Şimdi Ara

WD Elements 8tb 898TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
12.672
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İçindeki diski almak için kutuya zarar vermeden şu şekilde açabilirsiniz:



    Diski çıkardıktan sonra kasanıza taktığınızda BIOS tarafından görünmezse güç kaynağınızla ilgili bir uyumsuzluk söz konusu demektir. Bu durumda şu sitedeki işlemlerden birini yaparak diskin sistem tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz:
    https://www.instructables.com/id/How-to-Fix-the-33V-Pin-Issue-in-White-Label-Disks-/




  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Hdd gelince araştırırım diyordum iyi oldu bunlar teşekkürler.
  • Ben ürünü aylar önce aldım WD'nin en değerli NAS red disklerinden çıkıyor. Kutu içinden söktüm masaüstü pc'mde kullanıyorum.

    Power'dan gelen sata kablosu ile direk bağladığınızda malesef çalışmayacak. Bunun için 1 adet bu kablodan alıp sorunu tamamen çözebilirsiniz. Fakat bu kabloların iyisi kötüsü var mümkün mertebe iyi olanını almaya çalışın. Allah korusun kasa içinde yangın bile çıkarabilir.

    WD Elements 8tb 898TL


    Benim kullandığım ürün.
    https://www.amazon.co.uk/dp/B0047AAM1Q?th=1

    Style Name: Right Angle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinKy -- 12 Aralık 2019; 18:14:12 >




  • WinKy kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=9W3-uOl4ruc

    ufak bir pin iptali ile direk çalışabiliyor
  • Evet'de Kaliteli bir molex ile işi çözmek varken ne gerek var pin iptali işlemine. Tercih meselesi diyelim geçelim. Herkez istediği yöntemi kullansın.
  • WinKy kullanıcısına yanıt
    Z77 anakartın kutusunda varmış asus eklemiş bu işide çözmüş olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus'un kablosu kalitelidir. Herkez sizin gibi şanslı olmaz. Ben yıllar önce amazon'dan başka birşey için temin etmiştim. Bu hdd'e kısmet oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinKy

    Ben ürünü aylar önce aldım WD'nin en değerli NAS red disklerinden çıkıyor. Kutu içinden söktüm masaüstü pc'mde kullanıyorum.

    Power'dan gelen sata kablosu ile direk bağladığınızda malesef çalışmayacak. Bunun için 1 adet bu kablodan alıp sorunu tamamen çözebilirsiniz. Fakat bu kabloların iyisi kötüsü var mümkün mertebe iyi olanını almaya çalışın. Allah korusun kasa içinde yangın bile çıkarabilir.




    Benim kullandığım ürün.
    https://www.amazon.co.uk/dp/B0047AAM1Q?th=1

    Style Name: Right Angle
    Nasıl anlamadım, hdd 'yi direk güç kaynağından gelen sata kablosu ile bağlasak hdd miz çalışmayacak mı demek istediniz. Açıklarsanız sevinirim çünkü neden mi!

    Ben gene tam tersini yaşadım, eski psu 'um vardı öyle şatafatlı değil 300 w var yoktur klasik kasaların içinden çıkan psu neyse bu psu 'ya ben normal 3,5" seagate bir abim verdi eski pc 'sinden çıkmış al kullan dedi sata 1 idi ve taktım kullanıyordum bu hdd 'yi başka kasaya takayım dedim aynı psu ile ve hdd 'ler de iki tane oldu 1 2 yıldır çalışan sata 1 seagate hdd 'em başka kasaya aynı psu ile takılıp iki hdd var diye birini orijinal sata kablosu ile bağlayıp diğer 160 sata 1 seagate 'yi de güç kaynağından çıkan 5,25" kablosu ile bu aparat ile sataya çevirip ki bu kabloda bende orijinal anakarttan var çakma falan değil işte bu kablo ile bağladım ve başladı sata 1 160 gb seagate bir açılmaya bir açılmamaya işte açılıyor reset atıyor ya da bios görüyor ama windows a geçemiyor hdd yok diyor falan derken birkaç ya da 5 10 deneme sonrasında bir baktım gitti 160 'lık sata 1 hdd orijinal sata kablosuna bağlı olan hdd hala çalışıyor o 500 'lük idi ve çalışıyor ama ek kablo ile yaptığım sata 1 160 'lık sizlere ömür oldu ve bunu günlerce düşüne düşüne anladım ki kablodan bozulduğuna kanı vardım. O yüzden bu kablo ara yapan kablo ile değil tam tersi güç kaynağının içinde kendi sata kablosu ile hdd 'leri bağlamak şart olduğunu düşünüyorum ya da tahmin ediyorum. Benim başıma gelenler bunlar sizinde düşüncenizi merak ettim sizce başıma gelen bu olay tahminim doğru olabilir mi?




