Şimdi Ara

WD Caviar Black 500gb ses sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

WD Caviar Black 500gb aldim 2 adet ve raid 0 yaptim. Performans olarak iyi gibi gozukuyorlar. Fakat calisirken, biraz gurultululer..hani eskiden 20gb harddiskler olurdu ve cok doldurgunuz anda islem yaparken gir gir gir calisirdi. Aynen onun gibi. Bu normal mi acaba? idle haldeyken ses yapmiyolar ama okuma yazma islemi ses cikartiyolar. Forumlarda arastirirken son derece sessiz diyorlardi bu diskler icin.

"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Bende de aynı diskler var Raid-0 şeklinde. Sese karşı duyarlıyımdır zaten sistemimde ses çıkaracak hiçbir parça yok,fanlar kısık devirde. Niye söyledim bunu; bende sessiz olduklarını belirtmek için. Ben ayakkabı bağcığının üzerine koydum diskleri, rezonansdan kaçınmak için. Aynı HDD'nin 1TB olanı da var, onun için sessiz diyemem ama 500'lükler raid olmasına rağmen bende gayet sessizler.
  • arkadaşım bende cavıar black 1tb kullanıorum aynı ses sorunu bende de var ama ilginçtir sadece ilk acılıştan sonra 1 saatlik sürede sıcaklık 38 derecenin altındayken oluyo bu ses ve bi tür cızırtı gibi.ben daha önceki hdd yide ses yüzünden verdim servise seagate 640gb vardı ama baska bi sorun yüzünden deişim yaptılar özetle ses harddisklerde alışıldık bi durum kaldıki wd cavıar black ler performans sınıfı hdd ler ve yüksek hız seside beraberinde getirio.ama tabi bununda çözümü var güzel ve kullanışlı bi yazılım olan HDD LİFE PRO yu öneririm.bu programı kendi sitesinden indir ve özellikler kısmından sesi kes kısmını aktif et ses mes kalmıo bizzat kullanıorum
  • WD Caviar Black serisi gerçekten sesli.

AAM destekli bi disk, dolayısıyla rastgele erişim süresinden ödün vererek sesi bir miktar azaltabilirsiniz.
  • bende bu ürünü almayı düşünüyorum ama bu ses yapma işi pek hoşuma gitmedi açıkcası bende şu anda maxtor 80 gb harddisk var o işlem yaparken çok ses çıkarıyor... ama bu wd cv ses yapıyorsa bu hiçte iyi bir durum değil bence

çok sessiz çalışan 500 gb sata2 destekli harddisk bulabilirmiyizki acaba ??

birde ben harddiski dikey konumda çalıştırıyorum. üzerindede harddisk ölçülerinde petekli soğutucu var dikey çalıştırmanın bir sakıncası olurmu acaba bilginizmi varmı bu konuda ????

Eskiden harddisklerin dikey olarak durduğu kasa tasarımları vardı. Şimdi pek gözüme çarpmasa da.
    DVD sürücü bile dikey çalışıyorsa harddisk rahatlıkla çalışır bence.

Seagate 7200.12 500GB diski kısa bi süre kullandım, sessizdi.

2 tane Seagate 7200.10 250GB disk kullanıyorum RAID olarak, hiç seslerini duymadım bugüne kadar.
    RAID olduğundan 2 disk ortak çalıştığı halde 1 tane 500lük WD çok daha sesli çalışıyor.
  • Bende 500gb Caviar Black var. Sesli çalıştığı muhakkak. Sormak istediğim ise bu model Raid 0 yapınca beklediğinizi veriyor mu?

Ses olarak ise WD'ler beni aldigima pisman etti..
    O yuzden bosverin performansi felan..SSD alabiliyorsaniz alin ya da fiyat dusmesini bekleyin...milisaniye farklari hissetmeniz mumkun deil..oyun 1 saniye gec acilsa ne farkeder?

Orijinalden alıntı: DiabloXT

Seagate 7200.12 500GB diski kısa bi süre kullandım, sessizdi.

2 tane Seagate 7200.10 250GB disk kullanıyorum RAID olarak, hiç seslerini duymadım bugüne kadar.
    RAID olduğundan 2 disk ortak çalıştığı halde 1 tane 500lük WD çok daha sesli çalışıyor.

