Şimdi Ara

WD My Cloud ürünlerinde önemli açıklar keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WD My Cloud ürünlerinde önemli açıklar keşfedildi


    Günlük hayatımızda kullandığımız elektronik aletler içerisinde yazılım barındırdığı için saldırılara karşı sürekli bir risk içeriyor. Bu riski bertaraf etmenin tek yolu da yazılımı sürekli kontrol ederek güncellemeler yapmak. Bunlar yapılmadığı zaman açıklar da ortaya çıkmaya başlıyor.


     


    Tehlikeli açıklar


     


    Western Digital’in My Cloud depolama çözümü de böyle bir risk ile karşı karşıya. Kullanıcıların ev veya ofis ağına bağlayarak bir bulut depolama olarak ayarlayabildiği My Cloud yazılımında yer alan açıklar, saldırganların kolayca sisteme erişmesine neden oluyor.


     


    Bilgilere göre bazı kodların zayıf olması açıklara neden oluyor. Ayrıca web arayüzü üzerinden verilen her komutun işletim sistemine tam erişim sağlaması da önemli bir risk olarak görülüyor. Bu açıklardan faydalanan saldırganların şifreyi bypass ederek sisteme erişmesi ve kendi kodlarını çalıştırarak veri dosyalarını çalması mümkün.


     


    Ayrıca Bkz.Apple 32GB’lık iPhone 6 modelini satışa sunuyor

    İşin ilginç tarafı firmanın başka bir açığı kapatmak için yayınladığı güncellemeden sonra yeni açıkların oluşması. Exploitee.rs ekibinden bir kullanıcı, yeni sipariş ettiği WD My Cloud ürününü kurcalarken tesadüf eseri bazı sıkıntıları fark etmiş. Biraz daha derine indiğinde ise açıkları görmüş. Western Digital’in saygın imajının gereği olarak bu açıkların kapatılması gerektiğini düşünmüş ve bu yüzden de açıkların bilgisini paylaşmış. Henüz firmadan resmi bir açıklama gelmedi.


     







  • En iyisi nas yerine ucuz bir anakart ve apu ile pc toplamak, cok daha guvenilir programlar var ne oldugunu bilirsin en azindan wd nin eline bakmassin.

  • Fakirliğim işe yaradı,ne arar bizde bulut mulut paran yoksa wd cloud'u unut.
  • Umarım diğerlerinde yoktur.

  • Tek bir şifre koyuyorsunuz,dosyalara da aynı şifreyle,ayarlara da aynı şifreyle,mobil uygulamaya da aynı şifreyle giriyorsunuz. Tabi güvensiz olur. Sözde my cloud 3 güncellemesi eskisine göre daha güvenliydi. Kim bilir eski sürümde nasıl açıklar var

  • Kapaktaki fotoyu görünce termisifon sandım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dede17

    Kapaktaki fotoyu görünce termisifon sandım

    Termistör mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    quote:

    Orijinalden alıntı: dede17

    Kapaktaki fotoyu görünce termisifon sandım

    Termistör mü?

    Terminatör ? :D
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Termosifon demek istemiş. Klavye sürçmüş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.