  • Bunu kişisel bulut sunucu olarak kullanabilir miyim acaba? Telefonda çektiğim bir fotoğrafı herhangi bir yerden internetle bu harddiske atabilir miyim ?
  • omerfaruk_02 O kullanıcısına yanıt
    Maalesef kullanamazsınız, bu model giriş seviyesi sadece PC'ye direkt USB kablo ile bağlanan bir harici HDD sistemi. Dediğiniz tarz internete bağlı sistemler çok daha pahalı ve üst modeller örneğin yine WD'nin My Cloud serisi harici diskleri bu iş için kullanıma sunulan HDD'ler.
  • acaba kara cumada vs de daha çok indiği oldu mu :) bilen var mı?
  • AmoreCortello A kullanıcısına yanıt
    Kara cumada 110TL daha pahalıydı
  • 2017 siyah cumada seagate 4tb 2.5" almıştım 400 lira mıydı neydi.4k film koleksiyonu falan yapmıyorsanız oyunla falan dolmuyor söyleyeyim.

    buldum şu https://www.hepsiburada.com/seagate-expansion-4tb-2-5-usb-3-0-tasinabilir-disk-stea4000400-p-HBV0000088QTF



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 13 Aralık 2019; 11:15:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Maalesef kullanamazsınız, bu model giriş seviyesi sadece PC'ye direkt USB kablo ile bağlanan bir harici HDD sistemi. Dediğiniz tarz internete bağlı sistemler çok daha pahalı ve üst modeller örneğin yine WD'nin My Cloud serisi harici diskleri bu iş için kullanıma sunulan HDD'ler.
    Selamlar hocam. Daha önce Seagate'e niyetlenmiştim ancak siz SMR olduğunu belirtip, WD'ye övmüştünüz. Üstüne WD'de böyle bir fırsat çıkması çok iyi oldu, ona istinaden ben de bir adet aldım.

    Benim sormak istediğim bahsetmiş olduğunuz bulut sistemini farklı bir varyasyonda ilerlersek kullanmamız mümkün mü ?

    Örneğin; Usb 3.0 çıkışlı evde kullanılan bir modeme bu harddiski bağlayarak, ağ üzerinden pc ya da mobil cihazlar aracılığıyla buraya depolama/yedekleme mümkün olabilir mi ?




  • Marjinalyus kullanıcısına yanıt
    Modemin bu tür bir ağdan veri paylaşımı desteği varsa tabii ki mümkün. Hatta modemde bu tür bir destek yoksa veya USB soketi de bulunmuyorsa NAS adaptörü kullanarak bu tür bir harici diski internetten ulaşılabilir hale getirebilirsiniz. Kısa bir baktım da örnek olarak şu cihaza denk geldim:
    http://www.bimel.com.tr/urun/dn-13020
  • Üstat maalesef bu da SMR yazma teknolojili bir disk. Sadece arşiv amaçlı film vb atacaksanız pek sorun yaşatmaz ama oyun vb devamlı yazma işlemi gerçekleşecekse dosyaları disk üzerinde tekrar tekrar yeninden yerleştireceği için sorun yaratabilir.

    Bu arada bu model olsun başkası olsun aldığınız diskleri resmi web sitesi üzerinden kaydetmeyi unutmayın derim. Normalde satışa sunulduğu an mıdır denir garanti süreci başlamış görünüyor ama resmi olarak ürünü kaydettirince orada beyan ettiğiniz tarihten itibaren başlayacak şekilde garanti süresi düzeltiliyor. Benimkisi örneğin 3-4 ay önce başlamış görünüyordu.
  • prizsiz olsa düşünürdüm de evdeki 8 9 sene önce aldığım bunun 2 tb olanına bakıyorum içim kararıyor ama hakkını vermek lazım hala taş gibi bu prizliye bu kadar vereceğime 2 tane 4-5 tb falan alırım sanırım

    edit: bu da prizliymiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 13 Aralık 2019; 18:9:11 >
  • Videoları kaydedip arşiv yapmak için alsam mı, çok kararsız kaldım :) Her sitede yorumları olumlu gerçi. Haber verdiğiniz için teşekkürler. Alıcam sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AmoreCortello

    Videoları kaydedip arşiv yapmak için alsam mı, çok kararsız kaldım :) Her sitede yorumları olumlu gerçi. Haber verdiğiniz için teşekkürler. Alıcam sanırım.
    İçindeki diskin piyasa değeri 1600TL üstüne birde disk kutusu hediye toplam 900TL disk desen dayanıklı uzun ömürlü disk yani kararsız kalmaya gerek yok lazımsa direk alınmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 13 Aralık 2019; 15:6:59 >
  • söküp pcye takınca garanti dışı kalacaktır büyük ihtimal o yüzden usb 3.1 ile bağlayacam garanti bitene kadar satadan farkı olmayacaktır zaten
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.