko ders olmuştur hem de acı ders.

  • Linux 4.12 kernel çıkmışken 2.6mı kullanıyorlarmış? Haketmişler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.