Aynı durum benim içinde geçerli, kısa bir süre 7200.12 500gb kullandım cb 1tb ile birlikte cav.black'in 4te1i kadar sessizdi seagate bende 2 tane daha aldım raid0 yaptım, wd cb 1tb'ıda aam ile quiet moda aldım, ona rağmen 7200,12 raid0 quiet modda çalışan cav.black 1 tb dan daha sessiz...
  • 2 x500 gb aldım. 1 gündür kullanıyorum. Daha çıt ses gelmedi. Eski 160 GB Samsung IDE Hdd em saolsun. Kırrt kırrt diğerlerine kulagımı dayadım. Sadece diskin donus sesinden gelen ugultuyu duydum. Sanırım reizyona gore farkediyor.
  • beyler bu WD CAVİAR BLACK %50 DOLULUK ORANINI GEÇTİMİ PERFORMANSI YARIYA düşüyor

hiç hızlı bir harddisk değil aldığıma pişman oldum iş işten geçti
  • geçen sene bende WD caviar black 500gb aldım. sanırım seriden seriye fark ediyor. bendeki de gırt gırt ses yapıyor. özellikle ilk açıldığında. garanti kapsamında ses problemine çözüm bulabilen var mı acaba? yoksa böyle kullanmaya devam mı edeceğiz...

ya raid 0 yok bende tamam. ama bu kadar ses olmaz. ya bi hdd hiç mi susmaz üstelik 100gb boş yer varken. foruma mesaj yazarken zırt pırt ötüyo.

performans hdd si demişler. Ben bu yalanın.

kullanan bilir kardeşim imzamdaki sistemde. c sürücüsünden e sürücüsüne bir şey atarken 1gb ı epey bir sürede kopyalıyor. hız 4mb/s den başlayıp 28 e kadar ağır ağır çıkıyor. tam 28 olduğunda bitiyor kopyalama.

3mb dosyayı içinde 1000 küsur dosya var diye rardan 14 sn de çıkardı.

fan sesinden kurtuldum ama özledim o sesi. Hiç yoktan rüzgar gibi ses geliyodu. şimdi cızırtıdan hoparlörü son sese getircem

son olarak caviar black sata 2 serisini kimseye tavsiye etmiyor, vereceğiniz paraya acıyın diyorum. zamanında keşke almasaydım. 132 tl ye aldm. o fiyata samsung spinpoint f3 500gb 16mb hdd den 2 tane alınca 28 tl eksik kalıyordu.

şu an 90 tl ye g gerilemiş. bedava verseler almam nerdeyse.

@sinerfu

görürüz kardeşim eğer sata 2 ise (sata 3 ü bilmiyorum) hele bi 1tb nin 600 700gb si dolsun. hdd biraz eskisin. pc ye biraz reset at. görücem senide.

Silkroad online oynuyorum. yemin ederim başında durdukça beynimde sanki sivrisinek var. hiç kesilmiyor cızırtı. % 90 cızırtı %10 sessiz.

@görmedim ya bu bayağı eski konuymuş
    http://resim.donanimhaber.com/m_44233652/tm.htm

konu burdan devam etse iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarkolar -- 4 Kasım 2010; 17:25:06 >
    ***AMD Ryzen 5 1400 with Gelid Tranquillo*** ***MSI A320M PRO-VH Plus*** ***GSKILL RipjawsX 2x8GB 3000 MHz*** ***2xSeagate 500GB Raid 0***WD Green 240GB Sata SSD***MSI RX570 Armor OC*** ***Deep Cool Smarter*** ***COUGAR CM Power 700W PSU***

• I7-950, giga ud-5 ile caviar black sata3 64 mb cache 1tb modelini aldım 20 ekimde,
    high power absolute power 1000 w güç kaynağı ile,
    8.gününde hdd bozuldu değiştirdiler 3.günde yeni hdd de bozuldu başka bişi çıkma ihtimaline karşı kasayı komple götürdüm 2.seferde ,
    kasadan kaynaklı bir hata olmadığı söylendi, aynı ürünü istemediğimi belirttim
    seagate 1.5 tb 32 mb düşünüyorum veyahut 32mb 500 gb seagate yada samsung bir ürün + farkını vererek depo amaçlı 2 TB green series wd
    soruna ve çözüme ne dersiniz?
  • Bugün aldım WD 500 GB Caviar Black perfomansından dolayı lakin hiç ses çıkarmayan 8MB Cache kullanan Samsungumu özleyecem herhalde
    Ama şunu da belirtmek istiyorum ki 130 GB veriyi 25 dakikada attım bu HDD nin içine ! Kesinlikle performans iyi fakat dedikoducu kadınlar gibi cart curt ötüyor nasıl dayanacam bilmiyorum...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.