Şimdi Ara

WATSAPP GRUBUNDA HOCAYA KÜFÜR ETTİM YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • üniversitede yaz okuluna gidiyorum. pazartesi günü sınıfın watsap grubunda hoca hakkında şerefsiz yine bırakacak herkesi dedim. (dersi 4. kez alıyorum). biriside alıp hocaya götürmüş göstermiş. o da beni aradı senmisin bana böyle diyen filan sana 1 puan dahi vermem artık vs bişeyler dedi. bana bi ceza verdirttirebilirmi okuldan gidip yüzüne yada kendisine mesaj atıp filan demedim kapalı bi grupta konuşma esnasında dedim onuda kimse alıp hocaya göstermiş. mahkemeye verse bişeyler olurmu ? yardımlarınızı bekliyorum. bir de ben kağıdı doldursam sıfır verirse ne yapmam gerekir dilekçeyle kağıdıma mı baktırmalıyım?

Ceza davası artık hocaya kalmış.Hakaret şikayete bağlı bir suç.Şikayetçi olursa;sicilin temizse alacağın maksimum ceza adli para cezası olur.Büyük ihtimalle de HAGB verilir.Ya da bütün bunlar yaşanmadan gidip uzlaşı sağlarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ali000

Bir de okuldan bi ceza filan bisey verdirebilirmi ki ben watsap grubunda arkadasa dedim serefsiz yine herkesi birakacak diye okul disinda olan bi olay yani direk hocanin kendisinede demedim

Hocanın doğrudan yüzüne söylemene gerek yok. Ona dediğin belli konuşmalardan. Hagb de eğer ceza alırsan onun 5 yıl kasıtlı suç işlememek kaydıyla ertelenmesi demek.
    bu basit bir olay bence bi de ceza mi verirler bundan watsap grubunda sınavlar şöyle böyle derken bi sinirle şerefsiz yine herkesi bırakacak dedim :D hıyarın biride hemen yalakalık olsun hocaya yetiştirmiş yoksa hocanın nerden haberi olur zaten herkes arkasından atıp tutuyo adamlığı olmayan biri
  • Evet basit bir olay gibi ama üniversitedeki hocaya belki bir prof.a öğrencilerinin önünde hakaret etmişsiniz. Yani o kadar hafife almayın meseleyi :) ayrıca dediğim gibi cezxa davası sonucunda en kötü ihtimalle hagb kararı çıkar fakat adam uğraşmak isterse uğraşır, tazminat davası açma hakkı da bulunmakta. O şikayetçi olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz. Bu yüzden hatayı kabullenip hocadan özür dilemek de mantıklı bir davranış olarak düşünülebilir :)
  • Aklıma üniversite arkadaşım geldi, inci sözlüğün küfürle yoğun olduğu zamanlar arkadaş da hocalar adına teker teker başlık açıyor yardırıyor küfürle. Bir gün hoca kendi ismini Google da aratıyor inci çıkıyor, sonra okulda olay olmuştu ailesini felan çağırmışlardı, dekan araya girmişti de okuldan atılmaktan kurtulmuştu.

• Birşey olmaz raad ol sifir alirsan, kagidina guveniyorsan itiraz et itiraz olumsuz neticelenirse hem yök e şikâyet et hem de idare mahkemesinde dava aç. Sikayete hakaret suçunun 6 aylik zamanasimi var ogrenildikten sonraki 6 ay içinde açılmak zorunda yoksa açılamıyor

Orijinalden alıntı: trustem.111

Birşey olmaz raad ol sifir alirsan, kagidina guveniyorsan itiraz et itiraz olumsuz neticelenirse hem yök e şikâyet et hem de idare mahkemesinde dava aç. Sikayete hakaret suçunun 6 aylik zamanasimi var ogrenildikten sonraki 6 ay içinde açılmak zorunda yoksa açılamıyor

Bu hakaret şikayete bağlı bir suç değildir, çünkü bu olayda bir takım ağırlaştırıcı sebepler var, kamu görevlisine görevi nedeniyle yapılmış bir hakaret söz konusu (125/3-a) o yüzden 6 aylık süre söz konusu olmaz. ayrıca aleniyet hususu da tartışılır bu olayda.
    Hadi geçmiş olsun

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.