Şimdi Ara

Waymo sürücüsüz kamyon geliştirdiğini duyurdu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Waymo sürücüsüz kamyon geliştirdiğini duyurdu

    Waymo, sürücüsüz bir kamyon geliştirdiğini açıkladı. Alphabet'in sahip olduğu ve daha önce Google tarafından yönetilen şirket, 2009'dan beri üzerinde çalıştığı otonom araç teknolojisini kamyonlara uyarlamanın yollarını arıyor.

     

    Bir Waymo sözcüsü yeni girişim hakkında BuzzFeed'e yaptığı açıklamada "Otonom sürüş teknolojisi insanları ve eşyaları bugünkünden çok daha güvenli bir şekilde taşıyabilir ve her yıl kamyon taşımacılığının neden olduğu binlerce ölümü azaltabilir. Otonom sürüş donanımı ve yazılımı oluşturma konusundaki sekiz yıllık tecrübemizle, bu teknolojiyi bir kamyona nasıl entegre edebileceğimiz konusunda teknik bir keşif yürütüyoruz" dedi.

     

    Ayrıca Bkz.LG G6 Plus ve G6 Pro yolda
    Şirket, halihazırda performans verilerini toplamak amacıyla manuel olarak sürülmesine rağmen otonom bir kamyona sahip olduklarını doğruladı. Öte yandan 2016 yılının başında ortaya çıkan bir Google patenti, teslimat kamyonları için otonom sürüş teknolojisinin nasıl kullanabileceğini ortaya koymuştu.

     

    Uber'e rakip geldi


    Patente ilişkin belgeler, müşterilere yönelik siparişleri içeren çok sayıda depolama dolabına sahip bir kamyonu tanımlıyordu. Otonom teslimat aracı müşterinin evine yaklaşırken otomatik olarak bir uyarı gönderiyor. Varış noktasına ulaştığında ise müşteri kredi kartıyla ödeme yaparak veya bir erişim kodu girerek paketini teslim alabiliyordu.

     

    Waymo sürücüsüz kamyon geliştirdiğini duyurdu

    Bu şekilde bir dağıtım hizmeti için daha önümüzde uzun bir yol olsa da, Waymo'nun otonom sürüş teknolojisini daha büyük araçlara entegre etme çalışmaları, sürücüsüz teslimat imkanını bir adım yakına getirmiş durumda. Waymo yeni projesiyle, kendi sürücüsüz otomobil projesine yatırım yapmanın yanı sıra 2016 yılında Otto'yu 680 milyon dolara satın alarak alarak otonom kamyon geliştirme çalışmalarına destek veren Uber ile doğrudan rekabete girmesini sağlayacak.



  • Sıradaki Haber ->
    Waymo sürücüsüz kamyon geliştirdiğini duyurdu
  • Teknoloji bu hızla giderse 10 yıla kadar üreticiler artık otonom olmayan otomobil/kamyon üretimi yapmayı bırakır. Taksicilik, otobüs kamyon şöförlerinin de artık işi tehlikede. Robotlar ve yapay zeka herkesin işini elinden alınca artan nüfus ne yapacak merak ediyorum. Zira hiçbir şirket sahibi 5 kuruş maaş, izin hastalık demeden 7/24 çalışacak bu robot ordusuna hayır demez.

  • Şoförlerin işi tehlikede..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.