Şimdi Ara

Waymo'nun otonom araçları karlı havalara hazır hale geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google’ın Waymo otonom araç bölümünün yöneticisi, şirketin sürücüsüz otomobillerinin artık karlı havalarda gezinebileceğini duyurdu.

     

    Waymo'nun teknolojiden sorumlu başkanı Dmitri Dolgov, Google'ın I/O 2018 konferansındaki sunumunda, otonom araçlarının karda sürüş sırasında nasıl çalıştığını gösterdi.

     

    Ayrıca Bkz.AB'den elektrikli araçlara "gürültü çıkarma" zorunluluğu
    Aşağıdaki ilk görüntü, genel olarak otonom araçların karlı havalarda çalışırken ne algıladığını gösteriyor.

     


     

    Mühendisler, Google’ın TensorFlow makine öğrenimi yazılımını kullanarak, Google'ın otonom araçlarını karlı havada sürüş konusunda eğitebiliyorlar.
     
    Waymo, makine öğrenimi tekniklerinin, araçların yağmur damlaları ve kar taneleri tarafından oluşturulan 'sensör gürültüsünü' filtrelemesine (yukarıdaki resimde mor olarak gördüğünüz) yardımcı olduğunu söylüyor. Bu da otomobillerin yayaları ve diğer araçları, hatta yolun kenarına park edilmiş olanları bile doğru şekilde tanımlayabilmesini sağlıyor.

     

    Aşağıdaki resimde özellikle karlı havalarda Waymo'ya ait bir otonom aracın ne algıladığını görebilirsiniz.

     


     

    Aslına bakılırsa bu yeterli bir çözüm gibi görünmüyor. Zira kar yağışının şeritleri tamamen belirsiz hale getirdiği durumlarda Waymo'nun otonom araçlarının nasıl şeritte kalmayı başaracağı açıklanmadı. Ancak bu duyuru yine de otonom araç Ar-Ge çalışmalarının önemli bir hızla ilerlediğini bir kez daha ortaya koymuş durumda.







  • gelişiyor teknoloji bakalım sonu ne olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanılmıyorsam Google hiç ölümlü kazaya karışmadı, istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Diğer firmalar piyasayı buna kaptırmamak için yetersiz donanım ve yazılımlarla istenmeyen olaylara neden oldular.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.